Copy

Nieuwsbrief  PieterBrueghelHuis 

april 2020, nummer 11
We houden u graag op de hoogte. Fijn dat u meeleest!
 

Tasjesactie groot plezier voor de mensen
 
Sinds de sluiting van het PieterBrueghelHuis blijven we contact houden met bezoekers, vrijwilligers en mensen in Meierijstad. Door de tasjesactie kunnen we mensen die het moeilijk hebben in deze tijd een hart onder de riem steken.
 
De reacties op de tasjesactie zijn hartverwarmend. Mensen vragen een tasje voor zichzelf, maar ook heel vaak voor hun vader, moeder, opa of oma.
 
En de resultaten zijn prachtig! Een aantal mensen hebben hun gepimpte vogelhuisje ingestuurd en wat een kunstwerkjes zijn het geworden! En wat is het dan mooi dat er direct een vogeltje zijn huisje maakt in zo'n vogelhuisje..
 
  
  
We bedanken alle vrijwilligers en de donateurs die het mogelijk maken om een goed gevuld tasje uit te delen. We bedanken met name Bookies voor hun financiële bijdrage. We hebben er ruim 100 tasjes  mee gevuld en de actie loopt nog.
 
 
Reacties op de tasjes..

Het was heel fijn om terug te zien wat de mensen thuis hebben kunnen doen met alle materialen.

 Een van de dames vroeg om stofjes om zo leuke kinderjurkjes te maken.


Het voorjaar in een tasje: helpen jullie mee?
 
Met het paasweekend voor de deur vragen we jullie om een bijdrage voor de komende voorjaarstasjes actie!
 
Iedereen die wil kan (chocolade)eitjes en zelfgebakken koekjes en cakejes doneren in de kar die voor het PieterBrueghelHuis staat. We delen het lekkers vanaf donderdag rond naar de aanvragers van een tasje.
Helpen jullie mee?? Vanaf woensdag 8 april staat de kar  tussen 10.00 en 12.00 uur op de parkeerplaats voor de ingang.


 

 
 
Het voorjaarstasje bevat verder een tak die tot een lenteboom kan worden omgetoverd door mensen.
In de krant, onze website en Facebook wordt de actie gedeeld.
Bloemen en planten Cor van Schie leverde ons de takken. Van Stichting OpAndereGedachten staan er weer mooie creatieve ideeën in.

 Aanmelden van mensen
Kent u iemand die heel graag iets te doen heeft of wat aandacht kan gebruiken? Laat het ons weten! We zijn bereikbaar tussen 10.00- 12.00 uur en via info@pieterbrueghelhuis.nl


 
 
Actie van de SWOPSHOP groot succes
 

Tijdens de tasjesactie kwamen er ook best wat vragen van ouders. Juist voor de kinderen, die nu niet naar school kunnen en hun vriendjes en vriendinnetjes missen is het ook  een moeilijke tijd. 
De Swopshop ruilwinkel ( een initiatief van ONS welzijn en gerund door vrijwilligers)  sprong op de vraag in.

Ruim 100 tasjes zijn er rondgedeeld in Meierijstad met speelgoed voor de verschillende leeftijdcategorieën. Die actie van de SWOPSHOP is nu ten einde. De SHOP wil graag voldoende speelgoed beschikbaar houden voor als de ruilwinkel straks weer open gaat. Vanaf april op de nieuwe locatie in het PieterBrueghelHuis.
 

We kregen van enkele kinderen en volwassenen ook mooie knutsels om in de tasjes te doen voor alle mensen die het moeilijk hebben. Dank daarvoor!
 
                                          
De soepkar komt!
 
 
In de week van 20 april starten we met de soepkar. Juist in deze tijd is het belangrijk dat mensen de kwetsbaar zijn gezonde voeding krijgen. We zullen 2 maal een rondtoer organiseren met de Tuktuk, 

De verspillingsfabriek van Bob Hutten biedt verse soep aan en vanuit het PieterBrueghelHuis zoeken we een aantal vrijwilligers die de soep willen rondbrengen in Meierijstad.

We hebben Johan Bekenkamp bereid gevonden om met zijn Tuktuk de soep te bezorgen.
We vragen de mensen zelf een pannetje buiten op de stoep te zetten.Aanmelden kan nu al
Kent u mensen die heel graag van deze dienst gebruik willen maken, meld ze dan bij aan ons. Via het bekende nummer 0413- 39 52 80 (tussen 10.00 en 12.00 uur) of via de mail info@pieterbrueghelhuis.nl
 
meer informatie volgt!
 
 
 
Facebook
Twitter
Website
Copyright © *| april 2020|* *|PieterBrueghelHuis|*, All rights reserved.
*|I|* Je ontvangt deze mail omdat je bent ingeschreven voor de Pieter Brueghel Nieuwsbrief.

Ons (mail)adres is:
Middegaal 25 
*|info@Pieterbrueghelhuis.nl|*

Wij houden u graag op de hoogte.
U kunt uw gegevens aanpassen of uitschrijven voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp