Copy

Nyheter

från din lokala fiberleverantör

Juni 2017

Här kan du ta bort - ändra - lägg till dig i vår sändlista
Öppna mailet i din webbläsare

Mer än 1900 hushåll!

Vi är stolta över att berätta att mer vid utgången av maj månad hade vi kopplat in 1940 hushåll i Arvika som nu har tillgång till bredband via Arvika Kommunnäts supersnabba fiber. Vi har också fått många nya kunder som beställt anslutning.
Under sommaren och hösten fortsätter vi arbetet med att ansluta kunder både i tätort och på landbygden.

Kopparnätet avvecklas allt snabbare

Vi har tidigare rapporterat om telestationer som stängs i stora delar av Värmland, eftersom Telia är på gång att avveckla sitt kopparbaserade telenät i hela landet. Nu har denna avveckling nått även vår kommun. Under andra halvan av 2018 planerar Telia att stänga telestationer i Fredros, Gränsjön, Högerud, Lenungshammar, Fjöle och i Stålsberga.
Genom gemensamma ansträngningar från Arvika Kommunnät och många duktiga och engagerade invånare bland annat i fiberföreningar, kommer alla så småningom få möjlighet att ansluta sig till fiber och istället få tillgång till telenätet via vårt fibernätet. Vi har ambitionen att alla i Arvika kommun ska ha tillgång till fiber, då det är en mycket viktig investering för vår framtid.
FAKTA OM FIBER I REPRIS

Dataöverföringen via optisk fiber är det snabbasta sättet som vi känner till för att överföra digitala signaler. Idag kan du som kund beställa hastigheter från 1 Mbps på upp till 1 Gbps. Med den snabbaste hastigheten på 1 Gbps tar det ungefär en minut för att överföra en två timmar lång film i HD format (lite beroende på videoteknik). 

Mbps - megabit per sekund       Gbps - gigabit per sekund
Läs mer om jämförelser via 4G och 5G med fiber i Ny Teknik och om olika tjänsters behov av bandbredd i bredbandslista.se.

Är Sverige bäst i världen?

Sverige befäster sin ledande position när det gäller tillgång och användning av snabba internetförbindelser. Sveriges regering har dessutom nu skruvat upp en redan ambitiös målsättning. På kort sikt innebär det att 95 procent av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s redan år 2020. Målet för 2025 är att 98 procent bör ha tillgång till bredband om åtminstone 1 Gbit/s i hemmet och på arbetet, 1,9 procent bör ha tillgång till åtminstone 100 Mbit/s och 0,1 procent bör ha tillgång till åtminstone 30 Mbit/s senast år 2025. För att detta skall bli verklighet krävs ett fortsatt gott samarbete mellan olika aktörer.

För mer information om regeringens strategi, vänligen besök www.regeringen.se
På Post- och Telestyrelsen hittar du intressant information om den snabba tillväxten av bredband i Sverige, bland annat hur utvecklingen av olika bredbandsteknologier vuxit under 2016. Fiber växer snabbt och ADSL minskar.
Förr användes bredband mest för att besöka olika internettjänster och för att skicka e-post. Andelen som använder sin fiber för att ansluta TV:n ökar nu snabbt och uppgick vid årsslutet 2016 till 875000, vilket efter analog kabel är det vanligast förekommande anslutningsformen till TV.

Det byggs fiber på landsbygden

Länsstyrelsen i Värmland har nyligen beslutat om fördelning av 65 miljoner kronor i bidrag för utbyggnad av fiber i Värmland. Dessvärre innebär beslutet att de föreningar som ansökt om bidrag i Arvika: Glanet, Älgå, Mangskog samt Räxed/Sälboda/Årbotten inte har fått de planerade bidragen. Bidraget på totalt 9 miljoner kronor som fördelas till områden inom Arvika kommun ligger i områden där länsstyrelsen bedömer att utbyggnaden medför mycket höga anslutningskostnader för de boende.
Arvika Kommunnät har mot denna bakgrund tagit beslut om en utbyggnad av fiber till hela kommunen inklusive landsbygd. Beslut togs den 14 juni och nu återstår arbetet med att göra en plan för genomförandet.

Vi önskar alla våra kunder trevlig sommar!

Under vecka 29-30 tar vi semester och då kan du endast nå oss via e-post: info@anslutarvika.nu. Givetvis har vi som alltid personal i beredskap för att snabbt kunna avhjälpa fel och störningar. Notera dock att du alltid först skall göra felanmälan på dina tjänster för TV, internet och telefoni till din tjänsteleverantör.
 
Vi önskar er alla en riktigt trevlig sommar!

Beställ tjänster

- för privatpersoner

INTERNET

PAKET-TJÄNSTER

IP-TV

Vill du komma i kontakt med oss?

Vi uppmuntrar att du kontaktar oss med dina frågor och funderingar. Har vi inte svar direkt tar vi reda på det och återkommer.

Vi svarar på telefon, 0570-76 40 76, måndag till torsdag, 8.00-16.00, samt fredag 8.00-15.30, med lunchstängt 12.00-13.00. Skulle vi inte svara på telefon kan du maila oss på info@anslutarvika.nu.

Våra lokala partners står också till tjänst med att svara på dina frågor och har expertkunskap och kan guida dig vad gäller utrustning och hemmanät. Besök eller ring Euronics, AudioVideo och 42Store.

Vid felanmälan: Kontakta alltid din tjänsteleverantör.

Våra samarbetspartners för privatkunder

Vill du ha hjälp med att installera en router eller få reda vad det finns för olika kommunikationslösningar för hemmabruk?

Du har väl inte missat att vi samarbetar vi med våra lokala partners 42Store, Euronics och AudioVideo. Dessa är experter på produkter och tjänster som passar att anslutas till Arvika Kommunnäts fibernät och de hjälper dig gärna att komma igång med din nya anslutning!
Vi erbjuder IT-support till företag och privatpersoner och har lång erfarenhet av både service och support på datorer och nätverk. Hos oss hittar ni det mesta ni behöver till ert nätverk. Läs mer...
Hos Audio Video hjälper vi dig med det mesta inom fiber. Alltifrån beställning av fibertjänster, TV, bredband och telefoni, tillbehören/utrustningen du behöver samt installation. Vi håller till på Kyrkogatan, ovanför KappAhl och Lindex. Välkommen in! Läs mer...
Euronics i Arvika ligger på Palmviksområdet tillsammans med 2 stora matbutiker. Här finns ett brett utbud av TV och ljudanläggningar, datorer, mobiltelefoner ihop med stora operatörer, digitalkameror, både stillbild och video. Läs mer...

Komigång-hjälpen förlängs!

Tillsammans med våra partners AudioVideo och Euronics hjälper vi dig med att komma igång med att använda ditt nya fibernät från Arvika Kommunnät. Utnyttja värdechecken som är värd 500 kronor till våra partners, så kan du använda den för installationstjänster som behövs för att du ska komma igång lättare. Du kan köpa en tjänst från en expert som hjälper dig att installera t.ex. en router som ska kopplas till fibernätet.

Denna mycket populära tjänst förlängs året ut. Notera att den gäller en gång per anslutning och i samband med köp av tjänster om inte annat överenskommits med kommunnäts lokala partner.

Rabattchecken bifogas i nyhetsbrevet och kan också fås genom en begäran på mail till info@anslutarvika.nu

Notera att 42Store tyvärr inte har möjlighet att ta emot checken.

På förekommen anledning ber vi alla kunder som vill utnyttja rabattchecken att kunna visa den lokala partnern att man är kund till Arvika Kommunnät.


Bra länkar hos oss:

Välj tjänster och se vad våra anslutna kunder tycker (informationsbroschyr)
Varför ska jag ansluta mig och hur gör jag? informationsbroschyr)
www.aknab.valjtjanst.se för att beställa tjänster
Fiberutbyggnad - hur är läget för mitt område?
 


Bra externa länkar:

Bredbandsforum - en del av regeringens bredbandsstrategi
Jordbruksverket - Stöd för bredbandsutbyggnad
Post och Telestyrelsen, PTS - arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post.
Svenska Stadsnätsföreningen - en oberoende bransch- och intresseorganisation för Sveriges stadsnät.
Telekområdgivarna - en opartisk och kostnadsfri konsumentrådgivning om abonnemang för bredband, telefoni och TV.
Välkommen med dina synpunkter!
Det har varit ett hektiskt år här på Arvika Kommunnät och många av er har märkt det genom att ni blivit anslutna till det kommunala fibernätet. Har ni synpunkter, vill ni ge feedback - ris eller ros - så tveka inte att höra av er till oss via epost: info@anslutarvika.nu
För att du ska få veta vad som händer på Arvika Kommunnät skickar vi regelbundet ut nyhetsbrev till dig. Vi vänder oss till dig som redan är ansluten, väntar på att bli det eller som är intresserad av att bli ansluten. Självklart vänder vi oss även till alla er som är med i någon fiberförening i Arvika kommun. Du hittar också nyheter på vår webbplats www.anslutarvika.nu.
Anslut dig:
Villaägare - Fastighetsägare - BRF och SMF - Företag - Fiberföreningar
Anslut Arvika - en del av Arvika Kommunnät AB

Postadress:
12. Administration, 67181 Arvika   Besöksadress: Rosendalsvägen 19, Arvika
Webbplats: anslutarvika.nu   E-post: info@anslutarvika.nu   Telefon: 0570-76 40 76

Ansvarig utgivare: Lennart Rönning - Produktion: MaFalls AB

Copyright © 2017 Arvika Kommunnät AB, All rights reserved.