Copy
Is deze email niet goed leesbaar? Bekijk hem in uw browser.
100% KAARTJES POLITIEKE GEVANGENEN KAMP VUGHT INGEVOERD

In de namiddag van zondag 9 juli was het zover. Ondanks het prachtige weer ging het overtikken van de kaartjes onverminderd door en werd de 29.356e taak opgeslagen. 4,5 week na de start van het project zijn we klaar met het overtikken van de kaartjes van politieke (of niet-Joodse) gevangenen. Een recordsnelheid! 
100% van 29.356 taken
START CROWDSOURCEN 10.659 KAARTJES JOODSE GEVANGENEN KAMP VUGHT

De basisadministratie van Kamp Vught bestaat uit een gedeelte waarop politieke gevangenen, en een gedeelte waarop de Joodse gevangenen beschreven staan. Dit laatste deel bevat ruim 10,5 duizend kaartjes. Daar gaan we nu mee aan de slag. Net als hiervoor, voeren we ook deze kaartjes dubbel in. Dat betekent dat er 21.318 taken klaar staan. 

Omdat de kaartjes van Joodse gevangenen in meerdere opzichten verschillen van die waar u reeds bekend mee bent, hebben we een andere invoeromgeving gemaakt. U ziet gedeeltelijk nieuwe, en een andere volgorde van velden. Ook het feit dat de informatie handgeschreven is en ze vaak rommelig(er) zijn van opmaak brengt een extra moeilijkheidsgraad met zich mee.  
GA NAAR HET PROJECT 'KAARTJES JOODSE GEVANGENEN'
NIEUWE HANDLEIDING BIJ INVOEREN KAARTJES JOODSE GEVANGENEN

Er is een aparte handleiding bij de invoer van deze kaartjes. De voorkomende velden staan hier toegelicht, én nieuwe regels en tips staan beschreven. We raden u van harte aan deze handleiding eerst door te nemen alvorens u begint met deze tweede helft van het project. Ook al heeft u ruimschoots ervaring opgedaan met de invoer van kaartjes van politieke gevangenen! 
GA NAAR DE HANDLEIDING BIJ 'KAARTJES JOODSE GEVANGENEN'
AUTOMATISCH TOEGANG TOT NIEUWE OMGEVING VOOR ACTIEVE VRIJWILLIGERS

Als u een vrijwilligersverklaring heeft ondertekend en op basis daarvan toegang heeft gekregen tot de omgeving op HetVolk.org waar de kaartjes van politieke gevangenen zijn ingevoerd, dan wordt u automatisch toegelaten tot het tweede deel van het project. Lukt het niet met inloggen op de nieuwe omgeving? Geef het door via info@oorlogsbronnen.nl en we proberen u zo snel mogelijk te helpen.  
WEETJE | ER ZIJN HONDERDEN KAARTJES PER DAG OVERGETIKT
 
Nog even terug naar het werk dat u reeds heeft verzet. In 33 dagen heeft u, samen met bijna 170 anderen, 14.678 namen van politieke gevangenen van Kamp Vught (dubbel!) ingevoerd. Dat betekent dat er dagelijks honderden kaartjes zijn overgetikt. Bekijk hieronder de invoer van dag tot dag.
Meer weten over het Netwerk Oorlogsbronnen of de achtergrond van het project 'De gevangenen van Kamp Vught'? Bekijk dan de website www.oorlogsbronnen.nl of de pagina waar het project staat toegelicht.  
PROJECTPAGINA


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Netwerk Oorlogsbronnen · Herengracht 380 · Amsterdam, Noord-Holland 1016 CJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp