Copy

Nyheter

från din lokala fiberleverantör

Nyhetsbrev 2, 2018

Här kan du ta bort - ändra - lägg till dig i vår sändlista
Öppna mailet i din webbläsare

Äntligen vår!

Och med det drar fiberutbyggnaden runtom i kommunen igång så det bara sprakar om det. Vi har hög aktivitet i stora delar av Gunnarskog. Det kanske inte syns så tydligt överallt ännu men det händer saker: projekteringar, markavtalsskrivande, entreprenörerna laddar för fullt och fler och fler anslutningsavtal kommer in till oss varje dag. Även i Stommen, Stavnäs, Räxed, Älgå, Sälboda och ännu fler ställen är det fullt pådrag nu. Det känns verkligen roligt att det är en sån aktivitet i hela kommunen!

Grattis Norra Gunnarskog

- Nu är vi igång!

Från och med onsdagen den 2 maj kommer en av våra entreprenörer att påbörja projekteringsarbetet hemma hos dig som privatperson. Du blir kontaktad för tidsbokning och sedan gör du och projektören upp vad som funkar bäst hos dig.
 
Det vi kan säga nu är att vi har lagt i en högre växel än vad som angetts i den planering som ledningen för Arvika Kommunnät tidigare har lagt fram. För dig som bor i Norra Gunnarskog finns det ändå några intressanta förändringar:
  1. Vi kommer att ta med även områdena Treskog, Berga och Järperud på vår väg fram till Fredros.
  2. Vi kommer inte att invänta nästa år innan vi kör vidare, utan så snart Fredros är klart fortsätter vi direkt vidare mot Bortan, Allstakan, Tvärud, Nordsjöbruket och Kolstan.
  3. Även de sista sträckorna mot Tinnhöjden, Tvällen och Mitandersfors kommer att påbörjas direkt föregående etapp är avklarad.
Har du frågor angående utbyggnaden i Norra Gunnarskog?
Vill du träffa någon av eldsjälarna på Arvika Kommunnät? Behöver du hjälp med att skriva avtal? Vill du ha en anslutarvika.nu-skylt att sätta på din tomt?

Välkommen då till vårt popup-kontor: 
7 maj: Allstakan; Kolstavallen kl 15.50 - 18.45
8 maj: Bortan; Bygdegården kl 15.50 - 18.45
9 maj: Treskog; Anders ”Brobyn” Jonssons Åkeri kl 15.50 - 18.45

Månadens populära fråga

Jag vill gärna ha en sån där snygg anslutarvika.nu-skylt på min tomt, hur får jag tag på den?

Ja, visst är den snygg! Det är väldigt många som frågar efter skylten och vi har alltid en intention om att hinna åka ut och sätt upp skyltar hos våra kunder, men tyvärr vill inte tiden räcka till. Nästa gång du är i Arvika så kom och hämta din skylt här hos oss på Rosendalsvägen 19. Vill du passa på att få dig en kopp kaffe och ställa den där frågan du undrar över samtidigt så gör du självklart det också.
Välkommen!

Nygamla stjärnor i vårt gäng

Två projektörer och en fibertekniker

Stefan Fernqvist (tv) har styrt upp allt karttekniskt åt oss på anslutarvika i flera år. Sedan början av april i år har han istället axlat rollen som projektör. Även Öyvind Törnby (th) har redan jobbat i flera år som fibertekniker åt oss men har nu tagit steget vidare och är projektör. Projektörsrollen innebär bland annat att planera vart fibern ska grävas ner men även att samordna alla parter som är inblandade i att få fiberutbyggnaden att gå framåt. Något av en från-ax-till-limpa-roll. Vi välkomnar både Öyvind och Stefan i deras nya roller!
Ytterligare förstärkning till vårt gäng är på plats från och med 25 april, då Pia Wallberg började som fibertekniker hos oss. Hon kommer nu senast från SP-gruppen i Karlstad. Pia är redan varm i kläderna då hon tidigare jobbat med oss och våra kunder. Många kunder har mycket gott att säga om Pia och vi här på Arvika Kommunnät är jätteglada över att ha henne med i vårt gäng. Varmt välkommen även till Pia!

Slumpvisa fakta om våra tre superduktiga kollegor

  • Du kan ha träffat på Stefan och hans 3 lintottar ut på cykelvägarna i stan, om de inte cyklade för fort för att du skulle hinna se dem!
  • Stefan har en gedigen bakgrund inom GIS (Geografiska Informations System) och har rest land och rike runt och utbildat många inom detta område.
  • Det finns många strängar på Pias lyra. Hon är utbildad inom barn och fritid och längre fram som elektriker. Däremellan har hon jobbat som styckare i köttdisken på en matbutik.
  • Pia har en vilja av stål och ett hjärta av guld, alltså reste hon nyligen till Irland och sprang ett sumolopp för välgörenhetsändamål. Och så totalrenoverar hon sitt hus. Och så river hon av en Iron Man ibland bara för att…
  • Öyvind gillar träning och att njuta av livet i sitt nyrenoverade hus.
  • Det finns praktiskt taget inget om fiberbyggande som Öyvind inte har koll på efter 15 år i tele- och fiberbranschen. Vi på anslutarvika använder oss gärna av hans kunskapsbank!

Beställ tjänster

- för privatpersoner

Du behöver givetvis inte boka ett hembesök för att beställa tjänster, utan kan fortfarande göra beställningarna själv. Gå in på respektive länkar här nedan och beställ direkt på nätet:

INTERNET

PAKET-TJÄNSTER

IP-TV

Vill du komma i kontakt med oss?

Vi uppmuntrar att du kontaktar oss med dina frågor och funderingar. Har vi inte svar direkt tar vi reda på det och återkommer.

Vi svarar på telefon, 0570-76 40 76 under följande tider:
Måndagar: 10.00 - 16.00
Tisdagar: 8.00 - 16.00
Onsdagar: 8.00 - 16.00
Torsdagar: 10.00 - 16.00
Fredagar: 8.00 - 15.30
Lunchstängt 12.00 - 13.00 alla dagar. 

Skulle vi inte svara på telefon kan du maila oss på info@anslutarvika.nu.

Våra lokala partners står också till tjänst med att svara på dina frågor och har expertkunskap och kan guida dig vad gäller utrustning och hemmanät. Besök eller ring Euronics, AudioVideo och 42Store.

Vid felanmälan: Kontakta alltid din tjänsteleverantör.

Våra samarbetspartners för privatkunder

Vill du ha hjälp med att installera en router eller få reda vad det finns för olika kommunikationslösningar för hemmabruk?

Du har väl inte missat att vi samarbetar vi med våra lokala partners 42Store, Euronics och AudioVideo. Dessa är experter på produkter och tjänster som passar att anslutas till Arvika Kommunnäts fibernät och de hjälper dig gärna att komma igång med din nya anslutning!
Vi erbjuder IT-support till företag och privatpersoner och har lång erfarenhet av både service och support på datorer och nätverk. Hos oss hittar ni det mesta ni behöver till ert nätverk. Läs mer...
Hos Audio Video hjälper vi dig med det mesta inom fiber. Alltifrån beställning av fibertjänster, TV, bredband och telefoni, tillbehören/utrustningen du behöver samt installation. Vi håller till på Kyrkogatan, ovanför KappAhl och Lindex. Välkommen in! Läs mer...
Euronics i Arvika ligger på Palmviksområdet tillsammans med 2 stora matbutiker. Här finns ett brett utbud av TV och ljudanläggningar, datorer, mobiltelefoner ihop med stora operatörer, digitalkameror, både stillbild och video. Läs mer...

Komigång-hjälpen

Tillsammans med våra partners AudioVideo och Euronics hjälper vi dig med att komma igång med att använda ditt nya fibernät från Arvika Kommunnät. Utnyttja värdechecken som är värd 500 kronor till våra partners, så kan du använda den för installationstjänster som behövs för att du ska komma igång lättare. Du kan köpa en tjänst från en expert som hjälper dig att installera t.ex. en router som ska kopplas till fibernätet.

Denna mycket populära tjänst förlängs till 30 juni 2018. Notera att den gäller en gång per anslutning och i samband med köp av tjänster om inte annat överenskommits med kommunnäts lokala partner.

Rabattchecken bifogas i nyhetsbrevet och kan också fås genom en begäran på mail till info@anslutarvika.nu

Notera att 42Store tyvärr inte har möjlighet att ta emot checken.

På förekommen anledning ber vi alla kunder som vill utnyttja rabattchecken att kunna visa den lokala partnern att man är kund till Arvika Kommunnät.


Ska du flytta?

Glöm inte bort att meddela oss!
Vi har märkt att det kan vara lätt att glömma bort att avanmäla sig till oss när man flyttar. Det är viktigt att vi får denna information så att det inte går iväg fakturor med felaktiga avgifter på. Du kan eposta din avanmälan till info@anslutarvika.nu


Bra länkar hos oss:

Välj tjänster och se vad våra anslutna kunder tycker (informationsbroschyr)
Varför ska jag ansluta mig och hur gör jag? informationsbroschyr)
www.aknab.valjtjanst.se för att beställa tjänster
Fiberutbyggnad - hur är läget för mitt område?
 


Bra externa länkar:

Bredbandsforum - en del av regeringens bredbandsstrategi
Jordbruksverket - Stöd för bredbandsutbyggnad
Post och Telestyrelsen, PTS - arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post.
Svenska Stadsnätsföreningen - en oberoende bransch- och intresseorganisation för Sveriges stadsnät.
Telekområdgivarna - en opartisk och kostnadsfri konsumentrådgivning om abonnemang för bredband, telefoni och TV.
 
Välkommen med dina synpunkter!
Det har varit ett hektiskt år här på Arvika Kommunnät och många av er har märkt det genom att ni blivit anslutna till det kommunala fibernätet. Har ni synpunkter, vill ni ge feedback - ris eller ros - så tveka inte att höra av er till oss via epost: info@anslutarvika.nu
För att du ska få veta vad som händer på Arvika Kommunnät skickar vi regelbundet ut nyhetsbrev till dig. Vi vänder oss till dig som redan är ansluten, väntar på att bli det eller som är intresserad av att bli ansluten. Självklart vänder vi oss även till alla er som är med i någon fiberförening i Arvika kommun. Du hittar också nyheter på vår webbplats www.anslutarvika.nu.
Anslut dig:
Villaägare - Fastighetsägare - BRF och SMF - Företag - Fiberföreningar
Av hänsyn till er personliga integritet skickar vi ut denna information till dolda mottagare. Sändlistan vi använder innehåller bara epostadresser, för- och efternamn, i ditt fall <<E-postadress>> och <<Förnamn>> <<Efternamn>>, och med andra ord inga andra personuppgifter. Syftet med sändlistan är enkom för utskick av nyhetsbrev med information om våra åtaganden som er lokala fiberinstallatör. Vi garanterar att innehållet i sändlistan inte kommer att spridas vidare till annan person eller verksamhet.  

Vill du ändra din epost eller avboka våra utskick?
Ändra din epostta bort dig eller lägga till dig i vår sändlista
Anslut Arvika - en del av Arvika Kommunnät AB

Postadress:
12. Administration, 67181 Arvika   Besöksadress: Rosendalsvägen 19, Arvika
Webbplats: anslutarvika.nu   E-post: info@anslutarvika.nu   Telefon: 0570-76 40 76

Ansvarig utgivare: Lennart Rönning - Produktion: MaFalls AB

Copyright © 2018 Arvika Kommunnät AB, All rights reserved.