Copy

Gamle Porscher, et anemisk regjeringskvartal, smykker i fargerike omgivelser og Universell utforming.

Koi-fisken svømmer motstrøms

Det er vel strengt tatt ikke mer enn en fun fact, men at vi liker fisken her i fargestudioet kommer vel ikke som en overraskelse. Særlig når det i tillegg finnes diverse legender som involverer gulldrager.

Denne høsten har vært preget av høyt intensitetsnivå med mange spennende prosjekter. Vi er glade for å kunne dele et par av de her med deg. 

Nye hovedkontorer for Porsche Norge / Autozentrum

Konseptet for de nye kontorlokalene har hentet inspirasjon fra Porsches fargearkiver, og spesielt 60-70-tallet. Forskjellige farger fra arkivet er hentet ut og tolket i moderne omgivelser. Hver sone har sin egen farge og tilhørende bil. 

Les mer og se flere bilder av prosjektet HER.

Hasla Jewelry konseptbutikk Grünerløkka

Hasla ønsket å fornye sin konseptbutikk i Markveien ved å aktivt bruke farger for å skape en opplevelse for kundene sine. KOI jobbet ut en material- og fargepalett basert på Haslas identitet, og deres hovedinspirasjon i naturen. 

Les mer og se flere bilder av prosjektet HER.

Kurs i fargebruk og krav til kontraster i bygg og uteområder 21.november 0900-1200.

I dette kurset, som tilbys av Universell Utforming, NCS Norwegian Colour Senter og Koi fargestudio, lærer du hvordan du kan oppnå kravet til kontrast ved bruk av farger og gir eksempler på bruk av gode fargesammensetninger.

Kurset er praktisk lagt opp.  Du får en innføring i hvilke krav som gjelder og får lære hvordan du kan velge farger som tilfredsstiller krav til kontrast. Du lærer også å beregne kontraster i eksisterende miljøer.

Les mer og meld deg på kurset HER.

Kurs farger og fargesetting i Ølen i regi av VAF 28.11.19 kl 0900-1600.

I samarbeid med KOI Fargestudio v/Sarah Leszinski inviterer VAF til kurs innenfor farger og fargesetting. 
Kurset skal gi en grunnleggende innføring i oppbygging av fargepaletter og utvikling av fargepaletter for bygningsfasader. 

DEL 1: 
På første delen av kurset lærer du det grunnleggende for å utvikle en fargepalett for en bygningsfasade, liten eller stor.

  • Hvorfor fargesette? Hva betyr farger for mennesket og byene våre?
  • Fargetrender: Hvor er vi og hvor er vi på vei?
  • Hvordan bygge opp en fargepalett for en bygningsfasade? (små- og stor skala) Praktisk øvelse

DEL 2:

I andre delen av kurset lærer du hvordan en kompleks fargepalett bygges opp, og hva det er som gjør at den lykkes. Hvordan velge de riktige fargene og hvordan få gjennomslag for den valgte paletten?

  • Fargetrender
  • Slik bygger du opp en fargepalett
  • Praktiske øvelser


MELD DEG PÅ HER

Les mer om kurset HER.

Y-blokka rives

Og blir erstattet med en bygningsmasse uten referanser til eksisterende bebyggelse. 11.januar 2018 skrev Aftenposten om fargestudioets forslag til alternativ farge- og materialbruk på regjeringskvartalet, med målsettingen om å få kvartalet med sine enorme volumer bedre tilpasset de eksisterende omgivelsene. Vi synes forslaget kan børstes støv av og fortsatt er aktuelt til diskusjon for utviklingen av området. De foreslåtte fargene på bygningsmassen er hentet fra omkringliggende bebyggelse. 

Les mer om forslaget HER.
 


Facebook
Pinterest
Link
2019 © KOI Fargestudio

Du mottar denne e-posten fordi du har meldt deg på vårt nyhetsbrev.

KOI Fargestudio
Rosenkrantz gate 7
0159 Oslo

Du kan oppdatere innstillingene dine eller melde deg av nyhetsbrevet.