Copy

Nieuws van het PieterBrueghelHuis!

4 april 2018
We hebben weer van alles te vertellen. Fijn dat u meeleest!

Nieuwe ruimtes in gebruik genomen

We hebben onlangs enkele nieuwe ruimtes in het PieterBrueghelHuis opgeleverd. Ze zijn alle vier al in gebruik genomen.
 
In De Verwennerij kunnen bezoekers zich in een relaxte omgeving mooi laten maken; ze kunnen er terecht voor onder andere manicure, nagels lakken en hand- en voetmassage. Ook is er een schoonheidssalon en zijn we actief met haarwerken.
 
In de Inspiratie vinden schone creatieve activiteiten plaats, zoals naaien, spelletjes (bso), voorlezen en levenskettingen maken. De Potterie is er voor het oppotten en kweken van planten, maar ook wordt er geboetseerd en gebeeldhouwen. De Klas ten slotte, dient voor vergaderen, voorlichtingen, lezingen en cursussen.
 
Kom gerust eens kijken!
 

Beelhouwen en kleien

Nieuw: beeldhouwen en kleien! Iedere maandag van 13.30 tot 16.00 uur kunnen liefhebbers terecht in het PieterBrueghelHuis voor een middag beeldhouwen. En iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur zitten we heerlijk met onze handen in de klei. Wees welkom!

Samenwerking met ONS welzijn

 
Het PieterBrueghelHuis werkt uitstekend samen met de professionals van ONS welzijn. Zij zijn een prachtige aanvulling om ons team van gastvrouwen, -heren en andere vrijwilligers.
 
Onze gastvrouwen en gastheren verwelkomen iedere dag tussen 10.00 en 16.00 uur bezoekers. Met plezier schenken zij een kopje koffie of thee in en voeren ze een gesprekje met de bezoekers.
 
Soms hebben gasten van het PieterBrueghelHuis echter verregaandere vragen of behoeftes, zoals over de eigen woonomgeving, welzijn en financiën. Vaak kunnen wij die vragen niet beantwoorden. Speciaal daarvoor zijn er medewerkers van ONS welzijn aanwezig. Iedere dinsdag (13.00 - 15.00 uur) en donderdag (10.00 - 12.00 uur) gaan zij in gesprek met bezoekers. Maak gerust gebruik van hun kennis en kunde!
 
AED bij PieterBrueghelHuis
 
Als het goed is, beschikken we in het PieterBrueghelHuis binnenkort over een AED-toolkit.
 
Fer van Campen, de voorzitter van het bestuur van de Stichting PieterBrueghelHuis, is daartoe een campagne gestart. Een AED kan levensreddend zijn in het geval van een hartstilstand.
 
Om de AED te realiseren, zoeken we donateurs. Help je mee? Volg dan deze link. Wil je eerst meer weten? Neem dan contact met   Fer van Campen: 06 – 20 61 09 88 of e-mail: fer.vancampen@pieterbrueghelhuis.nl.
 

Beamer en computer van Skipov

 
Onze inspiratieruimte is sinds kort verrijkt met een beamer en een computer. Skipov basisonderwijs stelde de apparaten beschikbaar.
 
Spil in de samenwerking tussen het PieterBrueghelHuis en Skipov is Pieter van Dieperbeek. Pieter is lid van de deelnemersraad van het PieterBrueghelHuis en daarnaast lid van de Raad van Toezicht van Skipov. Hij bracht de twee organisaties met elkaar in verbinding.

De inspiratieruimte is een multifunctionele ruimte: hij wordt gebruikt voor vergaderingen, als naaiatelier, er wordt geknutseld door kinderen van BSO ’t Kroontje en we geven er presentaties.
NL Doet: leerlingen in de tuin
 
NL Doet heeft ook dit jaar het PieterBrueghelHuis weer aangedaan. Leerlingen van ROC de Leijgraaf hebben de handen volop uit de mouwen gestoken!
 
De leerlingen waren op vrijdag 9 maart te gast aan het Middegaal. Samen met docenten en vrijwilligers gaven ze de tuin een fikse schoonmaakbeurt. Zo kunnen bezoekers weer naar hartenlust werken in de tuin of jeu de boules spelen.
 
De werkgroep Tuin zoekt overigens nog deelnemers die in de tuin willen werken (onderhoud en verzorging). Kun je een uurtje helpen of misschien wel een hele middag? Meld je aan! Kennis en ervaring zijn niet nodig.
 

Even de batterij opladen…

 
Zorg je onbetaald en langdurig voor een zieke, gehandicapt familielid of vriend of vriendin? Dan ben je mantelzorger. Een waardevolle, maar vaak ook zware taak. In het PieterBrueghelHuis kun je even op adem komen.
 
In het PieterBrueghelHuis kun je samen met je (zieke) partner, vriend of vriendin ontspannen en/of genieten van betekenisvolle activiteiten. Even de batterij opladen kan nieuwe energie opleveren, waar niet alleen jij zelf, maar ook je zorgbehoevende dierbare van profiteert! Daarnaast kun je in het PieterBrueghelHuis ervaringen uitwisselen met andere mantelzorgers.
 
In het PieterBrueghelHuis verwelkomen we eens per maand een groep mantelzorgers. Onze mantelzorg ondersteuningsgroep komt iedere eerste dinsdagavond van de maand, tussen 19.00 en 20.30 uur, naar onze locatie aan het Middegaal. Je bent van harte welkom!
 

Gastvrouw of gastheer gezocht

 
We zijn trots dat we iedere dag zoveel mensen in het PieterBrueghelHuis kunnen verwelkomen. Met dank aan onze gastheren en -vrouwen! Wil je ook een dag(deel) gastheer of gastvrouw zijn? Dat kan!
 
Een gastvrouw of gastheer ontvangt bezoekers, zorgt voor koffie/thee en maakt graag een praatje. Ook kan hij of zij bezoekers informatie geven over wat het PieterBrueghelHuis is en wat er te doen is.
 
Iets voor jou? Laat het ons weten! Onze coördinatoren vertellen je graag meer. Je bereikt ze via (0413) 39 52 80:
  • Karin Cornelissen (maandag, dinsdag en woensdagochtend)     
  • Mirjam Kooistra (dinsdagochtend, donderdag, vrijdag)
  • Sophie Dirkse (woensdag)
  • Trudy van Daatselaar (wisselende werkdagen)

Happy Singers treden op

 
Gezelligheidskoor The Happy Singers verzorgt op zondagmiddag 22 april een optreden in het PieterBrueghelHuis. Komt u ook luisteren en misschien wel gezellig meezingen?
 
Het Veghelse koor zingt allerlei liedjes. Van luisterlied tot meezinger, van ballad tot protestsong. Wie nu alvast meer wil weten (of horen!) over deze gezellige band, kan de website bezoeken.

Cheque: Kapelleke Pieleke Plek

 
Het PieterBrueghelHuis heeft op zondag 25 maart een cheque van 1.046 euro gekregen! De schenker: carnavalsclub Kapelleke Pieleke Plek.
 
Deze Veghelse carnavalsclub heeft voor het derde jaar op rij de opbrengst van hun Bonte Avond aan een goed doel geschonken. Dat was dit jaar het PieterBrueghelHuis. Tijdens de Paasmarkt in het PieterBrueghelHuis werd het bedrag overhandigd. Bakker van Leur zorgde met een heerlijke taart voor een zoete overdracht.
 

Vrijwilliger? Welkom!

 
We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!
 
Heb je wat uurtjes vrije tijd over? En wil je graag anderen helpen? Fantastisch! Bij het PieterBrueghelHuis of bij ONS welzijn zijn we meer dan gelukkig met je hulp. We zoeken bijvoorbeeld een vrijwilliger met een auto die eens in de twee weken op donderdagmiddag bij de Voedselbank levensmiddelen kan ophalen. Je krijgt daarbij hulp van een stagiair. Maar er is nog veel meer te doen!
 
Meer weten over vrijwilligerswerk bij het PieterBrueghelHuis of ONS welzijn? Lees dan verder!

Open dag en 1-jarig bestaan

 
Noteer vast in je agenda: op zaterdag 26 mei vieren we dat het PieterBrueghelHuis één jaar bestaat!


Een prachtige mijlpaal, waar we de nodige aandacht aan willen besteden. Wat precies, dat hoor je nog. Het PieterBrueghelHuis is die dag in ieder geval geopend voor publiek. Iedereen die meer wil weten over ons en onze activiteiten, bijvoorbeeld om te ontdekken of het PieterBrueghelHuis iets voor jou (of een naaste) kan betekenen, is welkom!
 
Copyright © 2018 stichting PieterBrueghelHuis, All rights reserved.


Wij houden u graag op de hoogte.
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp