Copy
Nieuwsbrief Stichting The New Entrepreneur - 7 maart 2017
View this email in your browser
Pak je Kans 2017 is begonnen!
Op 1 maart 2017 is een nieuwe editie van Pak je Kans in Flevoland van start gegaan. Een nieuwe groep deelnemers is begonnen met de driedaagse training. Wij wensen de deelnemers veel succes!
Deelnemer aan het woord
Deelneemster Simone van der Worp uit Almere wil jonge vrouwen helpen sterker te worden door middel van coaching op het gebied van voeding en fitness. Tijdens de kick-out mocht Simone de Talent Award in ontvangst nemen vanwege de sterke groei die zij in de eerste fase van het project heeft doorgemaakt. Hoe blikt zij hierop terug? En waarom heeft zij zich opgegeven voor Pak je Kans? Wij vroegen het haar.

Waarom heb je je opgegeven voor Pak je Kans?

In 2013 ben ik afgestudeerd aan ArtEZ, Hogeschool voor de kunsten te Arnhem in de richting Fashion Design. Op de academie werd mij altijd verteld dat de kans op een goede baan erg hoog was, echter bleek dit in de praktijk niet zo te zijn. Ik heb na mijn afstuderen meerdere bijbaantjes gehad en tevergeefs gesolliciteerd en gezocht naar een leuke baan die goed bij me past. Dit leverde veel stress op en ik had totaal geen motivatie meer om dingen te ondernemen. Tot ik begin oktober een advertentie op Facebook voorbij zag komen van het project Pak je Kans! Ik heb eigenlijk niet lang getwijfeld en heb me direct aangemeld. Ik ging naar een voorlichtingsbijeenkomst en wist dat dit was waar ik me de komende tijd volledig voor wilde gaan inzetten.

Hoe blik je terug op de eerste fase van Pak je Kans?
Pak je Kans heeft me heel erg geholpen om eindelijk eens van de bank af te komen en via de hoge duikplank in het diepe te gaan springen. Ondanks dat het niet altijd makkelijk was en ik erg vaak uit mijn comfortzone moest stappen heeft het me erg veel gebracht. Veel kennis, maar ook erg veel motivatie.
Wat was je reactie na het winnen van de Talent Award?
Ik was nog niet helemaal overtuigd van mijn eigen kunnen en twijfelde veel. Tot ik tijdens de kick-out de Talent Award won. Ik had totaal niet verwacht dat ik deze award zou gaan winnen. Door deze award te winnen is mijn twijfel over mijn eigen kunnen voor een groot gedeelte weggenomen en ben ik zelfs wel een beetje trots. Ik heb nu nog meer motivatie om de komende maanden hard te gaan werken aan mijn eigen onderneming.
Wat doen we tijdens het na-traject?
Dit jaar voeren we voor het eerst het na-traject uit. De groep deelnemers die op 21 november 2016 is begonnen met Pak je Kans, zit nu in deze nazorg fase. Maar wat houdt dat eigenlijk in?

Het na-traject is een periode van drie maanden die start na de tussentijdse presentaties. De deelnemers hebben de eerste acht weken gewerkt aan hun onderneming. Ze hebben een driedaagse training gehad en zijn iedere week bij lokale ondernemers te gast geweest. Tijdens de kick out hebben ze hun onderneming gepresenteerd voor publiek. Daarna is het moment voor de deelnemers om te bepalen: Wat ga ik doen? Ga ik verder met ondernemen of kies ik toch voor een baan in loondienst? Degenen die er voor kiezen om verder te gaan met ondernemen begeleiden we verder bij hun onderneming. De deelnemers die niet verder gaan met ondernemen helpen we bij het vinden van een baan in loondienst.
Website Pak je Kans
Facebook Pak je Kans
Twitter Pak je Kans
Copyright © 2016, Stichting The New Entrepreneur, All rights reserved.

Stichting The New Enterpreneur
Emmawijk 1
8011 CM Zwolle
info@stichtingtne.nl


Afmelden voor nieuwsbrief
Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Via de onderstaande link kunt u zich afmelden.
Afmelden


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting The New Entrepreneur · Emmawijk 1 · Zwolle, NJ 8011 CM · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp