Copy
In dit nummer onder meer: van het bestuur, Schippersbijeenkomst, Nico stelt zich voor, Schiedam, Hinco bedankt!, Post! en de Traditionele Schepenbeurs.
                   Bekijk in je browser
                   Facebook
                   Twitter
                   Website
Share
Tweet
Forward
Van het bestuur
Het is weer herfst. De kachel aan en hopen dat de buren niet gaan klagen. 
We hebben een nieuw bestuurslid: Nico Tiel. De wimpels voor volgend jaar zijn klaar en we hebben nu ook Havenvlaggen (100 x 150 cm). Alkmaar wil ligplaatsen ter beschikking stellen aan de Schepencarrousel, vooralsnog deze winter van november tot en met februari, later kijken we verder. Vlaardingen heeft ook belangstelling.
We willen graag wat van jullie weten dus vul allemaal de enquête in SVP.
Enquête over soort schip, afvalwater, CvO/CBB en nog wat dingetjes. Vul alsjeblieft in dat weten we wat meer van onze schepen en kunnen we gerichter onderhandelen met havens. Klik HIER om naar de vragenlijst te gaan.
Of gebruik de QR code:


Schippersbijeenkomst

Op 28 september 2019 was de Schippersbijeenkomst, weer in Wijk bij Duurstede tijdens de Lekkodagen. Er was een goede opkomst. Aanwezig waren de schippers van de Cermenta, Nijverheid, Elisabeth Sophia, Jeanette, Amor TNC, Oljor, Vrouwe Jacoba, Onderneming V, Wielingen, Vriendentrouw en de Onrust. In totaal 20 personen. De aanwezigen zijn op de hoogte gebracht van de stand van zaken, er werden tips uitgewisseld en er ontstond een gesprek over waladressen. Ook werd er gepeild hoeveel schepen een vuilwatertank gebruiken en beschikken over een CvO/CBB. De helft van de aanwezigen gebruikt een vuilwatertank. Ronnie Jongert bracht verslag uit van zijn ligperiode in het Bassin in Maastricht. Dat zou een mooie Carrouselplek zijn maar de eigenaar (een investeringsmaatschappij) houdt de boot nog af. Den Bosch wil graag aansluiten maar worstelt nog met de vuilwatertank problematiek. Besloten is een enquête te houden onder alle schippers om zo wat meer zicht te krijgen op een aantal zaken. Die enquête is hier bijgesloten: vul hem alsjeblieft in, is weinig werk en best leuk om te doen.

Nico stelt zich voor…..

Alweer een nieuw bestuurslid? Ja! Na verscheidene termijnen in het Groninger woonschepencomité voelde ik de behoefte mij vooral nog voor varende woonschepen in te zetten. De recente Wet Verduidelijking Voorschriften Woonboten bevestigde daarbij wat ik al jaren voelde: als het niet kan varen, is het een huis in water. Het zou mooi zijn binnen de Schepencarrousel de aanlegmogelijkheden voor ons soort schepen in het noorden op hetzelfde peil te brengen als in het rivierengebied.
De liefde voor water en varen is mij met de paplepel ingegoten. Dat heeft mij in de eerste plaats tot een fanatiek wadzeiler gemaakt. Toen ik kinderen kreeg en mijn Amsterdamse appartementje te klein werd, ben ik op een schip gaan wonen, eerst in Amsterdam en later in Groningen. Dat was een schip van 32 meter lang en als je daarmee ergens aankomt vraag je je toch wel af waar je kunt liggen. Je bent geen beroepsvaart, en tussen de pleziervaart hoor je ook niet thuis. Dat is dus precies wat de Schepencarrousel probeert op te lossen.
Inmiddels woon ik weer op een kleiner schip, een voormalige viskotter van nog geen 17 meter. Naar Schepencarrousel-begrippen is het een vrij jong schip (gebouwd in 1948) met een nog jongere motor (toch ook alweer 54 jaar oud). Zelf ben ik ouder dan de motor, maar jonger dan het schip. Zeilen en droogvallen doe ik ook nog.
Was getekend: Nico Tiel a/b CUX-20 “Vrede”

Carrouselplekken in Schiedam

Met de “Avontuur” op naar Schiedam, hier zijn twee nieuwe carrousel plekken en dat lijkt ons wel wat. Via een prachtige tocht langs Spaarndam, Haarlem, Leiden, Den Haag en Delft, komen we aan in Schiedam. De Gouden Eeuw dringt zich in deze steden aan je op. Wat is Nederland toch mooi vanaf het water. Wij raken er misschien aan gewend, maar wij keken mee door de ogen van een Australisch echtpaar bij ons aan boord.
Ook Schiedam past goed in het voorgaande rijtje. Een prachtig oud stadje wat zijn luister grotendeels te heeft danken aan de inkomsten van jenever. In de 17deeeuw waren hier zo’n 400 stokerijen, die samen 1 miljoen liter jenever per week de wijde wereld in stuurde. Men stookte de ketels met hout, turf of kolen. Vandaar dat Schiedam toen ook wel “Zwart Nazareth” werd genoemd. Nauwe straatjes en alles zwart van het roet. Veel van die oude panden zijn bewaard gebleven en dat geeft het gevoel in de historie rond te lopen.
De twee ligplekken voor Carrouselschepen zijn in de Langehaven tussen de Appelmarktbrug en de Koemarktbrug, vlak voor de laatste aan zuidzijde. Wij namen de eerste vlak voor het vroegere badhuis. Een heerlijk rustig plekje, midden in de stad, aan een voor auto’s doodlopend straatje. Tegenover ons zijn twee drijvende terrassen voor een hapje of een drankje. Met terrasjes, restaurants en winkels in de buurt zit je hier wel goed.
Door de lommerrijke kade lig je behoorlijk in de schaduw. Het was eind augustus 2019 warm dus heerlijk, alleen de zonnepanelen deden niet veel. Geen nood, voor de deur staat een stroom en water kast van walstroom.eu. Na wat aanloophikjes als eerste gebruiker, loopt alles uitstekend. Een rioolaansluiting is er ook, al is deze nog niet bruikbaar vanwege koppelingen e.d. In 2020 hoopt men alle voorzieningen op alle kades in orde te hebben. Er liggen in Schiedam heel wat historische schepen met vaste ligplaatsen afgemeerd. Ook zij kunnen nog niet van deze voorzieningen gebruik maken. 
Naast de kade waar wij aan liggen lijkt het wel een woonerf. De aanwonenden hebben het met plantenbakken en zitjes gezellig gemaakt. Een aanwonende is duidelijk niet blij met komst van schepen voor zijn deur. De “Lutje Wad” die voor zijn deur afmeerde had daar meer last van dan wij, voor het oude badhuis. Al met al zijn die drie weken in Schiedam ons goed bevallen en komen wij bij gelegenheid beslist nog een keer langs.
Paul Kamstra
Schipper op de Avontuur naast ……………. Mariëtta 

Hinco bedankt!

Op de Schippersbijeenkomst hebben we officieel afscheid genomen van Hinco als bestuurslid. Maar zeker niet als deelnemer in de Schepencarrousel. Op de foto overhandigt Iede het boek 'Schipperen rond Wijk'. Aangezien Hinco twee nieuwe bedrijven heeft opgericht, Register Holland Classebureau Zeevaart BV en Limdal Maritime Services, is hij te druk voor de Schepencarrousel waarvoor alle begrip.
Hartelijk bedankt voor je inzet Hinco!

Post!

Voor schippers en schipperse zonder een vaste legale ligplaats levert het bezorgen van de post nog wel eens problemen op. Het adres dat gebruikt kan/mag worden, is aan een aantal regels gebonden die verstrekkende gevolgen kunnen hebben als je daar niet aan voldoet. En gaat daarbij niet alleen meer om het bezorgen van de post.
Waar laat ik mijn post heen sturen?
Vroeger hadden de meeste varende binnenschippers een waladres waar ze hun post heen lieten sturen. Vaak was dat een plaatselijke kroeg. Zo gemakkelijk gaat dat tegenwoordig niet meer.
Op grond van de wet Basisregistratie Personen (BRP) moet iedere ingezetene van Nederland zich in laten schrijven bij de gemeente waar hij/zij woont of domicilie kiest. Vroeger sprak je dan van inschrijven in de Burgerlijke Stand. [1]
Woonadres
Bij het inschrijven en bij verhuizing heb je in principe een woonadres moeten opgeven. Zo’n woonadres wordt bepaald door de postcode en het huisnummer. De ‘officiële’ post, zoals van de belasting (verkeers-) boetes en uitkeringen wordt daarheen gestuurd.
(Woon-)schepen die een eigen uniek huisnummer (en dat is dan geen ‘tegenover’ adres) hebben, hebben dus een woonadres. Een postbus komt daarvoor niet in aanmerking. Voor die groep is het duidelijk waar de post heengaat. 
Briefadres
Als je geen vast adres hebt, kun je je laten inschrijven op een zogenaamd briefadres. Ook dit mag geen postbus zijn. Dit briefadres kan een woonadres van familie of een bekende zijn, maar het kan ook een instelling met een woonadres zijn, zoals een instelling voor daklozen of (meer in ons straatje) het Katholiek Sociaal Cultureel Centrum (KSCC) aan de Waalhaven in Nijmegen voor (katholieke) schippers. Doel van de wetgever is dat de briefadresgever weet waar de briefadreshouder is te bereiken. 
Voor de briefadresgever is het ook van groot belang dat je formeel een briefadres hebt. Als dat niet geregeld is en je bent bij je ouders, andere familieleden of kennissen ingeschreven, dan word je gezien als een medebewoner, wat grote financiële gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld AOW en andere uitkeringen van de hoofdbewoner. Ook een eventuele deurwaarder, die het op jou gemunt heeft, kan beslag leggen op de goederen van de hoofdbewoner als die niet kan aantonen dat hij briefadresgever is. 
Procedure om een briefadres te krijgen
Om een briefadres te krijgen zul je samen met de hoofdbewoner/briefadresgever naar de gemeente van de briefadresgever moeten. Daarvoor moet je meenemen:
  • Een geldig legitimatiebewijs
  • Een kopie van het geldig identiteitsbewijs van de hoofdbewoner van het briefadres
  • Een schriftelijke verklaring van jezelf waarom je een briefadres nodig hebt. Uit die verklaring moet duidelijk blijken dat je in aanmerking komt voor een briefadres (je woont op een varend schip met wisselende ligplaatsen, die niet als woonadres aangemerkt kunnen worden. NB zeg niet dat je op een woonschip woont, want een woonschip is gekoppeld aan een vaste ligplaats.)
  • Schriftelijke toestemming van de hoofdbewoner van het briefadres.[2]
De gemeente verleent het briefadres maar voor een relatief korte tijd (enkele maanden).  Je zult dan om de zoveel tijd een verzoek van de gemeente krijgen om te bevestigen dat je nog steeds varend bent en geen woonadres hebt. Je kunt dan een mailtje aan de gemeente sturen waar je de afgelopen tijden hebt gelegen en wat je plannen voor de komende periode zijn. Zo’n uitgebreide verklaring is niet verplicht, maar het wekt bij de gemeente wel vertrouwen.
Let op: Ook als je een postbus (en geen woonadres) hebt, zul je daarnaast een briefadres moeten hebben.
Postadres
Is het mogelijk je post naar je carrouselplaats van dat moment (door te) sturen? Voor zover ons bekend is dit formeel niet mogelijk. Je kunt proberen met een beheerder van de carrouselplaats of een direct omwonende of bedrijf afspraken te maken dat jouw post naar hen mag worden gestuurd. Dat gaat dan om het doorsturen van de post die bij de briefadresgever is binnengekomen en om (particuliere) post van vrienden en kennissen. 
Het is als met al een droog verhaal geworden, maar ja het is ook bureaucratie. Wil je je er verder in verdiepen dan kunnen de volgende links behulpzaam zijn:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gemeenten/vraag-en-antwoord/kan-ik-een-briefadres-krijgen-als-ik-geen-vast-woonadres-heb

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/privacy-en-persoonsgegevens/vraag-en-antwoord/wanneer-in-brp-inschrijven
 
 
[1]Als je ingeschreven bent beschik je over een Burgerservicenummer (BSN), maar daarin staan geen gegevens bij welke gemeente je bent ingeschreven. (Dat kun je weer vinden op je identiteitsbewijs/paspoort, als je sinds de uitgifte niet bent verhuisd.
[2]Deze eisen stelt de gemeente Heerenveen. Andere gemeenten kunnen andere eisen stellen. (Zoek op de website van de gemeente onder ‘briefadres’)

We staan op de Traditionele Schepenbeurs.

Ons standnummer is 27, we staan naast de stand van Hinco. Kom langs voor je Havenvlag of donateurswimpel! De EOC-Traditionele Schepen Beurs is open op vrijdag 8 november van 12:00 tot 18:00 uur en zaterdag en zondag van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Copyright © 2019 Schepencarrousel, All rights reserved.


Wil je iets veranderen?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp