Copy

Nieuwsbrief  PieterBrueghelHuis 

mei 2020, nummer 12
We houden u graag op de hoogte. Fijn dat u meeleest!
 

Terugblik op de actie met de soepkar
 
Maandag 20 april hebben vrijwilligers 94 mensen blij gemaakt met een pannetje c.q. bekertje soep!
De meeste adressen waren in Veghel, er waren 3 adressen in Vorstenbosch, Mariaheide en Sint-Oedenrode.
 
In veel gevallen werden de mensen aangemeld door een familielid of een mantelzorger. Het was vaak en verrassing voor de mensen een beker soep aangeboden te krijgen van het PieterBrueghelHuis. De soep werd aan geboden aan ouderen en mensen die vanwege hun gezondheid echt de deur niet uit kunnen.
We zijn heel blij dat we dit hebben kunnen doen dankzij onze sponsor (De verspillingsfabriek) en de vrijwilligers!!

Lees meer op Meierijstad.Nieuws
 

Vrijwilligers zetten soep in, in de strijd tegen de eenzaamheid in Veghel

VEGHEL - De Veghelse ontmoetingsplek voor kwetsbare burgers PieterBrueghelHuis trok maandagochtend ten strijde tegen eenzaamheid. 
Tom Vos 20-04-20, 15:23 Bron: BD

Vrijwilligers van het huis gingen met de TukTuk in Veghel de deuren langs om verse soep, gedoneerd door de Verspillingsfabriek, aan te bieden.
 
Johan Bekenkamp van Tuktuk Meierijstad stelde zijn bijzondere vervoersmiddel gratis ter beschikking voor het rondbrengen van de soep. Het gerecht moest alleen nog door mensen zelf opgewarmd te worden.  Onder meer via welzijnsorganisaties konden mensen zich hiervoor opgeven. Bijvoorbeeld mensen, vooral ouderen, die moeilijk ter been zijn en niet of nauwelijks buitenkomen.
 
Telefonisch contact met bezoekers en burgers
 
We hebben gemerkt dat veel vrijwilligers contact onderhouden met bezoekers van ‘hun’ activiteit. Helaas hebben we niet van iedere bezoeker contactgegevens. We hopen dat  bezoekers en burgers ook  het PieterBrueghelHuis bellen voor een praatje of voor een van de acties die we uitvoeren!
 

 Aandacht voor de vrijwilligers
 
De vrijwilligers hebben we afgelopen donderdag kunnen trakteren op een tasje.
We willen benadrukken dat we jullie inzet waarderen en ook jullie een hart onder de riem willen steken in deze tijd. Het ontbreken van vrijwilligerswerk kan soms goed zijn, maar soms ook heel moeilijk zijn. Vooral als je veel alleen bent en mensen niet of nauwelijks kunt ontmoeten.
 


 
Tasjesactie loopt door..

De actie 'een tasje aan de voordeur' is nog steeds actief. In de afgelopen 2 weken Zijn jonge mantelzorgers blij gemaakt met een tasje. Daarnaast zijn er naast de creatieve tasjes nu ook tasjes voor mensen, die houden van een boek, een tijdschrift of een puzzelboekje.

Aanmelden kan via email of telefonische (elke werkdag tussen 10.00 en 12.00 uur).
Omroep Brabant heeft een mooi interview over de actie op haar site geplaatst. Klik hier voor het filmpje.
 
Tasjes voor jonge mantelzorgers

In Meierijstad.Nieuws van 24 april stond het volgende bericht:
 

In samenwerking met het PieterBrueghelHuis heeft Katja Vermeer, jongerenwerker van ONS Welzijn aan jonge mantelzorgers ‘tasjes vol geluk’ uitgedeeld. Speciaal om deze jongeren een hart onder de riem te steken in deze moeilijke, spannende en onzekere tijd. 

De tasjes zijn gevuld met geluk, zoals knutselspullen, wat lekker en spelletjes om deze corona tijd door te komen.

Wie zijn jonge mantelzorger?
𝘈𝘭𝘴 𝘫𝘰𝘯𝘨𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘵𝘦𝘭𝘻𝘰𝘳𝘨𝘦𝘳 𝘨𝘳𝘰𝘦𝘪 𝘫𝘦 𝘰𝘱 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳, 𝘣𝘳𝘰𝘦𝘳 𝘰𝘧 𝘻𝘶𝘴, 𝘥𝘪𝘦 𝘦𝘹𝘵𝘳𝘢 𝘩𝘶𝘭𝘱 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨 𝘩𝘦𝘦𝘧𝘵. 𝘐𝘦𝘮𝘢𝘯𝘥 𝘣𝘪𝘫 𝘫𝘰𝘶 𝘵𝘩𝘶𝘪𝘴 𝘪𝘴 𝘣𝘪𝘫𝘷𝘰𝘰𝘳𝘣𝘦𝘦𝘭𝘥 𝘭𝘢𝘯𝘨𝘥𝘶𝘳𝘪𝘨 𝘻𝘪𝘦𝘬, 𝘣𝘦𝘱𝘦𝘳𝘬𝘵, 𝘢𝘶𝘵𝘪𝘴𝘵𝘪𝘴𝘤𝘩, 𝘷𝘦𝘳𝘴𝘭𝘢𝘢𝘧𝘥, 𝘪𝘯 𝘥𝘦 𝘸𝘢𝘳 𝘰𝘧 𝘥𝘦𝘱𝘳𝘦𝘴𝘴𝘪𝘦𝘧. 𝘏𝘦𝘵 𝘬𝘢𝘯 𝘻𝘪𝘫𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘫𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘷𝘦𝘦𝘭 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘢𝘬𝘵 𝘰𝘮 𝘥𝘦 𝘴𝘪𝘵𝘶𝘢𝘵𝘪𝘦 𝘵𝘩𝘶𝘪𝘴 𝘰𝘧 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘵𝘢𝘬𝘦𝘯 𝘩𝘦𝘣𝘵. 𝘌𝘯 𝘮𝘪𝘴𝘴𝘤𝘩𝘪𝘦𝘯 𝘬𝘳𝘪𝘫𝘨 𝘫𝘦 𝘮𝘪𝘯𝘥𝘦𝘳 𝘢𝘢𝘯𝘥𝘢𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘢𝘯 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘰𝘶𝘥𝘦𝘳𝘴 𝘰𝘮𝘥𝘢𝘵 𝘻𝘦 𝘩𝘶𝘯 𝘩𝘢𝘯𝘥𝘦𝘯 𝘷𝘰𝘭 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘣𝘳𝘰𝘦𝘳/𝘻𝘶𝘴. 𝘏𝘦𝘳𝘬𝘦𝘯 𝘫𝘪𝘫 𝘫𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘩𝘪𝘦𝘳𝘪𝘯? 𝘑𝘦 𝘣𝘦𝘯𝘵 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘥𝘦 𝘦𝘯𝘪𝘨𝘦! 1 𝘰𝘱 𝘥𝘦 4 𝘫𝘰𝘯𝘨𝘦𝘳𝘦𝘯 𝘪𝘴 𝘦𝘦𝘯 𝘮𝘢𝘯𝘵𝘦𝘭𝘻𝘰𝘳𝘨𝘦𝘳.

 
Vooruitblik Soepactie  op donderdag 7 en 14 mei!
 
Met de eerste ‘soepkar’ hebben vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis  94 adressen in Meierijstad voorzien van heerlijke soep.  De reacties waren heel positief. Reden genoeg om nogmaals met de soepkar op pad te gaan!

Voor veel mensen was de soepactie een complete verrassing. Zij waren ‘aangemeld’ door hun kinderen, vriend, vriendin of mantelzorger!

Donderdag 7 mei, bezorgen we de soep aan bewoners van de Hertoghof, een deel van de Peppelhof en een aantal ouderen in Veghel. Aanmelden voor  de soepactie is beperkt mogelijk.

Donderdag 14 mei bezorgen we weer soep tussen 11.30 en 14.30 uur. 
 We willen als PieterBrueghelHuis laten merken dat we er zijn voor iedereen die alleen is of vanwege gezondheidsredenen binnen zit. Kennen jullie iemand of ben je zelf iemand die graag soep zou willen ontvangen?

Aanmelden
Aanmelden kan door te bellen naar het PieterBrueghelHuis op 0413- 395280 (tussen 10.00 en 12.00 uur) of door een mail te sturen naar: info@pieterbrueghelhuis.nl
Noteer dan wel (uw)  naam/ namen en het adres.
                                         
Gezond en veilig; wandelen en ontmoeten
 
De komende weken willen we het mogelijk maken dat bij goed weer mensen gekoppeld aan een wandel maatje een route kunnen lopen vanaf het PieterBrueghelHuis.
Het wandel’koppel’ kan na de wandeling op ons terras iets eten en drinken.
Om de veiligheid te garanderen is afstand houden en wandelen met  liefst 1 ander persoon belangrijk!
 
Heb je ook behoefte aan (tijdelijk) wandel of fietsgezelschap en heb je nu niemand om dat te doen? Meld je dan aan! Geef daarbij aan of je maatje een man of vrouw moet zijn en op welke dag en dagdelen je zou willen wandelen.
Ken je iemand anders die blij zou zijn met wandel- of fiets gezelschap? Geef dit dan door via: info@pieterbrueghelhuis,nl
We hopen dat we mensen  ook op deze manier blij kunnen maken.
 
 
 
Lintje voor onze vrijwilligster Marijke Blaauwhof
 
We feliciteren Marijke Blaauwhof met het lintje dat ze vandaag mocht ontvangen als een van de 24 lintjes in Meierijstad.
Hieronder een korte samenvatting van het werk dat ze met en voor anderen in Meierijstad heeft gedaan. Chapeau Marijke!


Marijke Blaauwhof - van Hellenberg Hubar (1935) uit Veghel kreeg een lintje voor onder andere haar vrijwilligerswerk voor het Klooster in Zijtaart, van 1990 tot 2006. Ze wandelde er met de zusters, maakte een praatje met hen en gaf iedere zuster veel persoonlijke aandacht. Bijzonder aan Marijke Blaauwhof is dat zij iedereen die dat nodig heeft wat extra aandacht geeft. Ook is zij al jaren mantelzorger voor een goede vriendin. Verder verzorgt zij danslessen voor senioren in wijkgebouw Den Blok, was ze zeven jaar vrijwilliger bij Stichting Jazz in Foodtown en geeft ze sinds een paar jaar de lessen 'bewegen op muziek’ in het PieterBrueghelHuis.
 
Facebook
Twitter
Website
Copyright © *| april 2020|* *|PieterBrueghelHuis|*, All rights reserved.
*|I|* Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven voor de Pieter Brueghel Nieuwsbrief.

Ons (mail)adres is:
Middegaal 25 
*|info@Pieterbrueghelhuis.nl|*

Wij houden u graag op de hoogte.
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp