Copy
View this email in your browser
Bliv medlem

Poul Erik Clausen bliver ny generalsekretær


En enig Hovedbestyrelse har besluttet at ansætte Poul Erik Clausen som ny generalsekretær i foreningen Jysk børneforsorg/Fredehjem. Poul Erik Clausen kommer fra en stilling som forstander på Havredal Praktiske Uddannelser. Han er 53 år og oprindeligt uddannet pædagog.

Læs mere om ansættelsen og den nye generalsekretærs visioner for fremtiden i foreningen. 

Ny bæredygtig café åbner hos Strømmen, Randers


Strømmen (Randers Bo- og Erhvervstræning) lancerer et nyt madkoncept under navnet Mad & Mad. Caféen skal danne rammen om Strømmens nye STU-linje, hvor unge kan få kompetencer indenfor køkken - og cafédrift. Den nye café indtager lokaler i den tidligere "Parkcaféen" på Flyvervej 5 i Randers.
Mad & Mad tilbyder sund og bæredygtig mad, som STU-eleverne tilbereder fra bunden sammen med kok Rasmus Melsen.
Strømmen i Randers skiftede i efteråret navn fra Randers Bo- og Erhvervstræning, og i den forbindelse blev der lanceret et helt nyt STU-tilbud med fokus på autentiske læringsmiljøer, hvor undervisningen foregår på rigtige arbejdspladser i stedet for i et klasselokale.
 

Fra praktik til fleksjob 


Efter et selvforståelsesforløb hos Bo/Skole/Job  blev praktik til fleksjob for Magnus hos virksomheden PJ Production i Silkeborg. Bo/Skole/Jobs erhvervskonsulenter har fulgt forløbet og løbende justeret i opgaver og arbejdstid for at sikre tilfredshed og trivsel for både Magnus og for virksomheden. Det lykkedes vist meget godt, for nu er Magnus, efter et positivt og succesfuldt praktikforløb ansat i fleksjob hos PJ Production. Stort tillykke med jobbet til Magnus - og til virksomheden for at bidrage til et inkluderende arbejdsmarked.

Støtte til udsatte familier gav hjertevarm juletidNoget af det, der gør julen ekstra god for familier indskrevet på Bostedet Ellengården i december er de mange donationer, der gives fra både privatpersoner, firmaer og foreninger. For eksempel fandt de hjemløses organisation SAND mulighed for at give familierne gavekort, som de kunne bruge til gaver til deres børn.
Butikskæden Normal donerede gaver til alle indskrevne børn og voksne, og deres godt 100 medarbejdere dedikerede det meste af en arbejdsdag til at sortere, pakke, skrive julehilsner og køre ud med julegaverne. 

Det er rørende, at der på den måde vises socialt engagement og medfølelse med udsatte familier omkring juletid, siger forstander Kristine Griffith. Dog giver de mange donationer også anledning til tanker, om de gode tiltag ikke kunne fordeles mere jævnt over året? Så ville de børnefamilier, der er indskrevet resten af året, også få glæde af en ekstra håndsrækning. 

MOVE får besøg af Jobkollegiets førstehjælpere
 

Gruppen af unge og frivillige fra MOVE i Horsens får besøg af Jobkollegiets førstehjælpere, der skal afholde et 4 timers kursus i førstehjælp. Beboere på Jobkollegiet har gennemført en uddannelse i førstehjælp og assisterer nu førstehjælpsinstruktør Rasmus Persen ved kurser i at redde liv. 
Både MOVE og Jobkollegiet er spændte på det nye samarbejde og glæder sig til mødet mellem unge, frivillige og ansatte i helt nye konstellationer og roller. Jobkollegiets førstehjælpskurser kan bookes ved kontakt til rasmus@jobkollegiet.dk

Støt arbejdet med at bekæmpe ensomhed blandt unge - giv en gave og gør en forskel.
 

Hver dag arbejder vi for at inkludere sårbare og ensomme unge i frivilligbaserede fællesskaber med andre unge. Blandt andet i HUSRUM, MOVE og Café Cool. Med en donation er du med til at støtte vores arbejde og mulighed for at skabe endnu flere trygge og positive fællesskaber, hvor unge kan finde troen på sig selv.
Du kan enten give et fast årligt bidrag via formularen her. Du kan også give en engangsdonation via MobilePay eller en bankoverførsel til konto 3643-4815438450 (Bidrag til foreningens arbejde er fradragsberettigede.)

Ethvert bidrag vil komme til stor gavn og vil blive modtaget med taknemmelighed.

Muligheder i foreningen 


Birkelunden i Brabrand søger pædagog

Bliv hjerteven og gør en forskel for et ungt menneske i Horsens eller Aarhus

Vi søger frivillige fortællere

Skab trygge fællesskaber for unge i Horsens 

 
Facebook
Website
LinkedIn
Instagram
YouTube
Copyright © 2020 Jysk børneforsorg/Fredehjem, All rights reserved.


Vores e-mail er:
mail@jyskborneforsorg.dk

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Jysk børneforsorg/Fredehjem · Bethesdavej 81 · Aarhus N 8200 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp