"La diversitat cultural no pot ser entesa com a pretext per justificar desigualtats entre les persones, que han de poder aspirar a l'èxit educatiu en igualtat de condicions"
Nil Requena, tècnic de l'àrea d'Interculturalitat de la Fundació Bayt al-Thaqafa, aprofundeix en la gestió de la diversitat a les aules, espais on s'ha de treballar per garantir l'aprenentatge ple per a la totalitat de l’alumnat.
Tal com explica Requena, les escoles són un reflex de les estructures socials establertes en els altres àmbits de la vida. L'experiència educativa de l'alumnat es veu afectada, entre d'altres, pel grau de segregació urbana, que sovint es transforma en segregació educativa.
Cal destacar que " la diversitat sol associar-se quasi automàticament a experiències migratòries i a persones racialitzades, però és un fenomen que afecta a tothom i pren diferents formes". Per tant, és evident que una bona gestió de la diversitat ens enriqueix a tota la societat.
Aquest article està escrit amb l'objectiu de promoure la reflexió sobre la inclusió, la diversitat i la transculturalitat, temàtiques relacionades amb la tasca de la Fundació Bayt al-Thaqafa.
Seguir llegint en català >
Seguir leyendo en castellano >
|