Copy

Nieuwsbrief nr. 4, Maart 2017

Het jaar begint met machtig mooie matches

Wij waren als festival-act van de partij op de nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports. Mogelijk gemaakt door Gerrit en Moniek Verstraete (Coop Verstraete in Uithuizermeeden) die ons zonder aarzelen hun kever en caravan mee gaven. Door Robbert van Barneveld (Camping Marenland in Winsum) die ons de hele middag en avond hielp en liters glühwein schonk aan gasten en door Ingrid Koetzier (Stichting BuitenGewoonLeven.Nu uit Zandeweer) die met drie acteurs van Beeldend Theatergroep Auth&Tiek de gasten aangenaam verraste.

Harm Post maakte zijn gasten bekend met het werk van onze stichting en noemde enkele van de openstaande vragen. Waaronder de wens van Engersma, het Centrum voor Dagbesteding van de Novo in Uithuizen, om met hun cliënten aan een echte werkbank te kunnen timmeren. Reym uit Veendam bleek er net eentje afgevoerd te hebben naar de Theo Pouw Groep. Die hebben er op hun beurt voor gezorgd dat de werkbank niet is vernietigd, maar hebben hem weer naar hun vestiging in de Eemshaven gebracht waar Novo hem heeft opgehaald.

Geslaagde matches

Earth-IT uit Oldenzijl hoorde via een van onze matchgroepleden dat imkervereniging Het Hoogeland uit Uithuizen op zoek was naar ondersteuning bij de bouw van hun eigen website. Zij hebben wat met bijen en vonden het een mooie uitdaging. In ruil voor een cursus en een bijenkorf bouwen zij nu de website. Een mooie deal dus, waar beide partijen plezier aan beleven!

Zuurdijk heeft een hele lading manshoge rioolbuizen gekregen van Cultuurfonds RWE en De Weert loon- en grondverzetbedrijf uit Spijk. Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) heeft zich hard gemaakt om de wens door een van haar leden in vervulling te laten gaan. Met een geweldig resultaat. De buizen zijn niet alleen geschonken, maar ook op het dorp afgeleverd. Wat een service! Nu kan Zuurdijk verder met de aanleg van hun Struunspeultoen.

Museum Landgoed Verhildersum is druk bezig met plannen voor herstel van de dierenweide op het omliggende terrein. Gradiënt Natuurbeheer uit Kantens denkt mee over aanleg, beheer en onderhoud. En inmiddels is ook de Academie van Bouwkunst uit Groningen aangehaakt en gaan zij Verhildersum ondersteunen in het ontwerpproces van dierenverblijf en buitenruimte. Wordt ongetwijfeld nog vervolgd!

Terre des Hommes uit Groningen heeft drie mooie kledingrekken geschonken aan de net geopende kledingbank Maxima. Ze waren zelfs zo behulpzaam dat ze de kledingrekken naar Winsum hebben gebracht. Heel erg bedankt!

Spullenbank-activiteiten

Stichting Zwembad Hoge Vier uit Winsum heeft spullen uit de Spullenbank opgehaald, waaronder een whiteboard. Door het uitgebreide assortiment aan kantoormeubilair en -artikelen, was de match zo gemaakt.

Vereniging Groninger Dorpen heeft een copier vervangen die wat onderhoud nodig heeft, maar het dan nog prima doet. Weggooien zou zonde zijn, maar wie maak je nu blij met zo’n ding? Een van de kandidaten van Werk op Maat vond het een mooie uitdaging om te kijken of het hem lukt om het apparaat weer helemaal probleemloos te laten werken. Dus is de copier niet weggegooid, maar door Werk op Maat opgehaald.

BENK Advocaten uit Groningen heeft ook hun multicopier vervangen. De oude doet het nog prima en is geschonken aan de Spullenbank. Marnedrukkers uit Leens heeft de copier op een van haar zakenritten voor ons opgehaald. Wat een mooi voorbeeld van een meervoudige verbinding! Zoek je voor je stichting of vereniging een nieuwe copier? Kijk dan even bij het aanbod van de Spullenbank.

Onze Spullenbank is mooi gevuld

Het Team Spullenbank van het LOC heeft ervoor gezorgd dat al het aanbod zichtbaar is op onze website.

Heeft u ook iets in de aanbieding of bent u op zoek naar iets? Laat het ons weten door deze formulieren in te vullen.

Aanvraagformulier
Aanbodformulier
Contactgegevens
Noord-Groningse Uitdaging
Manager: Annemarieke Aarts
info@noordgroningseuitdaging.nl
06-21409142

De Noord-Groningse Uitdaging is dé sociaal verbinder in de 7 noordelijke gemeenten van de provincie Groningen. Wij brengen bedrijven en vrijwilligersorganisaties bij elkaar, om samen maatschappelijke projecten mogelijk te maken die anders niet gerealiseerd zouden worden.
Wij zijn al actief in de BMWE-gemeenten (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond) en breiden uit naar de DAL-gemeenten (Delfzijl, Appingedam en Loppersum).
Wie maakt nog even een stichting of vereniging blij?

Er is ook weer nieuwe vraag bij ons binnen gekomen:

Vakantiespeeldagen Bedum is op zoek naar vast bestek
(100 lepels, 100 vorken en 100 messen) voor hun groep van vrijwilligers.

 

Voor meer informatie: kijk even op onze website.

NL-Doet

Een vruchtbaar en zonnig NL Doet gehad dit weekend? NL Doet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Misschien heb jij dit moment gebruikt om samen met je team de schouders onder een uitdaging bij jou in de buurt te zetten. Of ben je individueel aangehaakt bij een klus bij jou in de buurt. Wij zijn een soort doorlopende NL Doet. Zijn er zaken blijven liggen of niet af? Vul dan gauw een aanvraagformulier voor hulp en ondersteuning in. Dan kunnen wij kijken of we daarin kunnen bemiddelen en matchen.

Met dank aan
Tea Viet ∞ Grafisch Werk
Uithuizermeeden
Copyright © 2017 Noord-Groningse Uitdaging, All rights reserved.


Hier kun je jouw inschrijving aanpassen of jezelf uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp