Hírlevél
2016. október
 
 
 


Pályázat

Adhat vonal
Ismét pályázatot írt ki a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány, mely a hazai mobilszolgáltatókkal együttműködve üzemelteti a 13600 Adhat vonalat.
A NIOK lehetőséget kíván biztosítani az adományvonal használatához olyan közhasznú hazai szervezeteknek, akik átlagosan havi minimum 100-150 adományozót képesek motiválni tevékenységükkel. A lehetőséget 99 szervezetnek tudják biztosítani, minden bejövő SMS, melyet a támogatók küldenek, 250 Ft adományt jelent az adott szervezetnek. Az adományvonal elnyeréséhez pályázni szükséges, melynek leadási határideje 2016. október 16. (vasárnap) 24:00.

 https://gallery.mailchimp.com/bfc58c97ce54c79b79c616a53/images/5e236d0b-34fc-4b82-9fe7-a88012cc0bfd.jpg   
                                                  
  További információ:
  http://www.nonprofit.hu/…/Palyazati-felhivas-telefonhivassa… 
  E-mail: adhatvonal@niok.hu
  Tel.: +36-1-315-3151 


Helyi kezdeményezés

Civil kerekasztal

A Szombathelyi Civil Kerekasztal a Vas Megyei Civil Információs Centrummal együttműködve Szeptember 9-11. között rendezte meg az első Országos Civil Kerekasztalt.

Az esemény kifejezett szándéka az volt, hogy az országban működő szervezetek hasznos tapasztalataikat egymással megosztva fejlesszék a civil szférában alkalmazható jól bevett gyakorlatokat.
A rendezvényen jelen volt Fülöp Attila a nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár is, aki beszédében kiemelte, hogy az egész ország köszönettel tartozik a közösségi célt végző civil szervezeteknek.
A kezdeményezés sikerességét, hasznosságát jól mutatja, hogy a salgótarjáni küldöttség jelezte: jövőre ők szeretnék rendezni az országos kerekasztalt.


Tovább olvasom ...
 Civil Projekt

Lazíts új pajtásoddal!

Közös kezdeményezésbe kezdett az Erste Bank és az Airbnb, az Illatos úti Ebtelep gazdára váró lakói érdekében. "A kampány lényege az, hogy ha valaki örökbe fogadja a kutyák bármelyikét, három napra kiveheti a három Airbnb-n szereplő meseszép lakás bármelyikét 2700 Ft/éj áron. Örökbefogadás után így egyből össze is barátkozhatnak az újdonsült gazdi-kutyus párok kellemes körülmények között, mintha elmentek volna együtt nyaralni egy hosszú hétvégére."

Információ a Team Red Reklámügynökség által létrehozott kampányról bővebben...
ForrásJótékonyság - Önkéntesség

Megjelent a KSH önkéntességet mérő tanulmánya.

Ebből kiderült, hogy az önkéntes munkavégzés egyre pozitívabb eredményt mutat, hiszen az önkéntesek száma emelkedett.
A kutatás 2011-hez képest a 15-74 évesek körében 5.9%-os növekedést mért. A legelterjedtebb önkéntesség „fajta” továbbra is a közvetlen segítségnyújtás. Jellemzően ez ismerősnek, rokonnak nyújtott, ellenszolgáltatás nélküli segítség.
Szervezetnek, egyesületnek az önkéntesek mindössze 3.3%-a jótékonykodott.
Az önkéntes szektorban a nők nagyobb arányban tevékenykedtek, valamint a vidékiek illetve az idősebb korosztály volt aktívabb.
Budapesten a legalacsonyabb az önkéntesség aránya, itt csupán a lakók negyede segített másokon.


Bővebben ...
 

Környezetvédelem


Ablakon bedobott pénz
Bemutatót szervez a Követ Egyesület azzal a céllal, hogy az elmúlt 5 évben véghezvitt környezetvédelmi intézkedéseket mutassanak be, melyek gazdasági hasznot is hoztak létrejöttükkel.


A Program keretében a KÖVET Egyesület összegyűjti azokat az intézkedéseket, projekteket, beruházásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is előnyösek., majd esettanulmányokon keresztül mutatja be, hogy a környezetvédelemre fordított kiadások nem ablakon kidobott pénzt jelentenek, hanem pénzügyileg is megtérülhetnek, és gazdasági haszonhoz, előnyhöz juttathatják a környezettudatos vállalkozásokat, szervezeteket.

Bővebben ...
 Programok

Zöldövezet Program

A MOL az Ökotárs alapítvánnyal közösen idén is várja azon civil szervezetek, társasházak jelentkezését, akik a helyi közösség bevonásával szeretnének létrehozni egy közösségi parkot, egy zöld belső udvart, vagy közösségi kertet. A program keretében a növények telepítése mellett lehetőség van a közterület takarítására, szeméttárolók illetve szelektív hulladékgyűjtők létesítésére, felújítására, valamint biciklitárolók, padok, asztalok, szobrok kihelyezésére vagy környezetbarát felújítására is.

Az ötletpályázatok beérkezési ideje: 2016. október 10. (hétfő) 16:00 óra
Bővebb infó a jelentkezés feltételeiről.

 


Aktív időskor - konferencia az önkéntességről

Az Idősek Világnapja alkalmából a Hegyvidéken rendezett programsorozat részeként az Önkéntesek Világnapja tiszteletére a Hegyvidéki Kulturális Szalon, a Hegyvidéki Szociális Központ intézmény Budapest Hegyvidék XII. kerületi Önkormányzat támogatásával szakmai konferenciát szervez szociális szakemberek, önkéntesek, az egyházak, karitatív szervezetek, valamint civilek képviselői részére.

Dátum: 2016. október 13. csütörtök 9.00 - 15.00-ig

Helyszín: MOM Kulturális Központ színházterem (1126 Bp. Csörsz u. 18.)
Bővebb információ.

 


 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Budapesti Civil Információs Centrum · Budapest,Hidegkuti Nándor u. 8 · Budapest, Budapest 1031 · Hungary

Email Marketing Powered by Mailchimp