Copy

Nieuwsbrief nr. 3, December 2016

Het was een waar feest op 17 november!

We kijken zeer tevreden terug op een geslaagde opening van onze Spullenbank in Wehe-den Hoorn!
Met dank aan iedereen die er zo’n feest van heeft gemaakt.

[Foto’s van Jelte Oosterhuis]

Onze Uitdaging heeft ondersteuning nodig

De Noord-Groningse Uitdaging wordt steeds beter bekend. En dat is geweldig! Maar dat betekent ook dat er meer en meer werk komt. Wij zoeken daarom ondersteuning, zodat we in 2017 de grootste verbinder van Noord-Groningen kunnen worden!

  • Twee jongelingen voor onze matchgroep: die uitvoering geven aan de matches. Bij andere Uitdagingen in Nederland zie je dat bedrijven medewerkers in de gelegenheid stellen om ons in werktijd te ondersteunen (gemiddeld 0,5 uur per week, gedurende 45 weken op jaarbasis)
  • Administratieve en secretariële ondersteuning. Op dezelfde basis als bij de jongelingen.
  • Ondersteuning voor onze PR&Communicatie. We willen graag een PR&C-team maken, net als andere lokale Uitdagingen. Voor het bijhouden van social media (twitter en Facebook), en voor het opzetten en uitvoeren van een PR-plan.
  • Ondersteuning op het gebied van ICT. We zoeken ondersteuning voor optimalisatie en onderhoud van onze website en voor het beheer van autorisaties en van de achterkant van onze email. Zeg maar een soort “helpdesk” waar de manager op terug kan vallen. 

[Foto’s van Jelte Oosterhuis]

Energy Academy doneert haar hele meubilair

Wat doe je als je gaat verhuizen naar een bedrijfsverzamelgebouw en je meubilair niet mee kan nemen? Juist, dan neem je contact op met de Noord-Groningse Uitdaging! Dat deed Energy Academy uit Groningen en onze Spullenbank is nu heel erg goed gevuld. Waarvoor veel dank natuurlijk!

Ook veel dank aan Marnedrukkers en Ability die hun vrachtwagen en bestuurders beschikbaar stelden. En natuurlijk aan al die vrijwilligers die ons hielpen sjouwen. Het Team Spullenbank van het LOC is nu hard aan het werk om alles zichtbaar te maken op onze website.

Heeft u ook iets in de aanbieding of bent u op zoek naar iets? Laat het ons weten door het aanbodformulier of het aanvraagformulier in te vullen.

Aanbodformulier
Aanvraagformulier

Goed Geregeld - kennisevenement

Op 24 januari 2017 organiseren zes Uitdagingen uit Groningen en de kop van Drenthe de bijeenkomst “Goed Geregeld”. Een middag vol workshops waar gratis gebruik van gemaakt kan worden. 
In deze bijeenkomst:

  • laten maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen een organisatiescan uitvoeren waarbij ze toetsen hoe goed ze o.a. hun financiën, marketing en hun organisatie- en vrijwilligersbeleid hebben geregeld. Vervolgens doen zij kennis en vaardigheden op in verschillende workshops.
  • laten bedrijven zich inspireren en halen zij kennis op over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Zij vullen daarna de MVO-scan in om te toetsen hoe zij de thema’s People, Planet en Profit hebben geregeld.
  • kunnen bestuurders, advies- en matchgroepleden van de zes Uitdagingen ervaringen uitwisselen en leren van en met elkaar.
     

Interesse? Geef je dan gauw op. Dat kan door een mail te sturen naar goedgeregeld2017@gmail.com of door contact op te nemen met de Noord-Groningse Uitdaging. N.B. Maximaal twee deelnemers per bedierf of organisatie en vergeet niet de naam van je organisatie te melden.  
Ga voor meer informatie naar onze website.

Contactgegevens
Noord-Groningse Uitdaging
Manager: Annemarieke Aarts
info@noordgroningseuitdaging.nl
06-21409142

De Noord-Groningse Uitdaging is dé sociaal verbinder in de 7 noordelijke gemeenten van de provincie Groningen. Wij brengen bedrijven en vrijwilligersorganisaties bij elkaar, om samen maatschappelijke projecten mogelijk te maken die anders niet gerealiseerd zouden worden.
Wij zijn al actief in de BMWE-gemeenten (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond) en breiden uit naar de DAL-gemeenten (Delfzijl, Appingedam en Loppersum).
Wie maakt nog even een stichting of vereniging blij?

•  Centrum voor dagbesteding Engersma in Uithuizen zoekt een werkbank
•  Imkervereniging Het Hoogeland in Uithuizen zoekt hulp bij het maken van een website
•  Het project Helpende Handjes in Wehe-den Hoorn zoekt een bakfiets
•  Stichting De Brug Noord Groningen zoekt ondersteuning bij het zichtbaarder maken van hun website bij zoekmachines
•  Zuurdijk is nog steeds op zoek naar manshoge rioolbuizen en naar eiken boomstammen voor de inrichting van hun natuurspeelplek
•  Het Team Spullenbank is op zoek naar een laptop, monitor, toetsenbord en muis voor uitvoering van de administratie
•  Voedselbank het Hogeland is op zoek naar twee PC's voor het eigen kantoorwerk 

Voor meer informatie: kijk even op onze website.
Met dank aan
Tea Viet ∞ Grafisch Werk
Uithuizermeeden
Copyright © 2016 Noord-Groningse Uitdaging, All rights reserved.


Hier kun je jouw inschrijving aanpassen of jezelf uitschrijven voor deze nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp