Copy
Nyhetsbrev November // Smart Construction Cluster
View this email in your browser
MÅNEDENS TEMA 
SAMARBEID

SAMARBEID - DEN NYE KONKURRANSE KRAFTEN
Se Innovasjon Norges video om hvordan samarbeid er den nye konkurranse kraften og hvordan klynger og bedriftsnettverk spiller en viktig rolle i utviklingen av små og mellomstore bedrifter.
MÅNEDENS GLADNYHET 

Smart Construction Cluster har fått innvilget 900 000 kroner til tilrettelegging for et kompetanse- og utdanningsløft for byggingeniørfag med vekt på BIM. Dette er gode nyheter for de kunnskapstørste ingeniørene og entreprenørene i Finnmark!

– Erfaringen er at når næringsklyngene og kunnskapsmiljøene jobber tett sammen, skaper vi kurs og utdanningsprogrammer som bedriftene trenger, akkurat nå, sier Mona Skaret, divisjonsdirektør for klynger og vekstbedrifter i Innovasjon Norge.

Les mer om prosjektstøtten her.
DETTE HAR SKJEDD SIDEN SIST

KURS //  BÆREKRAFTIGE BYGGEPROSESSER // BYPLAN FORUM
 
Det har blitt holdt seminar om "Bærekraftige byggeprosesser" i regi av Byplanforum, Smart Construction Cluster og Nord-Norges arkitektforening. Vi lærte om bærekraftige prosesser, klimasmart bygging og hvordan man kan velge bærekraftige materialer med utgangspunkt i klimagassregnskap. Foredragsholdere var arkitektene Bård Solem og Ola Roald, og de bidra med sin unike kunnskap om planlegging og gjennomføring av framtidsrettede bygg.SEMINAR // MATCHMAKING- OG STUDIETUR // OULU SEMINAR 

En delegasjon på 22 nordmenn organisert av Altas Smart Construction Cluster kom fredag 11. november hjem etter en rekke spennende møter i Oulu. Her fikk de blant annet en sniktitt inne i det nye Omsorgssenteret i Alta i deres 3D CAVE. Omsorgssenteret er et av flere samarbeidsprosjekter mellom vennskapsbyene som vi kommer til å høre mer om fremover.

Les mer her.
KALENDERHENDELSER //
DESEMBER 2016

01 // 12 // 16  TUevents - Smarte hjem og bygg  // Oslo
Her får du vite hvor veien går videre i jakten på virkelig smarte hjem og bygg. Smarte løsninger både innenfor private og offentlige bygg skal spare energi, øke sikkerheten og gi bedre velferd. Vi vil undersøke hvordan teknologien kan legge til rette for å nå disse målene.
Les mer og registrer deg her.

19 // 12 // 16   TEK17-kurs // Alta 
TEK17 skal gjelde fra 1. juli 2017.  Nå er forskriften på høring.  Dette kurset gjennomgår høringsforslaget og ser det i sammenheng med dagens byggteknisk forskrift, TEK10.  Hva er nytt og hva betyr det? Hva er endret og hva medfører det?  
Les mer og registrer deg her.
 
VI LØFTER FREM
MÅNEDENS PROFILERTE MEDLEMSBEDRIFT:

ANLEGG NORD AS

 

Anlegg Nord har gjort stor suksess med å tenke fellesskap og samarbeid. 

Under Næringslivsdagen Nord i Tromsø 22.november, ble årets "Vekst i Nord"-prisen delt ut. 88 bedrifter fra hele Nord-Norge var nominert til prisen. Det er svært gledelig at Anlegg Nord fra Alta ble topp 3 i denne kåringen! Vi gratulerer!

 

Les mer om deres sukesshistorie her.
 

Følg oss på Facebook
Copyright © 2016 Smart Construction Cluster, All rights reserved.


Ønsker du å endre hvordan du mottar nyhetsbrevet?
Du kan oppdatere instillingene dine eller avslutt ditt nyhetsbrev abonnement.

Email Marketing Powered by Mailchimp