Copy
Nyhetsbrev Oktober // Bærekraftig teknologi og materialer
View this email in your browser
MÅNDENS TEMA 
BÆREKRAFTIG TEKNOLOGI OG MATERIALER


BÆREKRAFTIG TEKNOLOGI - BOKSTAVELIG TALT
MX3D to 3D print a steel bridge in Amsterdam
MX3D, et selskap som forsker og utvikler banebrytende robot 3D utskriftsteknologi. Robotene skriver ut bærekraftige materialer, som metaller og syntetiske stoffer, i nesten hvilken som helst størrelse eller form. Her samarbeider ingeniører, håndverkere og programvare eksperter for å samle digital teknologi, robotikk og tradisjonell industriproduksjon.

KURS // SEMINAR - BÆREKRAFTIGE BYGGEPROSESSER
BYPLAN FORUMMålet med kurset å gi deltagerne kunnskap og verktøy til å velge gode, miljøvennlige materialer. I kurset vil vi se på kriterier for valg, forskriftskrav og krav i sertifiseringssystemer, innhenting av dokumentasjon, hvilke materialvalg som har størst utslag, faser og strategier i planleggingen og eksempler fra forbildeprosjekter. 

Les mer om kurset og meld deg på  på vår nettside.


10 - 11 // 11 // 16
MATCHMAKING- OG STUDIETUR // OULU SEMINAR 

Det nærmer seg også avreisedato for oppfølgingen av matchmaking seminaret for vennskapsbyene Oulu og Alta i våres. Nå er programmet tilgjengelig og mer informasjon om turen kan du finne her.
KALENDERHENDELSER //
HØSTEN 2016

27 // 10 // 16  Lean for byggebransjen - Online streaming av frokostmøte 08:30 i Oslo. Les mer om agenda og finn link her.
 
02 // 11 // 16   Byplanforum planlegger seminar med temaet "Bærekraftige Byggeprosesser". Info og påmelding finner du på vår nettside.
 
10 // 11 // 16   Studie- og matchmakings tur til Oulu - en oppfølging av besøket fra Oulu til Alta 30-31 mai i år. Påmelding her
 
SPENNENDE PROSJEKTER Å FØLGE MED PÅ
Aurora Snowbox
DIGITALISERING
E8 - AURORA 

De viktigste trendene i den digitale revolusjonen som automatisering, elektrifisering og mobilitet som en tjeneste, vil i nær fremtid revolusjonere grunnlaget for transportsektoren og ikke minst hvordan veier vil bli bygget og vedlikeholdt.  
Et internasjonalt unikt eksempel på digitalisering er uttestingsområde og kompetansesenter for intelligent transport automatisering, vil bli etablert i forbindelse med en ny 9 km strekning mellom Muonio og Kolari i Finsk Lappland. Det bygges som et testsenter for hele verdens bilindustri. I Oulu bygger man OuloZone på en gammel motokrossbane. Dette posisjoneres som testsenter for hele verdens anlegg-, bygg- og gruveindustri der det bygges infrastruktur som gjør det mulig å teste fullautomatiserte anleggsmaskiner, fjernstyrte anleggsmaskiner osv.

Dette er et av investerings prosjektene "Arctic Europe" samarbeidet vurderer i tillegg til Helsesenteret som skal bygges i Alta.

På seminaret i Oulu kan du høre mer om E8-AURORA, Arctic Europe og OuluZone.
 
 
"USYNLIG" TREVERK ISTEDET FOR PLAST?
 

Ideen kommer fra en svensk forsker og har skapt stor interesse internasjonalt.

Treverk har vært byggesteinen i noen av verdens største arkitektoniske bragder i tusenvis av år. Nå ser arkitekter og ingeniører etter mer bærekraftige, grønne materialer for å bygge med - ny forskning har brakt trematerialet tilbake i rampelyset, i en helt uventet måte.
Les mer her.
"TEGL-APP" FOR ET MER KREATIVT SAMARBEID
Appen dekker et behov
”I teglbransjen har vi erfart et stort behov for et kreativt samtaleredskap når arkitekter og teglprodusenter møtes. Appen imøtekommer dette behovet”, forteller Tommy Bisgaard.Les hva byggitegl.no har skrevet om appen her.
Følg oss på Facebook
Copyright © 2016 Smart Construction Cluster, All rights reserved.


Ønsker du å endre hvordan du mottar nyhetsbrevet?
Du kan oppdatere instillingene dine eller avslutt ditt nyhetsbrev abonnement.

Email Marketing Powered by Mailchimp