Copy

Nyheter

från din lokala fiberleverantör

Nyhetsbrev 4, 2018

Här kan du ta bort - ändra - lägg till dig i vår sändlista
Öppna mailet i din webbläsare

Efteranslutningar i tätorten

Snart är vi i mål!

Svensk Optoteknik ABs fantastiska personal har slitit hårt hela sommaren för att alla som bor i tätorten och som skickade in sitt avtal om efteranslutning senast 31 december 2017 ska få sina anslutningar klara i år. De närmar sig mållinjen, många har redan en färdig installation och resten är planerade att bli färdiga under hösten. Värt att notera är att den här tidplanen endast gäller sk efteranslutningar, dvs att fastigheten du vill ansluta måste ligga i ett fiberområde som vi redan har fiberanslutit och att ditt avtal kom in under 2017.

Extra resurs för företag:

Fredric Lönnfjord 

En hel del företag har frågat efter offert för en anslutning det senaste året, och sen har de inte hört något. Vi är medvetna om detta och det är jättetråkigt att det varit så här, men vår tid har helt enkelt inte räckt till. Nu har vi fått förstärkning två dagar i veckan av Fredric Lönnfjord, som sedan ett par år tillbaka har jobbat med avtal och anslutningar för fjärrvärmen.

Fredric kommer nu att kontakta er alla som väntar på offert. Hans fokus är i första hand de områden där vi nu är igång med byggnation och därefter kontaktar han de av er företagare som finns i de områden som står på tur härnäst. Tack för ert tålamod, snart är även ni anslutna till vårt lokala fibernät.
Vår nyaste medarbetare i sitt rätta element – naturen!
 

Tre snabba om Fredric:

  • Han har jobbat på Arvika Teknik i 3 år och med energifrågor i 12 år.
  • På fritiden springer han gärna, fast helst av allt kör han enduro.
  • Du kanske stöter på Fredric när han letar vinylfynd vid skivbackarna på torget om lördagarna.

Förseningar i utbyggnaden på landsbygden

Det går inte alltid som planerat och så är fallet med utbyggnaden på landsbygden. Jobbet med alla tillstånd och markavtal har tagit avsevärt längre tid än planerat, och det är fortfarande inte färdigt. Vi begränsas även av att det finns vissa sträckor där man av hänsyn till existerande djurliv inte får lov att jobba under perioden maj till oktober.
Och som alla är medvetna om så har den heta sommaren medfört särskilda utmaningar vad gäller försiktighet i arbetet pga den förhöjda brandrisken, vilket i sin tur lett till långsammare framdrift än beräknat.  Med det sagt så vill vi ändå understryka att utbyggnaden går framåt och våra entreprenörer gör allt de kan för att hinna med så mycket det bara är möjligt innan säsongen tar slut och tjälen tar tag i marken igen.

Status per område

Avelsbol – arbetet går framåt enligt planeringen och ska vara klart innan årets slut.
Gladan – ett fåtal kunder återstår att installera.
Högvalta – sista handen läggs nu vid återstående arbete i detta område och allt ska vara klart inom ett par månader.
Jössefors – återstående anslutningar beräknas vara klara senare under hösten.
Kedjan – utbyggnadsarbetet startade i månadsskiftet augusti/september.
Klässbol – vår projektledare jobbar hårt för att få alla återstående anslutningar klara under senhösten i år.
Norra Gunnarskog – vi har kommit en bra bit på väg mot Fredros och vi inväntar 1 oktober då vi kan påbörja förläggning av sjökabel. Projektet är något försenat och vi förväntar oss att börja ansluta kunder under november.
Foto: Mostphotos

Mangskog – vi bygger på östra sidan av Mangen under hösten.
Räxed – det går framåt med endast smärre förseningar, på det stora hela så håller tidplanen bra.
Skogsbrynet etapp 2 & 3 – utbyggnadsarbetet är påbörjat och vi planerar att påbörja arbetet med kundanslutningar senare under hösten.
Storken & Ripan – upphandling pågår och vi väntar på att få startdatum för utbyggnaden.
Stavnäs 1  – det har uppstått förseningar, delvis beroende på att arbetet med markavtalen tagit lång tid och delvis pga bristande resurser. Det är svårt att veta när vi kan komma igång med att ansluta kunder.
Sulvik – vår entreprenör jobbar vidare i området, tidsplanen har senarelagts något och slutdatum är för närvarande oklart.
Sälboda – projektet går bra framåt och endast mindre förseningar har uppstått.
Västra Sund 2&3 – Området på god väg att färdigställas med undantag av Wallinsvägen där vi avvaktar eventuell samförläggning med V/A under 2019.
Årbotten – arbetet påbörjas under hösten.
Älgå (Vik mot Glava) – arbetet med markavtal har gått extremt långsamt framåt och större delen markavtal saknas fortfarande. Det här innebär förseningar i projektet och det är idag svårt att veta när vi kan påbörja kundanslutningarna i området.

Beställ tjänster

för privatpersoner

Du behöver givetvis inte boka ett hembesök för att beställa tjänster, utan kan fortfarande göra beställningarna själv. Gå in på respektive länkar här nedan och beställ direkt på nätet:

INTERNET

PAKET-TJÄNSTER

IP-TV

Våra samarbetspartners för privatkunder

Vill du ha hjälp med att installera en router eller få reda vad det finns för olika kommunikationslösningar för hemmabruk?

Du har väl inte missat att vi samarbetar vi med våra lokala partners 42Store, Euronics och AudioVideo. Dessa är experter på produkter och tjänster som passar att anslutas till Arvika Kommunnäts fibernät och de hjälper dig gärna att komma igång med din nya anslutning!
Vi erbjuder IT-support till företag och privatpersoner och har lång erfarenhet av både service och support på datorer och nätverk. Hos oss hittar ni det mesta ni behöver till ert nätverk. Läs mer...
Hos Audio Video hjälper vi dig med det mesta inom fiber. Alltifrån beställning av fibertjänster, TV, bredband och telefoni, tillbehören/utrustningen du behöver samt installation. Vi håller till på Kyrkogatan, ovanför KappAhl och Lindex. Välkommen in! Läs mer...
Euronics i Arvika ligger på Palmviksområdet tillsammans med 2 stora matbutiker. Här finns ett brett utbud av TV och ljudanläggningar, datorer, mobiltelefoner ihop med stora operatörer, digitalkameror, både stillbild och video. Läs mer...


Bra länkar hos oss:

Välj tjänster och se vad våra anslutna kunder tycker (informationsbroschyr)
Varför ska jag ansluta mig och hur gör jag? informationsbroschyr)
www.aknab.valjtjanst.se för att beställa tjänster
Fiberutbyggnad - hur är läget för mitt område?
 

Vill du komma i kontakt med oss?

Vi uppmuntrar att du kontaktar oss med dina frågor och funderingar. 
Här hittar du våra öppettider, då vi svarar i telefon, 0570-76 40 76: 

Måndag & torsdag: 10.00 - 16.00
Tisdag & onsdag: 8.00 - 16.00
Fredag: 8.00 - 15.30

Skulle vi inte svara på telefon kan du maila oss på info@anslutarvika.nu.

Våra lokala partners står också till tjänst med att svara på dina frågor och har expertkunskap och kan guida dig vad gäller utrustning och hemmanät. Besök eller ring Euronics, AudioVideo och 42Store.

Vid felanmälan: Kontakta alltid din tjänsteleverantör.

Ska du flytta?

Glöm inte bort att meddela oss!
Vi har märkt att det kan vara lätt att glömma bort att avanmäla sig till oss när man flyttar. Det är viktigt att vi får denna information så att det inte går iväg fakturor med felaktiga avgifter på. Du kan eposta din avanmälan till info@anslutarvika.nu

Bra externa länkar:

Bredbandsforum - en del av regeringens bredbandsstrategi
Jordbruksverket - Stöd för bredbandsutbyggnad
Post och Telestyrelsen, PTS - arbetar för att alla ska ha tillgång till bra telefoni, bredband och post.
Svenska Stadsnätsföreningen - en oberoende bransch- och intresseorganisation för Sveriges stadsnät.
Telekområdgivarna - en opartisk och kostnadsfri konsumentrådgivning om abonnemang för bredband, telefoni och TV.
 
Välkommen med dina synpunkter!
Det har varit ett hektiskt år här på Arvika Kommunnät och många av er har märkt det genom att ni blivit anslutna till det kommunala fibernätet. Har ni synpunkter, vill ni ge feedback - ris eller ros - så tveka inte att höra av er till oss via epost: info@anslutarvika.nu
För att du ska få veta vad som händer på Arvika Kommunnät skickar vi regelbundet ut nyhetsbrev till dig. Vi vänder oss till dig som redan är ansluten, väntar på att bli det eller som är intresserad av att bli ansluten. Självklart vänder vi oss även till alla er som är med i någon fiberförening i Arvika kommun. Du hittar också nyheter på vår webbplats www.anslutarvika.nu.
Anslut dig:
Villaägare - Fastighetsägare - BRF och SMF - Företag - Fiberföreningar
Av hänsyn till er personliga integritet skickar vi ut denna information till dolda mottagare. Sändlistan vi använder innehåller bara epostadresser, för- och efternamn, i ditt fall <<E-postadress>> och <<Förnamn>> <<Efternamn>>, och med andra ord inga andra personuppgifter. Syftet med sändlistan är enkom för utskick av nyhetsbrev med information om våra åtaganden som er lokala fiberinstallatör. Vi garanterar att innehållet i sändlistan inte kommer att spridas vidare till annan person eller verksamhet.  

Vill du ändra din epost eller avboka våra utskick?
Ändra din epostta bort dig eller lägga till dig i vår sändlista
Anslut Arvika - en del av Arvika Kommunnät AB

Postadress:
12. Administration, 67181 Arvika   Besöksadress: Rosendalsvägen 19, Arvika
Webbplats: anslutarvika.nu   E-post: info@anslutarvika.nu   Telefon: 0570-76 40 76

Ansvarig utgivare: Lennart Rönning - Produktion: MaFalls AB

Copyright © 2018 Arvika Kommunnät AB, All rights reserved.