Copy
I tiden fremover kommer vi til å være hjemme mer enn vanlig, og dette kan føre til en grundigere granskning av omgivelsene rundt oss. Trives jeg her? Har jeg det bra? Er hjemmet mitt en lun oase som det er deilig å trekke seg tilbake til? Er det koselig her? Er det et poeng at det skal være koselig?
 
Omgivelsene våre påvirker oss mer enn vi liker å tro, og å vie disse litt ekstra omsorg, kan ha stor effekt på vår trivesl hjemme.
 
Fire råd for et hyggeligere hjem:
1. Unngå store, hvite veggflater
 
Fargen hvit reflekterer opp til 96% av lyset, og å være i så lyse rom over tid, kan være krevende for øynene og gjøre det slitsomt å oppholde seg i rommet. Det kan også trigge migrene og hodepine dersom du sliter med det. Har du hvite vegger og trives godt med det, kan det være en idé å dekke de større flatene med f.eks kunst, plakater eller lignende.

Bilde: homeyohmy[dot]com
2. Grønne planter!

Grønne planter forbedrer inneluften, senker sykefravær og gjør det faktisk enklere å konsentrere seg. Hvis fingrene dine er mer sorte enn grønne, er f.eks Monstera, Kinensisk Pengeplante (eller elefantøre som den også kalles) og kaktusene gode valg, som tåler en trøkk hvis du skulle glemme å vanne en gang eller to.

Bilde: Margareth deLange /KOI Fargestudio
3. Omgi deg med ting som har affeksjonsverdi
 
Objekter kan gjerne føles overfladiske, men gleden og roen man får av å omgi seg med ting som har en historie, gir noen spesifikke assosiasjoner eller er gode å berøre har en positiv effekt på oss. 
Bilde: Blomqvist / KOI Fargestudio
4. Målrettet farge- og materialbruk
 
Grovt sett, kan vi si at mennesker generelt har de samme assosiasjonene til de samme fargene, men gjerne forskjellige preferanser til hvordan de skal settes sammen og hva som er behagelig å omgi seg med i hjemmet. Befolkningen er delt opp i tre grader av fargesensitivitet; Sensitiv (10%), normal (80%) og insensitiv (10%). Dvs at folk flest har et ganske likt forhold til hva slags fargesetting vi trives med, mens en mindre gruppe gjerne vil ha mindre farger og en annen liten gruppe gjerne vil ha mye mer farge. 
 
For å trives hjemme over tid, er det viktig å finne ut av hva slags fargebruk som passer deg og evt dine best. Dette kan du få hjelp til av en fargedesigner eller gjøre en grundig selvanalyse. 
Foto: Birgit Fauske / KOI Fargestudio
Foto: Margareth de Lange / KOI Fargestudio
Foto: Margareth de Lange / KOI Fargestudio
Foto: Margareth de Lange / KOI Fargestudio
Foto: Margareth de Lange / KOI Fargestudio
Vi håper du leser denne e-posten i en trygg og trivelig atmosfære, og at du og alle rundt deg holder seg friske.
Vi ser frem til at landet - og verden vår - er tilbake til normalen, og at vi kan møte våren med fargerike, meningsfulle dager.
PS: i disse tider tilbyr vi også online rådgivning og utvikling av paletter, samt levering av maling rett til døren. Om du ønsker hjelp til utvikling av fargekonsept, send e-post til mail@koifargestudio.no.
Instagram
Pinterest
Website
Copyright © 2020 KOI Fargestudio, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.