Copy

Nieuwsbrief  PieterBrueghelHuis 

december 2018, nummer 5
We hebben weer van alles te vertellen. Fijn dat u meeleest!

Nieuwe activiteiten in het PieterBrueghelHuis

Naaiatelier
Wilt u leren hoe u zelf iets eenvoudigs kunt naaien? Wilt u uw vaardigheden gezellig met anderen kunnen delen? Of wilt u verstel- en reparatieklusjes die steeds maar weer blijven liggen nu eens echt oppakken in een gemoedelijke, huiselijke sfeer? Dat kan allemaal in ons naaiatelier, elke vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur. Het PieterBrueghelHuis beschikt hiervoor over een aantal naaimachines, allerlei naaimateriaal en een grote verscheidenheid aan lappen stof.
 
Multicultureel koor Muziek Mix
Bij voldoende deelnemers start het PieterBrueghelHuis in januari 2019 met een multicultureel koor, op de woensdag tussen 10.00 ent 12.00 uur. Initiatiefneemster Joke Schuurman ziet het samen zingen als een leuke manier voor vluchtelingen om Nederlanders te ontmoeten en de Nederlandse taal te leren. Piet Bosman zorgt als dirigent voor de samenhang en de muzikaliteit.
Aanmelden kan via een van de coördinatoren of via jokeschuurmans@vluchtelingenwerk.nl.
Liederentafel
Vanaf januari 2019 is er elke vrijdagmiddag  tussen 13.30 en 16.00 uur een liederentafel in het PieterBrueghelHuis. De vrijwilligers Rob en Geert zorgen voor de liederenbundel en de muzikale begeleiding op gitaar.
 
Stoelyoga
Stoelyoga is een vorm van yoga  waar iedereen aan mee kan doen! Onder leiding van trainster Charlotte Bierkens. Zij geeft al langer yogales en wil graag ook in ons PieterBrueghelHuis les komen geven op de maandagmiddag van 13.00 – 14.00 uur. Koster bedragen 3,50 per les.
 Het belangrijkste doel van de les volgens Charlotte is dat de mensen weer gaan bewegen, wat de gezondheid en beleving van de dag in positieve zin enorm verandert. 
De startdatum wordt nog bekend gemaakt. Aanmelden kan bij een van de coördinatoren of via info@pieterbrueghelhuis.nl


 
 
Afwijkende openingsdagen PieterBrueghelHuis

In verband met de kerst zijn we gesloten op:
Maandag 24 december
Dinsdag 25 december
Woensdag 26 december
Donderdag 27 december in de ochtend tot 13.00 uur. Let op in de middag zijn we wel open tot 16.00 uur!
Maandag 31 december
Dinsdag 1 januari
    
Agenda

Komt allen tezamen…
Vrijdag 21 december start 14.30 uur  een gezellig middag met kerstliedjes en kunt u luisteren naar kerstverhalen van Truus van Geffen (verteller) en Jo Deckers (accordeon).
Komt u ook?

 
Droomsessie - voor dromers met een visie op 17 januari 2019
Wie wil er meedenken en meedromen over de toekomst van het PieterBrueghelHuis?
Wij nodigen iedereen die dit aanspreekt uit voor een boeiende en inspirerende donderdagavond op 17 januari 2019. Er is ruimte voor ongeveer 30 personen. We gaan mooi dromen over wat het PieterBrueghelHuis allemaal kan betekenen voor de bevolking van Meierijstad. Wilt u meedenken met ons?

De inloop is van 18.30 tot 19.00 uur en de avond duurt tot 21.00 uur. Aanmelden voor deze avond kan bij een van de coördinatoren of via info@pieterbrueghelhuis.nl. Geef uw naam, telefoonnummer en emailadres (eventueel postadres) door. U ontvangt uw uitnodiging dan begin januari per email of post.

Terugblik activiteiten 
 
Autismecafé
 
Op 29 oktober werd in het PieterBrueghelHuis het eerste Autismecafé gehouden. Het Autismecafé is bedoeld voor mensen met autisme vanaf 18 jaar en voor hun ouders, overige familie en vrienden. Met zo’n 30 tot 40 bezoekers was de belangstelling meteen al goed te noemen.
Het Autismecafé wordt georganiseerd door ervaringsdeskundige Dorien van Rooij, samen met Ons welzijn en MEE Den Bosch. Initiatiefneemster Marjon van Herpen van ONS welzijn geeft aan: “Eén ding staat als een paal boven water: de vrijheid en de laagdrempeligheid van Autismecafé Meierijstad maakt ‘ons café’ uniek en voor velen een reden om te komen”.
Wij zien u graag bij het volgende Autismecafé op 28 januari 2019, van 19.00 tot 22.00 uur.
 
AED-training voor vrijwilligers

In november hebben 11 vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis een reanimatiecursus gevolgd, die werd verzorgd door Klaas Haan en Wieke van der Heiden van de Stichting Veghel Hartsave.
In deze cursus werden de volgende onderwerpen behandeld:
  • herkennen van een hartstilstand en wat je dan als eerste moet doen
  • 112 bellen en contact houden met je eigen GSM
  • hoe te reanimeren en in welk tempo
  • aansluiten en bedienen van een AED
  • aanmelding als Burgerhulpverlener
Na afloop van de cursus werd aan alle deelnemers een certificaat uitgereikt.
Het PieterBrueghelHuis hoopt deze cursus in 2019 aan meer vrijwilligers aan te kunnen bieden en tevens zorg te kunnen dragen voor hercertificering.
Meer informatie over de reanimatiecursus vindt u op https://veghelhartsave.nl/.    

 
2018 een goed jaar voor PieterBrueghelHuis

In 2018 wordt het PieterBrueghelHuis langzaamaan volwassen, met hoogtepunten als de open dag en de viering van het eenjarig bestaan in mei, het kennismakingsbezoek van burgemeester Kees van Rooij, de door onze vrijwilligers gemaakte MeierWijpuzzel voor Fabrique Magnifique en natuurlijk de voor- en najaarsmarkten.

Er zijn inmiddels voor onze bezoekers overdag wekelijks meer dan 20 verschillende activiteiten. Ook ’s avonds is er regelmatig iets te doen: het Alzheimercafé trekt elke derde dinsdag van de maand een groot aantal bezoekers, de mantelzorgondersteuningsgroep is al het hele jaar actief en dit najaar is gestart met het Autismecafé. Op zaterdag is er het Atelier Bijzonder Ontmoeten, voor mensen met een beginnende dementie of niet aangeboren hersenletsel, hun mantelzorgers en naasten.

Iedere eerste zondag van de maand is het PieterBrueghelHuis ’s middags open voor huiselijke gezelligheid, activiteiten als bloemschikken en natuurlijk livemuziek.
 
Steeds meer mensen weten het PieterBrueghelHuis te vinden. Alleen al in de maand oktober waren dat er ruim 900. Het huis staat open voor mensen met en zonder beperking en wil hun in de eerste plaats een fijne tijd bieden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een 40-tal vrijwilligers, die hun diensten beschikbaar stellen als gastvrouw of gastheer, bij de kookgroep, in de moestuin of als begeleid(st)er bij creatieve - of bewegingsactiviteiten. De vrijwilligers vormen het hart van het PieterBrueghelHuis en de bezoekers zorgen met hun aanwezigheid voor kleur en sfeer.

Het PieterBrueghelHuis onderhoudt goede banden met maatschappelijke organisaties in Meierijstad en ook bedrijven en particulieren steunen ons initiatief. Ronde Tafel 139, Lions Uden-VeghelKarin Vissers Yoga, Kapelleke Pieleke Plek, Stichting Gewoon Doen Veghel, ROC de Leijgraaf (via NL doet) en de Rabobank Clubkas Campagne hebben het PieterBrueghelHuis in 2018 materieel of financieel gesteund.
 
 
 

Rabobank clubkas actie

Dank zij uw stem heeft het PieterBrueghelHuis een royale gift ontvangen. Het geld wordt ingezet om de duurzaamheid van het gebouw verder te vergroten! Nogmaals hartelijk dank!

Oproep

Tuinman gevraagd
Wij zoeken voor onze tuin een ervaren tuinman die graag in de moestuin werkt en die de aanwezige vrijwilligers wil ondersteunen bij het onderhoud van de tuin. Een tuinman die heldere ideeën heeft over het inrichten en onderhouden van een moestuin en hiervoor in het komende voorjaar een goed plan kan opstellen. Momenteel zijn er afwisselend 4-5 vrijwilligers actief, op vrijdagochtend en/of -middag.
Het PieterBrueghelHuis is elke werkdag open tussen 10.00 en 16.00 uur.
 
 
Fijne Feestdagen en een gezond en gelukkig 2019
We wensen vrijwilligers, bezoekers, betrokkenen fijne en gezegende kerstdagen en een gezond 2019 toe!
 
 
Copyright © *| mei 2018|* *|PieterBrueghelHuis|*, All rights reserved.
*|I|* Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven voor de Pieter Brueghel Nieuwsbrief.

Ons (mail)adres is:
Middegaal 25 
*|info@Pieterbrueghelhuis.nl|*

Wij houden u graag op de hoogte.
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp