Copy
Aquest és el butlletí electrònic de la Fundació Bayt al-Thaqafa. Si no el veus bé, obre'l a través del navegador
 
Abril 2022

Reflexió
ENTREVISTA A SOCIAL.CAT
Soraya Ares: "Hem d'assumir com a pròpia la diversitat que ja tenim"
El mitjà Social.cat conversa amb Ares, nova directora de Bayt, per aprofundir en la tasca de l'entitat i en les Jornades Gatzara, una proposta que neix de la "necessitat de voler treballar la interculturalitat i la diversitat des d'una vessant positiva".
  • De quina manera faciliteu la integració de les persones migrants? 
Ho fem tenint en compte les necessitats que pot tenir una persona, tant al llarg de la seva vida, com en diferents aspectes. Precisament, la nostra atenció pretén abastar el màxim d'aspectes possibles de la vida de les persones. La idea és tenir un perfil holístic i poder arribar a totes les necessitats de totes les persones que entren per la porta de la fundació, que són moltes i amb moltes demandes.
 
  • Per tant, feu una atenció que abasta diferents àmbits.
Sí, tenim molts programes que van des d'infància fins a inserció laboral, aprenentatge de llengües, temes d'acollida, interculturalitat, etc. Perquè considerem que és molt complicat fer una bona acollida social si no tens un reforç, per exemple, en assessorament jurídic, per poder donar sortida a les situacions administratives en el territori. I això és el que ha fet que cada vegada anem ampliant més les temàtiques. [...] Anem veient quines línies d’actuació cal obrir, en funció de les necessitats que hi ha i a les quals no està donant resposta l'administració.
 
  • Entre el 17 i el 21 de maig, la Fundació Bayt al-Thaqafa organtiza la segona edició de les Jornades Gatzara. Per quin motiu es decideixen fer aquestes jornades?
Neixen de la necessitat de voler treballar la interculturalitat i la diversitat des d'una vessant positiva. Crec que quan les coses s'elaboren des d'una mirada positiva sempre arriben a més gent i arriben d'una altra manera. Hem volgut fer unes jornades amb pràctiques culturals diverses: tallers de cinema, de gastronomia, religió, etc. En definitiva, hem volgut abraçar diferents aspectes d'una cultura perquè puguis arribar a veure la hibridació que hi ha. Al final, no existeixen les cultures estancades. No hi ha cultures monolítiques. [...]

Llegeix l'entrevista a Social.cat > 
           
           
Fundació Bayt al-Thaqafa
c. Princesa, 14 - 08003 Barcelona
c. Jaén, 18-20 08620 Sant Vicenç dels Horts 
www.bayt-al-thaqafa.org
Instagram
Twitter
Facebook
YouTube
Si vols rebre aquests correus, dóna't d'alta. Si vols deixar de rebre aquests correus, dóna't de baixa. Si vols modificar les teves dades de subscripció,  clica aquí.  


This email was sent to <<Correu electrònic>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundación Bayt Al-Thaqafa · Princesa 14, primer · Barcelona, Barcelona 08003 · Spain