Copy
Suomen Pyöräilyunionin mediatiedote
Avaa tämä viesti selaimessa.

TIEDOTE 18.9.

 

Simola lähtee taas murskaamaan Suomen ennätystä EM-kisoihin

 
Mika Simola nousi keväällä 2016 otsikoihin lunastettuaan ensin paikan ratapyöräilyn MM-kisoihin Lontooseen ja tämän jälkeen rikkomalla itse kisoissa 23 vuotta vanhan Mika Hämäläisen Suomen ennätyksen kilometrin aika-ajossa.
Kisapaikan irtoaminen ja ennätyksen rikkominen ovat antaneet kovasti lisäpontta 31-vuotiaan turkulaisen tekemiseen. Etenkin kotimaisen laji- ja urheiluyhteisön reaktio nostattaa edelleen kylmiä väreitä.
- Kyllä se potkii eteenpäin. Oli todella makea juttu nähdä keväällä ennen MM-kisoja ja SE:n jälkeen, kuinka hienosti meidän lajiyhteisö ja ulkopuolisetkin tukivat ennen kisaa ja sen jälkeen. Oli hienoa huomata, kuinka suuresti vanhan ennätyksen rikkominen noteerattiin, Simola hehkuttaa.
Ensimmäinen ratapyöräilyn MM-tason maapaikka kymmeneen vuoteen laittoi myös miehen suunnitelmat uusiksi. Painopiste siirrettiin ratalajeissa kilometrin aika-ajoon ja jokapäiväistä toimintaa on viety askel askeleelta parempaan suuntaan.
–  Kokonaisvaltainen kehittyminen urheilijana on ollut merkittävää viimeisten kahden vuoden aikana. Kaikki urheilemiseen liittyvät ominaispiirteet – harjoittelu, lepo ja ravinto – ovat menneet eteenpäin, Simola luettelee.
Turun Urheiluliitolla työskentelevä pyöräilijä pystyy työnantajansa mahdollistamana keskittymään täysipainoisesti urheiluun. Mikäli aikaa jää muuhun, hän siirtää ajatuksiaan muualle arkiaskareiden avulla.
–  Keskitän energiani pyöräilyyn. Harrastan perunanviljelyä, ja nollaan päätä kesällä leikkaamalla nurmikon ja talvella teen lumitöitä. Silloin saa aina keskityttyä muuhun kuin pyöräilyyn, mutta valitettavan harvoin tulee tosin tehtyä näitä hommia kotona, Simola naurahtaa.
Nuorempana jalkapalloa SM-tasolla pelannut turkulainen päätyi pyöräilyn pariin monen mutkan kautta. Vaikka Simolaa ei siunattu messimäisen samettisella pallokosketuksella, löytyi oma urheilullinen lahjakkuus juuri jalkapallokentiltä.
–  Vahvuus oli juosta kenttää päästä päätyyn, ei niinkään tehdä temppuja pallolla, Simola kuvailee jalkapalloilijan avujaan.
–  20-vuotiaana aloitin ajamaan kilpapyörää, mutta systemaattisen treenaamisen aloitin 2006. Kilpapyörä oli ollut jo pidempään haaveena ja kun sain ensimmäisen työpaikan, ostin sellaisen ensimmäisellä palkallani, turkulainen taustoittaa.
Simolan puitteet ammattimaiseen pyöräilyyn ovat kohdallaan. Suurimmat petrauksen paikat löytyvät suorituksen hiomisesta.
–  Alan olla hiukan iäkäs, joten minun on keskityttävä lajisuoritukseen jokaista pientä yksityiskohtaa myöten. Tilanne on hyvä kisakaluston ja -budjetin osalta, mutta heikkoudet löytyvät juuri kisasuorituksesta.
Turkulaispyöräilijän menestyksen salaisuus on rakentunut monin osin kovaan itseluottamukseen ja sataprosenttiseen sitoutumiseen.
–  Ehdoton vahvuuteni on se, että olen omistautunut riittävästi ja uskon omaan tekemiseeni vankasti. Olen kulkenut pitkän tien maantiepyöräilystä ratapyöräilyyn ja radalla vielä kilometrin aika-ajoon. Jos jotain menee pieleen, se korjataan. Silti aina pitää olla vahva usko siihen mitä tehdään, hän toteaa.
Kesällä Simola on keskittänyt energiaansa harjoitteluun MM-kisojen venyttyä maaliskuulle. Tositoimiin hän pääsee seuraavan kerran syyskuun lopulla Kanadan UCI-ratakilpailussa, josta hän jahtaa arvokkaita ranking-pisteitä vuoden 2017 MM-kisojen maapaikkaa ajatellen.
Lokakuun kolmannella viikolla Simola edustaa Suomea ratapyöräilyn EM-kisoissa Pariisissa, minkä eteen harjoituskaudella on paiskittu lujasti töitä. Koneesta on pystytty repimään tehoja irti täysipainoisesti ilman terveyshuolia.
–  Tällä hetkellä olen väsynyt ja hiukan alipalautunut harjoittelusta, mutta luotan valmentajaani täysin. Onnistuimme keväällä tässä urakassa ja uskon, että oikeanlaisten harjoitteiden avulla olen EM-kisoissa entistä kovemmassa kunnossa. MM-kisojen jälkeen ei ole ollut mitään hidasteita matkan varrella. Olen päässyt suunnitelmallisesti eteenpäin ja olen pystynyt pistämään itseni tiukoille harjoituksissa, turkulainen totesi.
Tavoite Euroopan mestaruuskisoihin on Simolan osalta kirkas: Lontoossa syntynyttä Suomen ennätystä 1.04,641 lähdetään laittamaan jälleen uusiksi.
–  On selvää, että EM-kisoista kaikki odottavat minulta seuraavaa Suomen ennätystä ja odotan itse sitä samaa. Minun pitää vain ajaa hyvin ja onnistua suorituksessa. Toivottavasti se riittää aikaan, joka menee 1.04:n tuntumaan.
Pitkällä tähtäimellä Simola ei ole asettanut itselleen absoluuttisia tulostavoitteita. Päinvastoin.
–  Suunnitelmani ulottuvat vuoden 2018 Euroopan mestaruuskisoihin. Tavoitteena on vain olla koko ajan parempi urheilija ja ihminen. Olen viimeiset 7 vuotta koko ajan kehittynyt, mitä haluan jatkaa hyvän systemaattisen harjoittelun kautta, hän päättää.
 
Ajokuva:
Arne Mill/frontalvision.com, kasvokuva Jouni Kananen/kajovisuals.com


 
Kuvapankki medialle

Olemme avanneet toimitukselliseen käyttöön kuvapankin pyorailyunioni.kuvat.fi. Rakennamme kuvapankkiin kattavaa kokoelmaa kasvokuvia, kisakuvia sekä tapahtumakuvia. 

SPU:n viestinnän yhteystiedot:

Sähköposti: tiedotus@pyoraily.fi.
Facebook: https://www.facebook.com/Suomen-Py%C3%B6r%C3%A4ilyunioni-1419079735050211/?fref=ts
Twitter: @pyoraily
Kotisivut: www.pyoraily.fi
 

Yhteistyössä
 

                          

          
 

Copyright © 2016 Suomen Pyöräily ry, All rights reserved.