Copy

Nyheter

från din lokala fiberleverantör

Nyhetsbrev 1, 2018

Här kan du ta bort - ändra - lägg till dig i vår sändlista
Öppna mailet i din webbläsare

Våra utbyggnadsplaner

Som vi nämnde i föregående nyhetsbrev har utbyggnadsplanerna för de kommande åren spikats av styrelsen. Det är spännande att se hur mycket som händer, och kommer att hända, inom en snar framtid! Vi är mycket glada över att kunna presentera ett utdrag ur planeringen även här.

Under 2018 kommer följande områden att byggas

Landsbygd (utbyggnad och färdigställande av stamnät och accessnät, grönmarkerade på kartan):
Stommen
Älgå FF (fiberförening)
Fredros
Norra Fjöle
Årbotten FF
Räxed FF
Sälboda FF
Brandsbol
Avelsbol
Södra Fjäll och Boda
Näbbol
Fiberområden i tätort:
Skogsbrynet, etapp 2 och 3
Kedjan, etapp 2
Bandvagnen
Storken
Ripan
Västra Sund, etapp 2 och 3
Övrigt som kommer att anslutas:
Förskolor och skolor, äldreboenden, allmännyttiga verksamheter mm i kommunal regi 

Under 2019 planeras utbyggnad i följande områden:

Landsbygd (utbyggnad av stamnät och accessnät, grönmarkerade på kartan):
Spässerud och Stavnäs kyrkby
Stubberud och Östra Rud
Treskog och Lövnäs
Berga och Järperud
Sölje och Söpple
Stömne
Tvärud
Järperud och Kolstan
Allstakan och Nordsjöbruket
Glasbruket och Lenungshammar
Sigfridstorp
Övrigt som kommer att anslutas:
Vattenverk och kraftstationer, servicehus och LSS-boenden med flera kommunala verksamheter i olika delar av kommunen 

Under 2020 planeras utbyggnad i följande områden:

Landsbygd (utbyggnad av stamnät och accessnät, grönmarkerade på kartan):
Abborrsjön
Tinnhöjden och Tvällen
Hedene och Lenungen
Göksbol
Bogen och Mitandersfors
Bortan

Övrigt som kommer att anslutas:
Kvarvarande och tillkommande kommunala verksamheter

Under 2021 planeras utbyggnad i följande områden:

Landsbygd (utbyggnad av accessnät):
Örsjön & Yxsjön
samt de delar av kommunen som tidigare inte anslutits.

Efter 2021:

Därefter är utbyggnaden avslutad och alla som önskat, är nu anslutna till Arvika kommunnäts fibernät!

Månadens populära fråga

Varför tar ni inte emot min felanmälan, jag har ju valt Arvika Kommunnät för att få kundservice lokalt?

Vi på Arvika Kommunnät är otroligt glada över att du som kund prioriterar det lokala! Att nå ut med fibernätet till hela kommunen ligger oss alla varmt om hjärtat och det skulle vi inte klara utan er, våra kunder.

När det gäller de tjänster som du väljer i fibernätet så är de knutna direkt till din tjänsteleverantör och vi på Arvika Kommunnät varken kan, eller får, felsöka tjänsterna och den utrustning som hör till dessa tjänster. Vi gör det vi kan bäst, bygger och underhåller fibernätet och tjänsteleverantörerna gör det de verkligen kan: svarar på frågor om sina tjänster och hjälper till när det uppstår något fel. Om det visar sig, när du gör en felanmälan till din tjänsteleverantör, att det faktiskt är något fel i själva fibernätet eller vår utrustning hemma hos dig så kommer tjänsteleverantören att skicka din felanmälan till oss och så tar en av våra tekniker hand om ditt ärende.

Arvika Fastighets AB

AFAB-anslutningar inkl utökad hemsida

Under året kommer fler och fler av AFAB’s fastigheter att anslutas till fibernätet. Under mars månad kommer hyresgästerna i kvarteren Dragspelet och Fågelsången att kunna anmäla sig för fiberanslutning av sina lägenheter. Information kommer med posten allt eftersom det är möjligt att beställa inkoppling. Tanken är att varje hyresgäst beställer inkoppling via ett webbformulär, ungefär på samma sätt som villaägare tecknar sina avtal. I samband med detta kommer det att dyka upp en ny flik på vår hemsida www.anslutarvika.nu, som riktas specifikt till hyresgäster hos AFAB. Självklart kan du som är hyresgäst hos AFAB redan nu anmäla dig till vårt nyhetsbrev!

Ska du flytta?

Glöm inte bort att meddela oss!


Vi har märkt att det kan vara lätt att glömma bort att avanmäla sig till oss när man flyttar. Det är viktigt att vi får denna information så att det inte går iväg fakturor med felaktiga avgifter på. Du kan eposta din avanmälan till info@anslutarvika.nu
 

Kundtjänst

Ändrade öppettider

Du kan nå vår kundtjänst på 0570-76 40 76 alla vardagar enligt nedan öppettider:

Måndagar: 10.00 - 16.00
Tisdagar: 8.00 - 16.00
Onsdagar: 8.00 - 16.00
Torsdagar: 10.00 - 16.00
Fredagar: 8.00 - 15.30

Lunchstängt 12.00 - 13.00 alla dagar.
Självklart kan du alltid mejla oss när det passar dig så tar vi hand om ditt ärende under ordinarie öppettider. Skicka mejlet till info@anslutarvika.nu.

Kom ihåg att vi tyvärr inte kan hjälpa er med felsökning i våra tjänsteleverantörers utrustning (router, wifi mm) så den typen av felanmälan ska göras direkt till din tjänsteleverantör. När det gäller er privat införskaffade utrustning, ber vi er istället vända er till den butik som ni handlat av.

Beställ tjänster

- för privatpersoner

Du behöver givetvis inte boka ett hembesök för att beställa tjänster, utan kan fortfarande göra beställningarna själv. Gå in på respektive länkar här nedan och beställ direkt på nätet:

INTERNET

PAKET-TJÄNSTER

IP-TV

Vill du komma i kontakt med oss?

Vi uppmuntrar att du kontaktar oss med dina frågor och funderingar. Har vi inte svar direkt tar vi reda på det och återkommer.

Vi svarar på telefon, 0570-76 40 76, måndag till torsdag, 8.00-16.00, samt fredag 8.00-15.30, med lunchstängt 12.00-13.00. Skulle vi inte svara på telefon kan du maila oss på info@anslutarvika.nu.

Våra lokala partners står också till tjänst med att svara på dina frågor och har expertkunskap och kan guida dig vad gäller utrustning och hemmanät. Besök eller ring Euronics, AudioVideo och 42Store.

Vid felanmälan: Kontakta alltid din tjänsteleverantör.

Våra samarbetspartners för privatkunder

Vill du ha hjälp med att installera en router eller få reda vad det finns för olika kommunikationslösningar för hemmabruk?

Du har väl inte missat att vi samarbetar vi med våra lokala partners 42Store, Euronics och AudioVideo. Dessa är experter på produkter och tjänster som passar att anslutas till Arvika Kommunnäts fibernät och de hjälper dig gärna att komma igång med din nya anslutning!
Vi erbjuder IT-support till företag och privatpersoner och har lång erfarenhet av både service och support på datorer och nätverk. Hos oss hittar ni det mesta ni behöver till ert nätverk. Läs mer...
Hos Audio Video hjälper vi dig med det mesta inom fiber. Alltifrån beställning av fibertjänster, TV, bredband och telefoni, tillbehören/utrustningen du behöver samt installation. Vi håller till på Kyrkogatan, ovanför KappAhl och Lindex. Välkommen in! Läs mer...
Euronics i Arvika ligger på Palmviksområdet tillsammans med 2 stora matbutiker. Här finns ett brett utbud av TV och ljudanläggningar, datorer, mobiltelefoner ihop med stora operatörer, digitalkameror, både stillbild och video. Läs mer...


 

Komigång-hjälpen

Tillsammans med våra partners AudioVideo och Euronics hjälper vi dig med att komma igång med att använda ditt nya fibernät från Arvika Kommunnät. Utnyttja värdechecken som är värd 500 kronor till våra partners, så kan du använda den för installationstjänster som behövs för att du ska komma igång lättare. Du kan köpa en tjänst från en expert som hjälper dig att installera t.ex. en router som ska kopplas till fibernätet.

Denna mycket populära tjänst förlängs till 30 juni 2018. Notera att den gäller en gång per anslutning och i samband med köp av tjänster om inte annat överenskommits med kommunnäts lokala partner.

Rabattchecken bifogas i nyhetsbrevet och kan också fås genom en begäran på mail till info@anslutarvika.nu

Notera att 42Store tyvärr inte har möjlighet att ta emot checken.

På förekommen anledning ber vi alla kunder som vill utnyttja rabattchecken att kunna visa den lokala partnern att man är kund till Arvika Kommunnät.


Bra länkar hos oss:

Välj tjänster och se vad våra anslutna kunder tycker (informationsbroschyr)
Varför ska jag ansluta mig och hur gör jag? informationsbroschyr)
www.aknab.valjtjanst.se för att beställa tjänster
Fiberutbyggnad - hur är läget för mitt område?
 


Bra externa länkar:

Bredbandsforum - en del av regeringens bredbandsstrategi
Jordbruksverket - Stöd för bredbandsutbyggnad
Post och Telestyrelsen, PTS - arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post.
Svenska Stadsnätsföreningen - en oberoende bransch- och intresseorganisation för Sveriges stadsnät.
Telekområdgivarna - en opartisk och kostnadsfri konsumentrådgivning om abonnemang för bredband, telefoni och TV.
 
Välkommen med dina synpunkter!
Det har varit ett hektiskt år här på Arvika Kommunnät och många av er har märkt det genom att ni blivit anslutna till det kommunala fibernätet. Har ni synpunkter, vill ni ge feedback - ris eller ros - så tveka inte att höra av er till oss via epost: info@anslutarvika.nu
För att du ska få veta vad som händer på Arvika Kommunnät skickar vi regelbundet ut nyhetsbrev till dig. Vi vänder oss till dig som redan är ansluten, väntar på att bli det eller som är intresserad av att bli ansluten. Självklart vänder vi oss även till alla er som är med i någon fiberförening i Arvika kommun. Du hittar också nyheter på vår webbplats www.anslutarvika.nu.
Anslut dig:
Villaägare - Fastighetsägare - BRF och SMF - Företag - Fiberföreningar
Av hänsyn till er personliga integritet skickar vi ut denna information till dolda mottagare. Sändlistan vi använder innehåller bara epostadresser, för- och efternamn, i ditt fall <<E-postadress>> och <<Förnamn>> <<Efternamn>>, och med andra ord inga andra personuppgifter. Syftet med sändlistan är enkom för utskick av nyhetsbrev med information om våra åtaganden som er lokala fiberinstallatör. Vi garanterar att innehållet i sändlistan inte kommer att spridas vidare till annan person eller verksamhet.  

Vill du ändra din epost eller avboka våra utskick?
Ändra din epostta bort dig eller lägga till dig i vår sändlista
Anslut Arvika - en del av Arvika Kommunnät AB

Postadress:
12. Administration, 67181 Arvika   Besöksadress: Rosendalsvägen 19, Arvika
Webbplats: anslutarvika.nu   E-post: info@anslutarvika.nu   Telefon: 0570-76 40 76

Ansvarig utgivare: Lennart Rönning - Produktion: MaFalls AB

Copyright © 2018 Arvika Kommunnät AB, All rights reserved.