Copy
Logo

Update Sport- & Beweegakkoord Rheden/Rozendaal

Vier nieuwe plannen goedgekeurd! In deze update lees je alles over de laatste ontwikkelen omtrent het Sport- & beweegakkoord Rheden/Rozendaal

Vier nieuwe plannen toegekend!

De afgelopen periode heeft de kerngroep Sport- & Beweegakkoord Rheden/Rozendaal 4 aanvragen toegekend! Met deze toekenning komt er uitvoeringsbudget beschikbaar om het ingediende idee in praktijk te brengen. In deze nieuwsbrief worden de plannen kort uitgelegd.
Wil jij ook een aanvraag doen? Dat kan nog steeds! Direct hieronder lees je hier meer over!

De 3e ronde voor het aanvragen van budget is tot 19 juni geopend!

Heb je een goed plan dat aansluit bij de doelstellingen uit het sport- en beweegakkoord?

Klik hier voor meer informatie!

Aanschaf sport- en spelmaterialen voor project Zuidflank Rheden

In Rheden hebben de sportclubs aan de zuidflank van het dorp de samenwerking gevonden met het Astrum college. Studenten op het vlak van sport, pedagogisch werk en onderwijs gaan op de sportvelden van de clubs starten met een wekelijks beweegarrangement voor basisscholen in Rheden. Daar maken kinderen ook kennis met de sporten die door de clubs worden aangeboden. Voor het aanbieden van sport- en beweegactiviteiten zijn er materialen nodig op locatie van de sportverenigingen, met daarbij een goede container om alles in op te bergen. De projectgroep heeft daarvoor met succes een aanvraag gedaan bij het sport- en beweegakkoord.

School Legends

Het Aerescollege in Velp wil een actieve en gezonde leefstijl onder de leerlingen stimuleren en heeft daarvoor samen met jongerenwerk Incluzio, en Plan Fit coaching het project 'School Legends' ontwikkeld.
Een lokaal met "beweegmeubelen", een watertappunt en een gezondheidsweek zijn enkele onderdelen van dit project. De kerngroep van het sport- en beweegakkoord heeft uitvoeringsbudget aan dit project toegekend zodat er een vliegende start gemaakt kan worden. Met daarbij de hoop dat er op termijn misschien wel meer middelbare scholen in de gemeente Rheden aan de slag gaan met School Legends!

In de onderstaande video vertelt Jules van Meeteren (docent LO Aeres) meer over het project.

School legends

Beweeggroep voor kinderen met overgewicht

Gemeente Rheden is vorig jaar begonnen met de interventie Gezond Onderweg (GO!). Deze interventie is bedoeld om kinderen en jongeren met ernstig overgewicht op te sporen en in hun eigen omgeving te coachen naar een gezondere leefstijl. Inmiddels zijn er al zo’n 35 kinderen die aan dit programma meedoen en dit aantal zal verder oplopen. De kinderen worden intensief begeleid door kindercoaches. De kindercoach signaleert dat de deelnemende kinderen niet of nauwelijks sporten, en dat ze dit bij een reguliere sportvereniging niet fijn en leuk vinden. Ze zijn de laatste, niet goed genoeg en komen niet mee. Een oplossing is om deze kinderen samen in een groepje wekelijks te laten bewegen en ze op deze manier zowel lichamelijk als mentaal voor te bereiden op het sporten bij een reguliere vereniging. Zo gaan ze van therapie/interventie naar structureel bewegen. Middels deze goedgekeurde aanvraag kan er nu een beweeggroep worden opgestart!

Runningtherapie: van therapie naar structureel bewegen

Runningtherapie Velp, een samenwerking tussen fysiotherapie Busser-Tjoonk, psychologiepraktijk Karin Naaijkens, beweegcoaches Sportbedrijf Rheden en loopaanbieders. Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een duurloop onder begeleiding van een therapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Runningtherapie vindt plaats in een groep en onder professionele begeleiding. Door deze goedgekeurde aanvraag is het mogelijk een 2-tal beweeggroepen op te starten met als doel de cliënt door te laten stromen naar een loopaanbieder of eigen loopgroepjes.

Copyright (C) 2021 Sportbedrijf Rheden. All rights reserved.

Unsubscribe

Email Marketing Powered by Mailchimp