Copy

Nieuwsbrief nr. 12

In dit nummer onder meer: jaaroverzicht 2015, iets over geld, Annelinde weer present, Iede stelt zich voor en Bart-Jan heeft z'n schip verkocht. En een vraag: wie gaat ons meehelpen om van de Schepencarrousel een nog groter succes te maken? En trouwens: laat ons even weten wat je van deze Nieuwsbrief vindt!
                   Bekijk in je browser
                   Facebook
                   Twitter
                   Website

Jaaroverzicht 2015

In 2015 hebben we 29 nieuwe schepen als deelnemer verwelkomt. Dat brengt het totaal aantal deelnemers op 114 schepen. We hebben momenteel ongeveer 16 havens die meedoen met de Schepencarrousel. Maar er zijn nog zo'n 50 mogelijke havens waar we in het verleden contact mee hadden of die willen kijken of ze zich aansluiten. Wegens tijdgebrek en omdat het soms heel lang duurt voor een gemeente echt een besluit neemt zijn ze nog niet aangesloten bij de Schepencarrousel. Ongeveer 30 schepen zijn actieve carrouselschippers. Voor de schippers in de Randstad zijn er nog te weinig plekken, vandaar dat we actief zoeken naar mogelijkheden in en rond Amsterdam en Rotterdam. 
We hebben in  2015 maar 1 Nieuwsbrief uitgebracht. Dat moet echt beter. De communicatie moet versterkt worden, daarvoor zoeken we nog hulp. We hebben besloten om ieder kwartaal een Nieuwsbrief te maken. Dat doen we met Mailchimp. Maar we willen ook actiever zijn op Facebook en Twitter.
In 2016 gaan we ook een inhaalslag maken met de banieren waarop het schepenpaspoort wordt afgedrukt zodat passanten wat meer te weten komen over de aangesloten schepen. Daarover volgende keer meer. (hm)

Tja......  geld.

We hebben ongeveer 100 donateurs. Met een jaarlijkse bijdrage van € 50 zou je dan verwachten dat we ongeveer € 5.000 binnen zouden krijgen. En dat is nog afgezien van de bijdrage van € 1 per dag dat je op een carrouselplek ligt. Van dat geld zouden we veel goede dingen kunnen doen voor de Schepencarrousel. Veel mensen hebben prachtig op tijd betaald. Heel erg bedankt daarvoor! Maar er zijn ook nog mensen waar de betaling tussen de andere papieren zoekgeraakt is. Daarom gaan we binnenkort nog een keer een mailing uitdoen voor diegenen die het helemaal vergeten zijn.......

Doe ook mee!

Eind 2014 hadden we een nieuwe visie en missie voor de Schepencarrousel bij elkaar bedacht. Tot op heden hebben we daar nog niet zo veel aan kunnen doen. Door gebrek aan menskracht, onder andere door de langdurige ziekte van Annelinde, zijn een paar zaken blijven liggen.


Gelukkig komt Iede onze gelederen versterken. Daarnaast zoeken we ook nog iemand voor de communicatie. Versterking van het bestuur is ook wenselijk. Eind mei willen we een bijeenkomst organiseren voor mensen die in het verleden aangegeven hebben dat ze wel wat willen doen. Bart-Jan heeft gezegd voor lekker eten te zorgen. Dan kunnen wij vertellen wat we allemaal van plan zijn, welke taken of klusjes er liggen en inventariseren waar iemand goed in is of belangstelling voor heeft.

Voel je je aangesproken? Stuur een berichtje!

Even voorstellen: Iede Nieuwhof

Ik ben Iede en samen met Jeannette kom ik net terug uit Frankrijk. Wij hebben een kleinschalige jachthaven onder de rook van IJlst (Frl). Hier hebben wij ook plaatsen voor carrouselschepen. Daarnaast varen wij met de luxemotor Onrust en behoren tot één van de, vorig jaar, nieuw aangemelde schepen.
Al lange tijd wist ik van het ontstaan en bestaan van de Schepencarrousel, we hebben jaren een vaste ligplaats in Arnhem gehad. De vaste ligplaats hebben we van de hand gedaan en ons voorgenomen meer te varen. Dus is een hele logische en goede stap is het lidmaatschap van de Schepencarrousel.
Samen met mijn vrouw Jeannette hebben wij 3 zonen, 3 schoondochters en 3 kleinkinderen. We hebben beiden lang in de zorg gewerkt, maar zijn steeds meer actief geworden op en rond het water. Jeannette is havenmeester in IJlst, werkt af en toe op een camping/jachthaven in Oudega en vult nog wat uren in de thuiszorg te IJlst. Ik ben aanvullend havenmeester in IJlst en werk als ZZPer voor diverse opdrachtgevers, w.o. de markt- en havendienst van de gemeente Arnhem.
In onze “droge” jaren was ik actief, o.a. als bestuurslid van een klassieke autoclub. Nu, in de “natte” jaren leek het me leuk om een bijdrage te leveren aan de Schepencarrousel, een prima idee! In mijn contacten met de Schepencarrousel heb ik aangegeven actiever te willen zijn. Deze maand hebben we daar meer concrete afspraken over gemaakt.
Maar eerst hebben we een reis gemaakt met de Onrust naar Frankrijk. Wij zijn sinds 2003 eigenaar en hebben haar in 2007 grondig verbouwd, rekening houdend met de maten in Frankrijk. Eind 2013 opperde ik het idee om 2015 te gaan varen voor een jaar en ons aan niets of niemand te binden. Jeannette schrok aanvankelijk een beetje maar na twee weken gaf ze aan dat we de plannen zouden doorzetten. Veel omstanders prezen onze lef om vastigheid te verruilen voor een onbestemde toekomst. Ik ben van mening dat veel varenden dat toch wel in hun bloed hebben, vast werk waren we al langer van af en Frankrijk lonkte…
Eind 2014 zijn wij vertrokken naar Coevorden waar we bij de Vlijt onze werfbeurt en CvO keuring lieten verrichten. Hiervoor hadden we al onze voorbereidingen getroffen en we kwamen met glans door de keuring en mogen varen op alle wateren behalve de Duitse Rijn. in België wordt al geregeld gecontroleerd en de overgangsregeling (31 oktober 2018) is niet van toepassing. Controle hebben we in België ook genoeg gehad. 1 maal zelfs twee uur lang twee agenten aan boord. In Frankrijk helemaal geen controle, alles lekker op z’n frans. Het winterseizoen van ’14-’15 hebben we nog op onze ligplaats in Arnhem gelegen en een deel op de Schepencarrouselplaats in Arnhem. Ik werkte daar op dat moment als coördinator Havens en Markten voor de gemeente. 19 april 2015 zijn we vertrokken vanuit Arnhem, uitgezwaaid door familie, vrienden, collega’s en andere bekenden.  We zijn het meest zuidelijk op de hoogte van Dijon geweest en zijn via een andere route weer noordwaarts gevaren. Kinderen, familie en vrienden hebben delen meegevaren, maar we hebben het grootste gedeelte samen gedaan. Een hele ervaring: ultieme test voor onze relatie, hele lieve mensen, prachtige natuur, ruimte, hele nauwe kanalen, veel (500) kleine sluizen (5.10 x 40 m.), veel dieren (ijsvogels gewoon aan dek), een flink beroep op de stuurman&vrouwskunst, ondiepte, waterplanten, averij, etc. Wie meer wil weten kan het wachtwoord van onze blog krijgen, hij zit nog in de lucht. 
Een jaar is het niet helemaal geworden, in november kwamen we terug in Nederland. Eerst bij de Zandmeren te Kerkdriel  gelegen en half december in Wijk bij Duurstede (beiden Schepencarrouselplaatsen en….. leuk!!). Begin maart dit jaar weer terug naar Friesland, waar we de zomer in ons haventje liggen. Ik rij twee maal in de week naar Arnhem.
Is dat Iede Nieuwhof? Nee, er zijn nog veel meer dingen, maar die horen niet bij even voorstellen. Nieuwsgierig? Zoek, ik luister en vertel graag over schepen, mensen, havens, kerkorgels, reizen, Frankrijk, etc. Voorlopige activiteiten t.b.v. de schepencarrousel:
  • Mijzelf voorstellen, hierbij
  • Het oppakken van het maken van de Schepencarrousel presentatiespandoeken
  • Het meedenken in de vernieuwing van foldermateriaal
  • Eventueel meewerken in het onderhoud, vernieuwing website
Vriendelijke groet, Iede Nieuwhof

Annelinde: been there, done that.... 

Zoals jullie wel of niet hebben meegekregen ben ik een tijd uit de running geweest. Op 17 april 2015 kreeg ik de diagnose Acute Myeloide Leukemie en op 20 april lag ik in het ziekenhuis. In september heb ik een stamceltransplantatie gehad en daardoor ben ik nu weer genezen gelukkig. Tijdens mijn ziekte heeft Henk Muis mijn taken voor de Schepencarrousel overgenomen waarvoor veel dank.
Al voordat ik ziek werd kreeg ik een beetje een sleur gevoel wat schepen betreft, ik leef dit leven al 16 jaar en heb het wel een beetje gezien. Het rondzwerven met een historisch schip heb ik die 16 jaar met veel plezier gedaan en heb er juweeltjes van herinneringen aan. Maar het wordt tijd voor wat nieuws en anders. Dromen genoeg, zoals zelf een huis bouwen, naar Amerika, verder studeren, etc. Ik merkte dat het schip toch zoveel tijd opslokte dat ik aan die nieuwe leuke dingen niet toe kwam, het werd meer een beperking dan de vrijheid die het zou moeten geven. Daarom heb ik een rigoureuze beslissing genomen en heb mijn schip te koop gezet. Ondertussen woon ik al op de wal in een appartement samen met mijn vriend en als ik het schip heb verkocht koop (of bouw) ik een huis, vooral een tuin lijkt me heerlijk.
Wat betreft de Schepencarrousel merk ik dat het ook tijd wordt om het stokje door te geven. Ik heb er veel energie in gestopt de laatste jaren en mijn creativiteit wat dat betreft is op. Ik hoop dan ook dat er nieuwe mensen zijn met frisse energie die mee willen werken aan de Schepencarrousel: in het bestuur of bij andere taken, zie ook de oproep elders in deze nieuwsbrief. Natuurlijk blijf ik, als adviseur, betrokken bij "mijn kindje" maar hij is nou groot genoeg en ik ben blij dat hij uit huis gaat ;-)
En helemaal weg van het water gaat me niet lukken dus tot ziens op de Hollandse wateren, maar dan op een wat kleiner scheepje. Vaar wel!

Waar is de Fokkelina?

Begin dit jaar hebben wij afscheid genomen van de Fokkelina, En omdat we blij zijn met wat we meegemaakt hebben ipv balen wat we kwijt zijn kunnen we volop door met de nieuwe leuke ideeën:-) Over dat afscheid en de oorzaak kun je meer lezen op Facebook, hier wil ik het even over iets anders hebben.

Wij hebben de eerste 10 jaar van ons gezinnetje in zo een bijna doorzonwoning doorgebracht, wel handig met het krijgen en opvoeden van onze 4 zoons. Met een gezellig pleintje voor, kantoor aan huis, natuurgebied rechts en een flinke vijver achter het huis. Geen straf maar toen we de kans kregen om de tweede 10 jaar op avontuur te gaan hebben we dat met beide handen aangegrepen. 

Die doorzonwoning was zeker geen straf maar toch kom je in iets van een soort geregeld leventje terecht waar alle grenzen redelijk vast liggen. Hoe anders was dat met het schip: op het moment dat wij er aan toe waren om over de grenzen heen te kijken, waren ze er ineens niet meer:-) We hebben veel geleerd en jullie kunnen je vast voorstellen hoe intens de leden in ons gezin staan. 

Het grootste verschil met op het land leven is dat je regelmatig in de situatie komt waarin het er echt om gaat. Het moment dat je met je hele hebben&houden in situaties terecht komt waarin je op elkaar bent aangewezen en er geen weg meer terug is. Dat zijn de momenten dat je voelt dat je leeft, dat hou je vast. En als dat hetgene is wat wij onze kinderen door dit avontuur hebben kunnen meegeven was dat alleen al alle moeite waard.

Tot ziens ExMedeSchippers:-)  Bart-Jan Faas
 
Copyright © 2016 Schepencarrousel, All rights reserved.


Wil je iets veranderen?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by MailChimp