Copy
Dagny Fargestudio

Nyhetsbrev februar

2018 har startet som det pleier for oss, fargerikt. Sesongens første intern, Elin, er på plass og prosjekter ruller ut. Samtidig observerer vi at fargefokuset forsterker seg. Dette har bygget seg opp over flere sesonger interiørt, men begynner nå virkelig å markere seg innenfor arkitektur. Vi har holdt flere fullbookede kurs med Universell Utforming (tre nye kurs er satt opp i løpet av året), og kurset "Praktisk fargesetting av samtidsarkitektur" med NCS er også fullbooket (nytt kurs til høsten - mer info nederst i nyhetsbrevet). Engasjementet kommer fra flere plan, og vi opplever at statlige og kommunale instanser, arkitekter og utbyggere alle ønsker et løft med et sterkere fokus på harmonisk fargesatt arkitektur, institusjoner og byrom.

Vi har vært i Stockholm under møbelmessen, og skrevet en fyldig fargerapport. Regjeringskvartalet har fått ny fargepalett, tilpasset området og det norske kulturlandskapet, vi fargelegger ny bydel på Hamar og jobber med flere prosjekter som lanseres utover våren og høsten. Nedenfor kan du lese litt om hva som har skjedd den siste måneden, prosjekter vi lar oss inspirere av og en liten nyhet til, helt nederst, vi har fått oss en liten nettbutikk OG nye hjemmesider utviklet av Martin Grønneberg.

Fargesetter ny bydel på Hamar

På oppdrag av Follaug & Kvanvik Eiendom, skal fargestudioet fargesette en ny bydel på Hamar, Frognerhagan med 120 boliger, tegnet av Lie Øyen arkitekter. I fargekonseptet har vi vektlagt norske tradisjonsfarger i kombinasjon med mer samtidsorienterte nyanser for å gi området en særegen, men lun og vennlig fargeidentitet. Første byggetrinn ferdigstilles i 2019.

Se flere bilder av prosjektet på dagnyfargestudio.no (direkte link), og les omtale av prosjektet på Aftenposten.

Derfor feiler du med fargepaletten hvis du velger alle fargene fra samme fargekart

Visste du at hvis du ønsker et varig uttrykk på hjemmet ditt, er den enkleste måten å feile på, å velge alle fargene fra samme fargekart? Årsaken er veldig enkel – av samme grunn som at du ikke skal kjøpe møblene dine på ett sted, skal du heller ikke velge fargene fra samme katalog, og dette gjelder spesielt trendkartene. Velger du alle fargene i hjemmet ditt fra et trendkart, er det slik hjemmet vil se ut – som 2018-kartet. Det betyr ikke at disse fargene er dårlige, tvert imot, de kan være svært gode. Hver for seg har de lang varighet, men de må brukes med omhu.

Les hele saken på dagnyfargestudio.no (direkte link)

Rik oker i Ellen Willas' leilighet i Oslo

Det er ikke ofte vi kun fargesetter étt rom i en leilighet, men for Ellen, som står bak galleriet Willas Contemporary, gjorde vi et unntak. Hjemmet til Ellen er mildt sagt spektakulært, fylt med vakker kunst, og med omtenksomhet rundt hver minste detalj. Fargen hun har fått på veggen i peiserommet er spesiell, den heter Ochre, og kommer fra en av våre kunder, Pure&Original (malingen er ikke sponset).

Denne fargen, Ochre, er krevende å blande, og malingsspannet inneholder nesten mer pigment enn maling. Fargen forandrer seg gjennom hele dagen, og kan virke mild og forsiktig, men også kraftfull og intens, og kan ved spesielle tidspunkter, se ut som gull på veggen. Dette er en egenskap som kommer spesielt godt frem pga de naturlige fargepigmentene.

Dette bildet er tatt av fotograf Sturla Bakken, og jeg er mer enn litt nysgjerrig på hva dette besøket resulterer i;)

Fargepalett for Edvin Klasson i Greenhouse under Stockholm Furniture Fair

Vi har jobbet med fargepaletten til Edvins utstilling i Greenhouse under årets SFF. Målsettingen var å styrke Edvins visjon for kolleksjonen med prototyper, vise frem fleksibiliteten i formspråket, og hvordan riktige farger kan fremheve opplevelsen av produktene.

Les mer om prosjektet og se flere bilder på dagnyfargestudio.no (direkte link)

Regjeringskvartalet i farger

Regjeringskvartalet har vært mye omtalt etter konkurransen som ny utforming, men fargebruken har blitt viet lite oppmerksomhet. Den nye  Aftenposten, Øtlandssendingen og dagnyfargestudio.no (direkte link).

Last ned billedmateriell: For høy- eller lavoppløslige bilder av det fargesatte regjeringskvartalet, klikk HER. Ved bruk skal disse krediteres Dagny Fargestudio foto: Team Urbis/Statsbygg. Fargemanipulasjon photoshop: Dagny Fargestudio v/Mari Bergan For de originale, ikke fargesatte bildene, klikk HER.

Fargerapport fra Stockholm Furniture Fair 2018

I fjor var vi litt skuffet over fargene, det var uten tvil pent, men kjedelig. I år var det en merkbar endring. Vi har forklart hvorfor, hvordan, ser på de mest interessante fargene på messen, og viser noe fails. Og kommer med en liten klassisk rant ;)

Les vår fyldige fargerapport på dagnyfargestudio.no (direkte link)

Kurs 2018

Praktisk fargesetting av samtidsarkitektur – i samarbeid med NCS Norway

  • 20.03.18 - fullbooket
  • 11.11.18 - ledige plasser
Praktisk fargesetting interiør – komplekse fargepaletter – i samarbeid med NCS Norway
  • 24.05.18 - fullbooket
  • 23.10.18 - ledige plasser
Kontraster, farger og beregning av luminanskontrast - i samarbeid med Universell Utforming og NCS Norway
  • 15.05.18 - ledige plasser
  • 28.08.18 - ledige plasser
  • 30.08.18 - ledige plasser
Mer informasjon om kursene finner du på dagnyfargestudio.no (direkte link)

Inspirasjon

Mens pret a porter-visningene går for fullt, er det fortsatt fargene fra en av couture-visningene tidligere i år som fasinerer mest fargemessig. Maison Valentino viste en fantastisk kolleksjon med den mest minneverdige bruken av farge, også hvis vi inkluderer de pågående moteukene. Les anmeldelsen og se hele kolleksjonen hos WWD

Link
Det er ikke første gangen vi nevner Note Design Studio i dette nyhetsbrevet, og fargebruken fortsetter å inspirerere. Under Stockholm Furniture Fair, hadde de en finger med i spillet fargemessig hos flere av produsentene, hvor de mest interessante var Tarkett (som de også har utviklet en ny gulvoverflate for) og Magis. SightUnseen var dypt fascinerte over gulvstanden (og vi kan vel være enige, gulv har sjelden sett så chic ut, spesielt når det dekker alle flater), og utbryter i saken at de ønsker at Note skal "redesigne livene deres". Work well done, sier nå vi;)

Link
Trondheim blir første storby i Norge som får ser fargeveileder, takket være Kine Angelo ved NTNU. Sist Oslo hadde sin egen fargeveileder (utarbeidet av Oslo vel), var på 30-tallet, og resultatet av manglende veiledning er tydelig. Nybygg fremstår ofte som kontrasterende og uharmoniske mot den eksisterende arkitekturen, hvor fargene kunne vært en naturlig brobygger. I denne saken på Aftenposten.no, diskuterer konservator Jon Brænne og byantikvar Janne Wilberg viktighet av god og målrettet bruk av farge i bymiljøene våre.

Link

Fra nettbutikken

Asjett - Tiljen


Størrelse: 19 cm.
Kjøp

Plakat - Midtsommernatt


Størrelse: 70x100 cm.
Kjøp
2018  © Dagny Fargestudio AS
Peder Holters vei 37 C
1168 Oslo

Meld meg av nyhetsbrevet

Email Marketing Powered by Mailchimp