Copy
Aquest és el butlletí electrònic de la Fundació Bayt al-Thaqafa. Si no el veus bé, obre'l a través del navegador

Desembre 2022

Reflexió
Vídeo sèrie | Maria Bouabdellah
SPOILER: una persona racialitzada no les representa a totes
T'ha sorprès mai que algú no sembli d'on és? O que no sigui com els altres? Com representa que haurien de ser aquests altres, segons el teu parer?

En el quart vídeo de #LaIntersecció, Maria Bouabdellah parla sobre l’homogeneïtzació amb què sovint es percep les persones racialitzades, i com això és fruit d’estereotips i prejudicis racistes.

Que et sorprengui que persones d'orígens diversos no tinguin característiques estereotipades que ens permetin etiquetar-les, és fruit de negar la diversitat que ens caracteritza com a societat. Implica invisibilitzar les identitats de les persones i la riquesa de llengües, cultures, formes de relacionar-nos i, fins i tot, de ser.

Un aspecte essencial en què no totes les persones som iguals, però on sí que hauríem de ser-ho, és en l’accés a drets i llibertats. Repassem el caràcter racista de certes normatives, com la llei d’estrangeria, que condemna algunes persones a una situació de no drets.

Amb aquest vídeo convidem a revisar i eliminar els estereotips que tenim interioritzats.


#LaIntersecció és una iniciativa impulsada per Fundació Bayt al-Thaqafa en col·laboració amb Maria Bouabdellah, comunicadora a Canal Malaia, a AdolescentsiCat de Catalunya Ràdio i a Mood Z, el nou programa digital juvenil de TV3.
           
           
Fundació Bayt al-Thaqafa
c. Princesa, 14 - 08003 Barcelona
c. Jaén, 18-20 08620 Sant Vicenç dels Horts 
www.bayt-al-thaqafa.org
Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
Si vols rebre aquests correus, dóna't d'alta. Si vols deixar de rebre aquests correus, dóna't de baixa. Si vols modificar les teves dades de subscripció,  clica aquí.  


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundación Bayt Al-Thaqafa · Princesa 14, primer · Barcelona, Barcelona 08003 · Spain