Copy

Nieuwsbrief  PieterBrueghelHuis 

november 2019, nummer 8
We hebben weer van alles te vertellen. Fijn dat u meeleest!


Terugblik- Het PieterBrueghelHuis bruist!


       
 

75 jaar bevrijding
September stond in het teken van 75 jaar herdenken en bevrijden in Meierijstad. Behalve een prachtige foto-expositie (met dank aan de Heemkundekring Vehchele) en de aankleding van de huiskamer en het restaurant (met dank aan het emaillemuseum in Erp) door vrijwilligers, hebben we met ruim 300 andere mensen genoten van de buitenvoorstelling ‘Oorlogstuig’. Indrukwekkend geschreven en gespeeld door Theatergroep BLUV. We danken alle betrokken vrijwilligers bij het mogelijk maken van deze activiteiten.

                                                   
 
Beweegmiddag
Door een gulle gift heeft de beweegzaal van PieterBrueghelhuis nu ook een spiegelwand, die gebruikt kan worden voor bewegen op muziek, (stoel) yoga en Dance & Health. Ook is de wand voorzien van een prachtig gordijn.
(Vrijwillige) docenten van (stoel)yoga, bewegen op muziek en Dance & Health bieden bezoekers wekelijks een fijn moment van inspanning en ontspanning. Dank daarvoor!
 
    

BeHolders documentaire festival Meierijstad 
Ons huis was een van de locaties voor het bekijken en bespreken van de documentaire Summa. Dit was een van de vele documentaires die mensen konden bekijken als onderdeel van het internationaal Documentaire Festival Meierijstad; Beholders We kijken terug op een geslaagde ochtend.Raboclubsupport 2019
Het PieterBrueghelHuis heeft €1297,06 euro opgehaald voor de aanschaf van zonnepanelen. Hartelijk dank voor jullie stem!
De campagne voor zonnepanelen wordt voorlopig nog voortgezet, om uiteindelijk met zonne-energie in een belangrijk deel van onze energiebehoefte te kunnen voorzien.Krollenloop 2019
Vrijwilligers, medewerkers en bestuur bemanden zondag 3 november de kraam van PieterBrueghelHuis op de markt. We zijn blij dat de organisatie ons als het goede doel heeft gekozen voor de opbrengst van de krollenloop.
We willen een ruimte gaan inrichten voor sportieve activiteiten voor onze bezoekers. Vitaliteit, sport en bewegen is voor bezoekers van alle leeftijden belangrijk en daar willen we graag aan bijdragen!

Nieuwe activiteiten
 
In oktober startte Anneke van de Ven de maandelijkse bridgemiddag. De eerste dinsdag van de maand op dinsdag tussen 13.30 en 16.00 uur kunt u samen bridgen en elkaar ontmoeten. Wilt u deelnemen: dat kan na aanmelden via info@pieterbrueghelhuis.nl of bij een van de coördinatoren.


Vanaf volgende week start  ‘Het klussenhuis’. Reparatie van kleine, elektrische, huishoudelijke apparaten, computers en laptops wordt uitgevoerd door enkele vrijwilligers. De vrijwilligers zijn op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur in de ‘Werkplaats’ of naast de werkplaats in ‘De Inspiratie’. U kunt langskomen met uw defecte apparaat. Na overleg bepaald worden of het apparaat direct gemaakt kan worden, even in reparatie blijft of niet meer te redden is.
 
Nieuwe partners
 
Het voorhuis heeft een aantal nieuwe vergader- en kantoorruimtes erbij gekregen. Met dank aan de inzet van vrijwilligers zijn er nieuwe werkplekken.

Deze zijn geschikt voor startende ondernemers, die met hun activiteiten ook iets kunnen betekenen voor de bezoekers van het PieterBrueghelHuis. Naast huurders zoals Karin Visser yoga, Stichting OpAndereGedachten, IVN Veghel, Variozo, GGZ Oost-Brabant en 2power en Taalent Language school is Michelle van Rooij Gomez van Voeten Praktijk Dos Pia nieuw in ons pand. 

Daarnaast zijn er ook huurders die incidenteel een vergaderruimte huren. Wilt u meer informatie hierover dan kunt u contact opnemen met een van de coördinatoren.
 
Noteer in uw agenda!

Vrijdag 11 december 16.00- 18.00 uur vrijwilligers bedank borrel

We willen alle vrijwilligers die in het afgelopen jaar zich hebben ingespannen om hun bijdrage te leveren aan ons inloophuis hartelijk danken! We nodigen hen uit voor een gezellige borrel en een presentje op vrijdag 6 december 2019. Vrijwilligers ontvangen binnenkort de uitnodiging.

 

Zondag 15 december 11.00 en 15.00 uur:
kerstlunch, markt en muziek in het PieterBrueghelHuis

 
We willen graag een gezellige kerstlunch aanbieden, met vooraf koffie, thee en iets lekkers. De lunch bestaat uit soep en lekkere broodjes en hapjes. Na de lunch is er ruimte voor het kopen van zelfgemaakte ‘PieterBrueghelHuis’ (kerst)producten. Ook is er ruimte voor het maken van kerststukjes horen we (kerst)muziek.
Alles staat in het teken van gezelligheid en ontmoeting. Aanmelden voor de lunch is fijn i.v.m. de voorbereidingen. Voor de lunch vragen we een vrijwillige bijdrage. Naast het eerste drankje en hapje betaalt u voor de volgende consumpties (alleen met contant geld).
Aanmelden kan door het sturen van een mail naar info@pieterbrueghelhuis of in te tekenen bij de coördinatoren.
Meer informatie volgt.
 
Copyright © *| mei 2018|* *|PieterBrueghelHuis|*, All rights reserved.
*|I|* Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven voor de Pieter Brueghel Nieuwsbrief.

Ons (mail)adres is:
Middegaal 25 
*|info@Pieterbrueghelhuis.nl|*

Wij houden u graag op de hoogte.
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp