Copy

Nieuwsbrief  PieterBrueghelHuis 

juni 2019, nummer 7
We hebben weer van alles te vertellen. Fijn dat u meeleest!

Terugblik- Het PieterBrueghelHuis bruist!
 
Het gezelligheidskoor The Happy Singers
Op de open zondag van 14 april hebben ruim 80 bezoekers kunnen genieten van een sfeervol optreden van het gezelligheidskoor The Happy Singers, met bekende liederen uit binnen- en buitenland.


 
Vertelvoorstelling “Vrouwen uit Veghel voor Vrijheid”
De maandagavond daarna woonden zo’n 50 mensen de indringende vertelvoorstelling “Vrouwen uit Veghel voor Vrijheid” bij, waarin René Hildesheim op een met authentieke attributen aangekleed toneel waargebeurde verhalen uit de tweede wereldoorlog voordroeg. Zoals het verhaal van Roos uit de Molenstraat, die een granaat in haar wiegje overleefde doordat ze op het moment van de inslag in een schuilkelder tussen de weckflessen lag te slapen. Of van de koerierster Paula, die later in Veghel een zekere bekendheid genoot als de zwemjuf “Baadkaat”. De voorstelling vond plaats in het kader van 75 jaar herdenken en bevrijden in Meierijstad.
 
Afscheid wethouder Eus Witlox
Op 28 maart hebben wij afscheid genomen van wethouder Eus Witlox. Zijn betrokkenheid bij ons mooie burgerinitiatief en zijn inzet voor (kwetsbare) burgers van Meierijstad zal ons altijd bijblijven. We wensen hem alle goeds toe en hopen dat hij nog veel voor mensen mag betekenen!
 
Workshopfestival voor mantelzorgers
Op zaterdag 11 mei mochten we 34 mantelzorgers een mooie ochtend bezorgen. De gemeente Meierijstad organiseerde op die dag in het PieterBrueghelHuis - en tegelijkertijd ook in Schijndel en Sint-Oedenrode - een workshopfestival voor mantelzorgers. Op zaterdag 31 augustus zal opnieuw een workshopfestival worden gehouden. We bedanken onze vrijwilligers voor het enthousiasme en de inzet waarmee zij de workshops schilderen, beeldhouwen, kokerij en de levensketting vorm hebben gegeven.
 
    


Nieuwe activiteiten
 
We blijven bouwen aan nieuwe activiteiten. Sommigen zijn al gestart zijn of gaan binnenkort starten. - Zingen met Rob op de tweede vrijdagmiddag van de maand is fijn voor iedereen die van zingen houdt. De groep bestaat inmiddels uit 14 personen, een duidelijk teken dat we hiermee in een behoefte voorzien. Voor zingen geldt: hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 
-Nieuws bij de koffie op elke vrijdagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur slaat vrijwilligster Ingrid de krant open om gezellig bij een kopje koffie met elkaar te praten over het nieuws. Er is ruimte voor meer deelnemers!
 
Nieuwe partners
 
We verwelkomen 2 nieuwe organisaties ons ons huis.
IVN Veghel. Zie voor meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/veghel
Talent Language School voor het leren de Nederlandse, Engelse - of Poolse taal.

Zie voor alle activiteiten onze actuele agenda en nieuws op www.pieterbrueghelhuis.nl
of vraag meer informatie bij een van de coördinatoren.
 
Bedankt vrijwilligers!

Een groot aantal vrijwilligers meldden zich op zaterdag 13 april voor een uitstapje naar de Kildonkse molen. Na een rondleiding in deze bijzondere koren- en oliemolen gingen de deelnemers met de fluisterboot over de Aa naar kasteel Heeswijk. Een zeer geslaagde middag, waarmee onze vrijwilligers werden beloond voort hun inzet in het afgelopen jaar.

Zomerfestival - Noteer in uw agenda
 
Zondag 23 juni tussen 13.30 en 17.30 uur organiseren wij ons Zomerfestival. Een feestelijke middag, met kraampjes met zelfgemaakte producten, 2 creatieve workshops waar u aan kunt deelnemen (weven met natuurlijk materiaal en wastechnieken voor kaarten) en Livemuziek van muziekgroep Octaaf uit Oss. Onze vrijwilligers zorgen behalve voor koffie of thee ook voor de drankjes en lekkere hapjes.
De entree is gratis. De consumpties zijn voor eigen rekening. Voor de zelfgemaakte producten kan alleen contant worden betaald.
 
Netwerkborrel voor eerstelijns gezondheidszorg professionals donderdag 20 juni 17.30- 18.15 uur.

Fysiotherapeuten en andere paramedici, huisartsen, praktijkondersteuners somatiek en POH GGZ, podotherapeuten en diëtisten zijn van harte uitgenodigd voor een kennismaking met het PieterBrueghelHuis.
U ontvangt per mail nog een uitnodiging. Aanmelden en meer informatie kunt u krijgen via info@pieterbreughelhuis.nl
PieterBrueghelHuis in het nieuws
 
In de afgelopen maand zijn er 4 artikelen geplaatst over bezoekers en/of vrijwilligers van het PieterBrueghelHuis. Graag willen we hiermee laten zien dat het PieterBrueghelHuis een plek biedt aan jong en oud en dat juist die veelzijdigheid zorgt voor verrassende ontmoetingen en stromen van geluk.
Iedereen die in ons huis komt geeft aan dat als je eenmaal de drempel over bent, je zult ervaren hoe fijn het er is!
Op 22 mei stond het PieterBrueghelHuis in de Stadskrant Veghel. Aanleiding was het 2 jarig bestaan van ons huis. Een interview met voorzitter Fer van Campen en Mirjam Kooistra, een van de coördinatoren geeft een mooi beeld van de start en de ontwikkelingen van de afgelopen 2 jaar.

Beginnersbijeenkomst 
Alle begin is moeilijk, maar door een beginnersbijeenkomst te organiseren willen wij het zo laagdrempelig mogelijk maken. Vrijdag 14 juni 10.30- 12.00 uur is er een startersbijeenkomst waarop iedereen die als bezoeker aan een activiteit wil deelnemen of vrijwilligerswerk wil gaan doen, kennis kan maken met ons huis. Aanmelden kan telefonisch 0413- 39 52 80 of via de mail: info@pieterbrueghelhuis.nl

Aanmelden voor vrijwilligerswerk
We zoeken altijd nieuwe vrijwilligers. Dat kan zijn voor het restaurant, de creatieve activiteiten, de tuin, houtbewerking of als coördinerend vrijwilliger. Er is genoeg te doen.
Voor meer informatie kunt u / kun jij langskomen, alle dagen van de week tussen 10.00 en 16.00 uur. Ook telefonisch of per mail kan informatie worden aangevraagd.

In het zonnetje
Graag nodigen wij u uit om eens langs te komen in onze tuin met heerlijk terras. Juist nu in het voorjaar zijn vrijwilligers actief met het zaaien en verzorgen van de moestuin. Wilt u komen kijken, uitleg krijgen of meehelpen? Kom dan op vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur.


 


 
Copyright © *| mei 2018|* *|PieterBrueghelHuis|*, All rights reserved.
*|I|* Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven voor de Pieter Brueghel Nieuwsbrief.

Ons (mail)adres is:
Middegaal 25 
*|info@Pieterbrueghelhuis.nl|*

Wij houden u graag op de hoogte.
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp