Copy
In dit nummer onder meer: van het bestuur, nieuwe locaties, AVG, donaties, vlaggen & banieren, nieuw aangemelde schepen en onze Prezi.
                   Bekijk in je browser
                   Facebook
                   Twitter
                   Website
Share
Tweet
Forward
Van het bestuur
Allereerst: nog een heel mooie zomer toegewenst van het hele bestuur!
We hopen dat veel van jullie daadwerkelijk het ruime sop gaan kiezen en (nog) meer gebruik maken van de Schepencarrousel. We zijn met bijna 100 schepen en het aantal locaties groeit. Dit jaar zijn Rotterdam, Katwijk en Den Helder al toegevoegd en we wachten nog op Den Haag en Schiedam.

Nog net voor het officiële begin van de zomer, op 13 juni,  was het bestuur bij elkaar gekomen in Giesbeek, voor de Voorjaarsvergadering. Het afgelopen kwartaal is doorgenomen en ook hebben we de financiën, locaties, nieuwe schepen en AVG besproken. Dank zij het volhardende werk van Harro de penningmeester hebben de meesten van jullie betaald, we zitten nu op 87 betalende donateurs.  We proberen op zaterdagmiddag 29 september een bijeenkomst voor schippers te organiseren, vlakbij bij de Stadshaven van Wijk bij Duurstede. Dat weekeinde zijn ook de Lekkodagen en het Shantyfestival dus er is van alles te zien en te beleven! Je kan je hier alvast vooraanmelden zodat we een idee krijgen hoeveel belangstelling er is.

Mocht je trouwens nog steeds geen banier hebben met je scheepsgegevens: geef het even door aan de secretaris. Kan ook via de website
Rotterdam

Nieuwe locaties

Sinds begin maart doet ook Rotterdam mee. In deze mooie stoere havenstad zijn op diverse plaatsen in het Maritiem District (hart van Rotterdam, rondom de Oude Haven) en in Oud-Delfshaven tijdelijke ligplaatsen voor de Schepencarrousel. De ligplaatsen worden beheerd door Erfgoedhavens Rotterdam. Ligplaats en periode gaan in overleg. Zie voor meer informatie de website.
En sinds begin juni heeft ook Katwijk aan Zee een Historische Haven waar onze Carrouselschepen welkom zijn. Hieronder een foto genomen op de feestelijke opening  op 9 juni 2018. Kijk op de website.
Schiedam is bijna rond en ook Den Helder sluit zich  aan. In Groningen is Iede in gesprek over ligplaatsen in Hoogkerk bij de stad Groningen en in Winschoten. Ook Coevorden overweegt mee te doen.

We zijn heel blij met de ambassadeurs die we al hebben maar we zijn op zoek naar nog meer mensen die ons tippen of zelf actief nieuwe ligplaatsen willen aanbrengen. Dus als je nog kansrijke locaties weet of hebt: geef het even door via de mail of het aanmeldformulier op onze website. Hoe meer locaties we hebben hoe beter ons varend erfgoed in beweging blijft. 
Katwijk aan Zee

AVG

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze verordening zorgt ervoor dat in de hele EU dezelfde privacywetgeving geldt. Ook de Schepencarrousel heeft daar mee te maken.  Op onze website hebben we een pagina opgenomen waarin we uitleggen waar we jullie gegevens voor nodig hebben en hoe we met jullie gegevens omgaan. Voor de abonnees op onze Nieuwsbrief geldt al langer dat je jezelf heel eenvoudig onder aan de Nieuwsbrief kan afmelden. Je kan ook via deze link je instellingen aanpassen. Als je dat niet doet nemen we aan dat je onze Nieuwsbrief wil blijven ontvangen. Nieuwe abonnees kunnen op het aanmeldformulier invullen dat ze akkooord gaan met het gebruik van hun adresgegevens voor het toezenden van de Nieuwsbrief.

Donaties

Dankzij het noeste werk van penningmeester Harro en secretaris Iede hebben we ons donateursbestand en de financiën zo goed als op orde. Dank voor jullie bijdragen. Een aantal schippers is afgehaakt omdat ze toch geen gebruik (meer) maken van de Schepencarrousel. Dankzij de bijdragen kunnen we onze organisatie in de benen houden, de website onderhouden, reis- en verblijfkosten betalen om nieuwe locaties aan te sluiten en nieuwe wimpels en foldermateriaal drukken. Ook de banieren kosten het nodige.

Vlaggen & Banieren

Net als voor de deelnemende schepen willen we ook voor de aangesloten ligplaatsen  banieren beschikbaar stellen, indien gewenst. We denken aan banieren op A0 formaat met daarop enerzijds gegevens over de betreffende haven en anderszijds informatie over de Schepencarrousel. Indien de haven die onder jouw beheer is daar belangstelling voor heeft: geef even een seintje. Ook willen we een havenvlag maken voor de betreffende haven waarmee duidelijk wordt dat de deelnemers van de Schepencarrousel welkom zijn. Dat kunnen we uitvoeren in de gemeentekleuren. En net als voor de schippers willen we ook de aangesloten havens de mogelijkheid bieden om donateur te worden van de Schepencarrousel. We denken aan een bedrag van € 250 per jaar. Daarvoor krijg je bovengenoemde banier en vlag en eventueel andere voordelen. Een en ander gaan we in de loop van dit jaar nog verder uitwerken in sponsorovereenkomsten.

Nieuw aangemelde Schepen

Sinds april 2017 hebben we een formulier op de website voor het opgeven van schepen. Hiervan wordt veelvuldig gebruik gemaakt. Meestal betreft het hier ook een nieuwe donateur, die dan tevens eigenaar is van het schip.
Het kan ook zijn dat je als huidige donateur een schip hebt aangeschaft, of van schip bent gewisseld. Voor onze administratie is het handig dit te weten, anders schrijven we je per ongeluk in als nieuwe donateur.
De volgende schepen mochten wij tot nu toe in 2018 verwelkomen:

Prezi

Trouwens: heb je onze prezi al eens bekeken? Sinds kort hebben we een ingesproken versie die we gebruiken om gemeenten en anderen te informeren over wat wij als Schepencarrousel beogen. Klik hier als je hem wil bekijken.
Copyright © 2018 Schepencarrousel, All rights reserved.


Wil je iets veranderen?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp