Copy

 PieterBrueghelHuis 

Kerst uitgave
 Wij houden u graag op de hoogte. Fijn dat u meeleest!
Van de voorzitter
 

Het jaar 2020 is al weer bijna voorbij. Een jaar wat voor veel mensen moeilijk is geweest en nog is. Het heeft veel zorgen, verdriet en eenzaamheid gebracht.

In het vierde jaar van ons PieterBrueghelHuis hebben wij geprobeerd waar dat mogelijk was mensen te laten weten dat zij niet zijn vergeten en binnen de beperkingen toch een plekje hebben om elkaar te ontmoeten. Alles passend in de basis gedachte van onze burgerinitiatiefgroep; een plaats om een fijne dag te hebben en elkaar te ontmoeten.

Dat dit ook in dit jaar is gelukt is zeker te danken aan ons professionele team en onze vrijwilligers.

Mede namens ons bestuur wens ik u en uw dierbaren fijne feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar.

Fer van Campen


Column 


Ontmoeting op afstand
 
 Dit jaar stond in het teken van de corona pandemie. Bezoekers, vrijwilligers en professionals. Iedereen werd er meer of minder door geraakt. We denken speciaal aan mensen die hun dierbare verloren of dierbaren hebben die door de ziekte ernstig getroffen zijn.

Het PieterBrueghelHuis heeft 2 maal een periode de deuren moeten sluiten voor publiek. Alles wat we konden doen was bellen naar de mensen waar we contactgegevens van hadden.  Tijdens de eerste Lock down hebben we de mensen  daarom ook opgezocht met de tasjes actie en de soepactie. Dit waren gesponsorde acties: Boekies, de voedselbank Veghel en de verspillingsfabriek en giften van particulieren zorgden ervoor dat we  tasjes en pannetjes konden vullen! Dat gaf een gevoel van verbondenheid.

Het volhouden van die saamhorigheid en de verbinding met anderen is moeilijk. Juist omdat velen te maken hebben met teleurstellingen en gevoelens van eenzaamheid en uitzichtloosheid.

De verbondenheid in PieterBrueghelHuis hebben we weer kunnen zien bij het ‘kerstboomproject’. Het samen werken aan een prachtige houten boom met lampjes en versieringen gemaakt van afvalmateriaal.

Daarnaast gaf de actie: kastjes make voor de speciale 'adventskalender' van Bibliotheek Veghel veel positieve energie aan vrijwilligers en bezoekers. Er is samengewerkt aan het maken van de kastjes en het versieren van de cijfers. Helaas zorgt de sluiting van de bibliotheek ervoor dat  we de kalender niet in levenden lijve kunnen bewonderen en beleven op dit moment!We spreken als coördinatoren van het PieterBrueghelHuis de wens uit dat 2021 het jaar mag worden waarin de mensen elkaar weer kunnen vasthouden, opzoeken en samen kunnen genieten van  gezelligheid, muziek, zingen en dansen.

Karin,  Mirjam  en Trudy  coördinatoren & Ron, beheerder van het PieterBrueghelHuis 

(Rectificatie namens de redactie: in de vorige nieuwsbrief stond dat Trudy (inval) coördinator is. Dat is onjuist: dit had moeten zijn coördinator.
 Kerst in het PieterBrueghelHuis

Door de strenge corona maatregelen is het PieterBrueghelHuis niet toegankelijk voor inloop van bezoekers en vrijwilligers.
Kleine besloten groepjes  zijn welkom in ons huis. Deze mensen zijn of worden uitgenodigd. Ook kunnen bezoekers en vrijwilligers  bellen of ze kunnen deelnemen aan een groepje.

Aanmelden voor deelname aan een groepje kan:
Via info@pieterbrueghelhuis.nl  of telefonisch Tel 0413 –39 52 80 (dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur).

We willen zoveel mogelijk bijdragen aan het verminderen van de verspreiding van de corona besmetting. Daarom zijn de deuren grotendeels gesloten tot en met 19 januari 2021.

Bekijk onze agenda  om te zien welke activiteiten mogelijk na 19 januari weer starten.

 


Vrijwilligers Bedankt!

Afgelopen woensdag konden alle vrijwilligers een tasje met 'geluk' op te komen halen in het huis. We danken alle vrijwilligers voor hun inzet in het afgelopen jaar en wensen iedereen fijne dagen en vooral een gezond en vitaal 2021!

Aangepaste openingstijden feestdagen
 
Het PieterBrueghelHuis is de komende weken veelal open op de gebruikelijke tijden tussen 10.00 en 16.00 uur.

We zijn gesloten op:
Woensdag 23 december vanaf 13.00 in de middag. NB In de ochtend zijn we wel open!
Donderdag 24 december en vrijdag 25 december
Donderdag 31 december vanaf 13.00 uur NB in de ochtend zijn we wel open!
vrijdag 1 januari

We zien elkaar in het nieuwe jaar weer!

Gewijzigde openingstijden 2021
In het nieuwe jaar veranderen de openingstijden: Het PieterBrueghelHuis is  dan alle dagen open tussen 10.00 en 16.00 uur met uitzondering van de vrijdagmiddag  dan zijn we na 13.00 uur gesloten.
Noteer in uw agenda 2021
 

Training voor vrijwilligers door Cor Kanters zal indien de coronamaatregelen worden versoepeld plaatsvinden op de woensdagavonden 20 januari  en een woensdag in februari van 19.30 – 21.00 uur of de vrijdagochtenden 22 januari  en een vrijdag in februari 10.00- 11.30 uur.

De training is bedoeld voor alle vrijwilligers en heeft als doel: (beter) in contact komen en blijven met de ander in het PieterBrueghelHuis en positieve ervaringen opdoen in het ontmoeten van de ander.
Aanmelden kan tot 31 december. Er is plaats voor maximaal 9 vrijwilligers.
 
 

Vooraankondiging
Netwerk Zorg en Welzijn Meierijstad dinsdag 20 april 17.00 – 19.00 uur.
Gesprek - Gezondheid -  Gezamenlijkheid
 
Dit netwerk is bedoeld voor professionals en betrokken vrijwilligers uit die actief zijn in de (eerstelijns) zorg en welzijn in Meierijstad. We willen elkaar inspireren en van elkaar leren. Juist aandacht voor elkaars werk en bundelen van de samenwerking maakt alles mooier!

Wilt u op de hoogte gehouden worden over het programma of wilt u een deel van het programma samen met ons invullen? Mail of bel een van de coördinatoren via : info@pieterbrueghelhuis.nl of Telefonisch tussen 10.00 en 16.00 uur naar Tel. 0413- 39 52 80.
 

Vooraankondiging Mindfulness in het PieterBrueghelHuis
 
De trainers Suzanne van den Heuvel en John Bernards bieden in het nieuwe jaar Mindfulness trainingen in het PieterBrueghelHuis.

Mindfulness is werken aan het vermogen het leven accepterend toe te treden. Stap voor stap werken aan je mentale fitheid en geestelijke veerkracht!
 
Voor wie is de training bedoeld?
Mindfulness is bestemd voor iedereen die op is naar rust, balans, zelfwaardering en minder piekeren.
 
De cursus zal gegeven worden op woensdagmiddag (13.15 inloop tot 16.00 uur) en woensdagavond (19.15 uur inloop tot 22.00 uur)  vanaf 3 februari  2021. De exacte data worden nog bekend gemaakt..

U kunt ook alvast een kijkje nemen op de website van Mind-Workz om meer te weten te komen over Suzanne van den Heuvel en John Bernards.

Wilt u deelnemen dan kunt u zich aanmelden voor de informatie bijeenkomst door een mail  te sturen naar info@pieterbrueghelhuis.nl of Telefonisch aan te melden maandag tot en met donderdag  tussen 10.00 en 16.00 uur  op Tel 0413- 395280. NB er kunnen maximaal 9 deelnemers in een groep. 
De gehele training inclusief materialen bedraagt 350,00 euro. In overleg met de coördinatoren kan dit voor enkele PieterBrueghelHuis bezoekers deels worden gesponsord.

Nieuwe prijzen en donaties in 2021

Vanaf 4 januari vragen we voor alle activiteiten inclusief de koffie en thee 2,00 euro per dag. De coördinatoren maken met deelnemers, die met minder geld rond moeten komen aparte afspraken in de eerste week van januari. Dit kan gaan over de betalingswijze, de hoeveelheid of de inzet van wederdiensten van de deelnemer aan PieterBrueghelHuis.
Voor de aanschaf van bijzondere materialen zoals speksteen, canvasdoeken en hout geven de verantwoordelijke vrijwilligers aan wat de kosten zijn die een deelnemer moet betalen.

Activiteiten  zoals stoelyoga, Dance & Health, Slow Zumba, de sport en beweegruimte en de kapper en het aanbod van de bedrijven in het PieterBrueghelHuis rekenen andere prijzen. Deze prijzen worden vermeld op de website of ontvangt u bij aanmelding voor de dienst of het product.

Komt u alleen voor koffie/ thee en een praatje? Dan betaalt u voor thee of koffie 1 euro per persoon.  
Wanneer er iets vers gebakken wordt voor bij de koffie dan zal er ook een vaste bijdrage voor gevraagd worden tussen de 1 euro en de 2,50 euro afhankelijk van de lekkernijen.

Het is natuurlijk fijn wanneer u meer doneert voor het PieterBrueghelHuis. Uw vrije bijdrage wordt zeer gewaardeerd! Sinds kort kan er ook eenvoudig gedoneerd worden via onze website. Klik hier uw donatie aan ons mooie initiatief!

De bovenstaande bijdrage is nodig voor het dekken van de kosten van gas/licht/water en producten en gereedschappen die aangeschaft moeten worden.
 
Facebook
Twitter
Website
Copyright © *| april 2020|* *|PieterBrueghelHuis|*, All rights reserved.
*|I|* Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven voor de Pieter Brueghel Nieuwsbrief.

Ons (mail)adres is:
Middegaal 25 
*|info@Pieterbrueghelhuis.nl|*

Wij houden u graag op de hoogte.
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp