Copy
Persbericht Peru - uitnodiging persvoorstelling do 2/02/2017
View this email in your browser
Persbericht
27-01-2017
Peru vijfde keer op rij beste culinaire bestemming ter wereld

De World Travel Awards verkozen Peru voor het vijfde opeenvolgende jaar tot beste culinaire bestemming ter wereld. Met deze toerismeprijs voor gastronomie verslaat Peru opnieuw andere culinaire giganten zoals Frankrijk, China, India, Italië, Mexico en Spanje. De Peruaanse keuken staat bekend om haar kleuren, geuren en verfijnde kruidige smaken. Eén van de populairste gerechten is de 'ceviche'. Een gerecht op basis van plakjes rauwe gemarineerde vis.

Multiculturele keuken
Dat Peru bekroond wordt met deze prestigieuze prijs hoeft niet te verbazen. Het land is namelijk de bakermat van veel gekende ingrediënten. De aardappel bijvoorbeeld, bij ons beschouwd als typisch Belgisch, werd zo'n 8.000 jaar geleden al verbouwd door de Inca's. Van de inmiddels 5.000 soorten aardappelen ('papas' genaamd) kennen er meer dan 3.000 een Peruaanse oorsprong.

Nog meer lekkere gewassen hebben hun wortels in het land van de Inca’s. Zo zijn er tal van maïssoorten en een overweldigende variëteit aan pepers. En denk maar aan de groene asperge, uien en de avocado.

De culinaire geschiedenis van Peru is op zijn minst verrassend te noemen, met invloeden van over de hele wereld. Spaanse conquistadores en hun Afrikaanse slaven, 19e-eeuwse Chinezen, Japanse immigranten … Allen tilden ze de al lang gevestigde culinaire traditie naar een multicultureel niveau. Intussen kent Peru een diverse kook- en eetcultuur met boeiende combinaties van onder meer de Creoolse, 'Chifa'- en 'Nikkei'-keuken.

Wie zelf de smaken, geschiedenis en toeristische troeven van Peru wil ontdekken, kan dat van 2 tot en met 5 februari 2017 op het Vakantiesalon van Brussel (Brussels Expo - Paleis 3 stand nr. 3447).

Reizen naar Peru
Vandaag bieden Belgische touroperators tientallen manieren om naar Peru te reizen, want de ultieme ervaring blijft natuurlijk een belevenis in Peru zelf. Wie het land van de Inca's individueel wil verkennen kan bijvoorbeeld een beroep doen op de uitgestippelde rondreizen of à-la-carteprogramma's van TUI. Liever een vakantie met een Vlaamse reisleider? Dan is VTB Reizen al jaren de referentie.

Ook de comfortmogelijkheden van hedendaagse luchtvaartmaatschappijen worden steeds beter. Zo biedt Air Europa dagelijks vluchten naar Lima en vanaf juli 2017 zet de maatschappij nieuwe 'Dreamliner'-vliegtuigen in naar Peru.

EINDE PERSBERICHT
Download persbericht

Meer informatie over:

Uitnodiging voor de pers:
Luis Olivares-Pflücker, Directeur van de Commercial Office van de Ambassade van Peru in Brussel, nodigt je uit voor een persvoorstelling met Pisco-degustatie ter gelegenheid van de Peruaanse deelname aan het Vakantiesalon van Brussel.

Wanneer: donderdag 2 februari 2017: van 16.00 tot 17.00 uur
Waar: Vakantiesalon van Brussel – Hall 3 – Stand Peru: nr. 3447

R.S.V.P.
Gelieve je aanwezigheid te bevestigen per mail naar:
axel@koombanabay.eu

Noot aan de redactie:

Wenst u meer informatie of beeldmateriaal?
Contacteer dan:

Axel De Corte
in opdracht van de Commercial Office van de Ambassade van Peru in Brussel
+32 476 89 53 26
axel@koombanabay.eu

Copyright © 2017 KoomBana Bay - Tourism Marketing and Communication, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp