Copy
 

Winter-editie
Nieuws uit het PieterBrueghelHuis
 

Nieuwsbrief 27
We houden je graag op de hoogte. Fijn dat je meeleest!
 
Terugblik over 2022

 

De laatste nieuwsbrief van het jaar 2022 ga je nu lezen.
Wat gaat een jaar ongelofelijk snel voorbij.
We kijken terug op een fantastisch jaar waarin we ons 5-jarig bestaan uitbundig met elkaar hebben gevierd.
Groeiend zijn we geweest in het aantal bezoekers, vrijwilligers en activiteiten. Juist door jullie aanwezigheid, hulp en belangstelling, is dit mogelijk geworden.
We hopen er op dat we dit zo voort kunnen zetten met jullie allemaal!

Ron, Karin en Trudy
 

 

Even voorstellen

Toine Janssen
 

 
Mijn naam is Toine Janssen en ik ben de vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen & integriteit voor alle bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van het PieterBrueghelHuis. Het PieterBrueghelHuis is een fijne plek waar mensen elkaar ontmoeten om leuke of zinvolle dingen met elkaar te doen. Maar waar mensen elkaar ontmoeten kan ook "gedoe" ontstaan; situaties of gedrag waarin voor jou een duidelijke grens wordt overschreden (agressie, schelden, pesten, discriminatie) of iets gebeurt dat niet in de haak is (diefstal, fraude, tegenstrijdige belangen). Of iets voor jou een grens overschrijdt, maak jij zelf uit. Het belangrijkste is dat het PieterBrueghelHuis voor jou een veilige plek is waar je het als bezoeker, vrijwilliger of medewerker naar je zin hebt en met plezier naar toe gaat.
Als je met grensoverschrijdend gedrag te maken krijgt dan kun je bij mij terecht. Dat kan zijn om je hart te luchten, voor een adviesgesprek over hoe je een en ander kunt aanpakken, of voor begeleiding als je echt stappen wilt ondernemen. Alles wat je zegt tegen me of doet is vertrouwelijk en daar ga ik ook zo mee om.
Toen ik nog volop werkte als leidinggevende en werkgever heb ik heel vaak te maken gehad met "gedoe" tussen mensen in de organisatie. Dat heeft mij ontzettend veel ervaring gebracht in het oplossen van zulke problemen; ervaring die ik voor jou kan inzetten als je dat wenst. Daarnaast ben ik na mijn werken officieel opgeleid en geregistreerd als vertrouwenspersoon.
Je kunt mij bereiken via telefoonnummer 06-18944845, per Whatsapp of per e-mail janssenawh@gmail.com. Je kunt ook naar mij vragen via één van de coördinatoren van het PieterBrueghelHuis.


Tamara van Dooren
 


Ik ben Tamara van Dooren, alleenstaande moeder van 3 kinderen. We hebben een hond Hachi. In het dagelijks leven sport ik veel. Het geeft mij veel energie. Ik vind bewegen ook heel belangrijk. Daarom geef ik nu als vrijwilliger les in het PieterBrueghelHuis bij 'Beweeg je Mee'. Het is ontzettend leuk om te doen. Iedereen die meedoet, is enthousiast! 
Wil jij ook graag meedoen? Ik ben er op dinsdag- en donderdagochtend van 10.00 - 11.00 uur.
Nieuw in het PieterBrueghelHuis
 
 
Mama Vita
Wij zijn Marieke Gerritse & Sanne van Rozendaal en vanaf 11 januari 2023 starten wij als regiomoeders vanuit Stichting Mama Vita. Mama Vita is er om jouw veerkracht te versterken door inspiratie en verbinding te creëren van en tussen moeders van kinderen met autisme.
 

 
 
Elke 2e woensdagochtend van de maand is er een bijeenkomst in het PieterBrueghelHuis. 
Zowel de kinderen als hun ouders stuiten regelmatig op onbegrip in hun omgeving. Als ouders heb je elkaar daarbij heel hard nodig om te leren van elkaar, samen op te komen voor je kinderen en om te weten dat je niet de enige bent.
Mama Vita is voor moeders van alle leeftijden, achtergronden en met alle hulpvragen.
Dat gebeurt door middel van ontmoetingen, trainingen en lotgenotencontact.
Tijdens de bijeenkomsten kunnen we ook ervaringen met elkaar delen en elkaar steunen. Juist de moeders die het thuis niet altijd even makkelijk hebben , en dat is bij sommigen een understatement..., hebben een enorme behoefte aan een ochtendje eruit. Om even zelf en met anderen, die aan een half woord genoeg hebben, de batterij weer op te kunnen laden. Zodat je de situatie thuis weer met frisse moed aankunt. 
Dit zijn bijeenkomsten met een lach en een traan, met inspirerende sprekers en leuke activiteiten, waarbij autisme de verbindende factor is. Ben jij moeder/verzorgster van een kind met autisme?  
Graag willen we je uitnodigen om een keer vrijblijvend langs te komen op een van onze bijeenkomsten in de huiskamer van het PieterBrueghelHuis in Veghel.
Hierna vragen wij je “vriendin” van Stichting Mama Vita te worden voor €30,- voor een heel jaar .
Koffie/thee en lekkers staan voor je klaar. 
Graag vooraf even per mail aanmelden via: veghel@mamavita.nl  Kijk op de website voor de agenda en voor meer info via: https://www.mamavita.nl/
 
Schaakcafé
 


Vanaf woensdag 11 januari kun je wekelijks komen schaken in het PieterBrueghelHuis. Bij aanvang kijken we wat ieders wensen zijn, vormen we duo’s en kan het schaken beginnen. De spotlights zijn gericht op schaken, maar voor andere denkspellen is uiteraard ook plek.
Er zijn enkele schaakspelen aanwezig in het PieterBrueghelHuis. Mocht je makkelijk je eigen spel kunnen meenemen, dan is dat fijn. Het is even bekijken, hoeveel spelen we gemiddeld nodig gaan hebben.
We beginnen om 14 uur. De consumpties kosten 1 euro.
Graag tot ziens! Pieter Smit (post@pieteronline.nl)

 
Wecken

In onze vorige nieuwsbrief hebben we een oproep geplaatst voor weckpotten en weckketels. We zijn enorm verwend met heel veel materialen, potten en ketels. Hartelijk dank daarvoor!

Vrijdag 30 december zijn wij gesloten

Via onze website en social media Facebook en Instagram en delen we het laatste nieuws, meer informatie over de diverse activiteiten en onze agenda. 
 
Wij wensen je hele fijne feestdagen
en
veel aandacht voor geluk in 2023! 
Facebook
Website
Instagram
Copyright © *| april 2020|* *|PieterBrueghelHuis|*, All rights reserved.
*|I|* Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven voor de Pieter Brueghel Nieuwsbrief.

Ons (mail)adres is:
Middegaal 25 
*|info@Pieterbrueghelhuis.nl|*

Wij houden u graag op de hoogte.
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp