Copy

Nieuwsbrief nr. 14

Beetje later dan gepland maar hier is dan de eerste Nieuwsbrief van 2017 met in deze aflevering: Harro en Marianne stellen zich voor, nieuwe regeling donaties, ontwikkelingen bij locaties.  Trouwens: laat ons even weten wat je van deze Nieuwsbrief vindt!
                   Bekijk in je browser
                   Facebook
                   Twitter
                   Website

Nieuw bestuur

We hebben per 1 april 2017 een nieuw bestuur! Dat wil zeggen: er zijn een paar oude bestuursleden afgetreden en een paar nieuwe zijn de gelederen komen versterken. Op de foto van links naar rechts: Iede Nieuwhof, secretaris en plaatsvervangend voorzitter, Harro Gerbers, penningmeester, Henno de Kuyper, aftredend penningmeester, Hinco Veenstra, voorheen voorzitter, nu gewoon lid en Marianne van der Linden, bestuurslid. Niet op de foto: de initiatiefnemer en grote inspirator van de Schepencarrousel Annelinde Gerritsen en Henk Muis, nu de nieuwe voorzitter (en fotograaf....). En daarnaast hebben verschillende mensen toegezegd ook bij te willen dragen aan de Schepencarrousel, met name om nieuwe locaties te verwerven: Eric Janné en Gert Grosfeld. Of om nieuwe paden te verkennen zoals Dennis Nolte.

Even voorstellen: Marianne

Beste schippers,
Vanaf het eerste moment dat ik van de Schepencarrousel hoorde, vind ik het een fantastisch initiatief. Beweging in de havens, varende schepen, mensen die elkaar ontmoeten.
Mijn naam is Marianne van der Linden. Ik ben sinds ongeveer een jaar betrokken bij de Schepencarrousel. Sinds kort zelfs in het bestuur. 
De oma van mijn opa zeilde met vracht op een houten tjalk. Toen haar man veel te jong overleed, kocht ze voor elk van haar 5 zoons een vrachtscheepje waarmee ze de kost moesten verdienen. Uit de vloot van uiteindelijk ongeveer 18 beurtscheepjes in de haven van Vlaardingen, in de tijd dat mijn vader als schipper voer, ken ik er nog maar eentje: de katwijker CorJa, die nu Hendrik heet, van Jarl Suijs is en in Amsterdam ligt.
Ik woon in Friesland sinds ik verliefd werd op het Friese landschap en de Waddenzee. Na 25 jaar krijg ik de kriebels en nu ben ik op zoek naar een scheepje om weer in Rotterdam te gaan wonen. Ik heb me al aangesloten bij de sloeproeiclub aldaar.
Verder ben ik oprichter en eigenaar van vaarschool ScheepsWijs. ScheepsWijs traint grote mensen op grote schepen. Varen is leuk, maar als ik eerlijk ben vind ik de didactiek van het varen nog boeiender. Iedereen kan leren varen, maar als je het niet van vader op zoon geleerd hebt, wat is dan de beste weg? Erg interessante materie!
Ik zou zeggen: trossen los en varen met al die mooie schepen! Met de Schepencarrousel kunnen we er voor zorgen dat er havens zijn waar we in terecht kunnen, waar we elkaar ontmoeten, waar het bruist!
Dus... weet je een prachtig verborgen plekje in jouw haven, een ongebruikt stukje kade, een hoekje zonder bestemming, laat het ons weten of brengt ons in contact met de Havenmeester. Met elkaar kunnen we de Schepencarrousel groter, bruisend en volledig Nederland-dekkend te maken.
Na Nederland gaan we natuurlijk ook België, Frankrijk en Denemarken veroveren. En misschien wel Zweden... of Engeland? Wie zal het zeggen?
Alvast een goede vaart en welkom op al die mooie ligplekken van de Schepencarrousel!

Ik zie uit naar een mooie tijd met de Schepencarrousel. 
Tot ziens!
Marianne

Ik ben Harro
Even voorstellen:


Harro Gerber, Havenmeester voor de gemeente Arnhem, woonachtig in het mooie Leeuwarden en Arnhem.
Opgegroeid op historische en markante schepen en stevig "besmet" met de voorliefde voor historische schepen door mijn ouders. De Fokkelina voorheen van Bart-Jan Faas is ooit door mijn vader bijna letterlijk boven water gehaald uit de Hoogeveense Vaart. 
Ik heb diverse schepen gehad, variërend van slepertje tot Luxe Motor. Wanneer een schip zijn "voltooiing" nadert is het voor mij meestal tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging en het schip over te dragen aan een volgende liefhebber. Zo is in 2009 na de nodige verbouwingen en renovatiewerkzaamheden mijn toenmalige Luxe Motor overgegaan in de handen van Ronnie Jongert, die nu ook terug te vinden is met zijn Elisabeth Sophia bij de Schepencarrousel.
Op dit moment heb ik een Friese Snik van 14,5 meter, die uiteraard al weer op zoek is naar een nieuwe eigenaar.
Schepen in beweging (houden), reuring in en om havens en daarmee een breder publiek kennis laten maken met de schepen, maar ook de schippers het met ligplaatsen (mede)mogelijk maken om op hun schip te wonen zijn zaken die ik graag ondersteun. Zodoende heb ik na enig aandringen van Iede Nieuwehof mij opgeworpen als Penningmeester. Ik neem deze taak over van Henno de Kuijper die dit werk jarenlang gedaan heeft, waarvoor nog(maals) dank Henno!

Donaties

Veel van jullie hebben gevolg gegeven aan de oproep om een donatie te betalen. Met de donaties kunnen we de Schepencarrousel draaiend houden. Dank daarvoor! In het verleden hanteerden we, naast de jaarlijkse donatie, ook nog een bijdrage van € 1 per dag dat je gebruik maakt van een Schepencarrouselplek. Die ene euro is naast het havengeld dat je op een locatie kwijt bent. Omdat het in de praktijk lastig bijhouden is hoeveel dagen je waar gelegen hebt doen we het per 1 januari 2017 anders. De reguliere jaarlijkse bijdrage is nog steeds € 50,-- Maar om het voor die schippers makkelijk te maken die maar een paar maanden per jaar gebruik maken van de Schepencarrousel hebben we afgesproken dat de eerste 92 ligdagen niet die € 1 verschuldigd is. Al;s je wel meer dan 92 dagen gebruik maakt van de Schepencarrousel dan verwachten we wèl die € 1 per dag voor alle dagen dat je boven de 92 uit komt. Maar wel wel een maximum van € 100 per jaar. Je betaalt dus nooit meer dan € 150 per jaar.
Met dit besluit hopen we de administratie wat simpeler te maken.
Met de inkomsten kunnen we de banieren maken en versturen, de website op orde houden, reiskosten betalen om nieuwe locaties aan te sluiten en nog het een en ander.
Alvast bedankt voor de medewerking!

Nieuwe locaties

Recent hebben we afspraken gemaakt met de Museumhaven Amsterdam. Er zijn 2 plekken beschikbaar.  Katwijk heeft gemeld dat ze mee wil doen met de Schepencarrousel. Binnenkort gaan we in Schiedam praten. Ook zijn er inmiddels gesprekken geweest in Den Haag. Ook in Brielle, Vlaardingen en Tilburg heeft Eric Janné de eerste contacten gelegd. We merken dat het concept van de Schepncarrousel steedfs meer gaat leven. Weet je ook een mogelijke locatie of heb je er zelf een: meld het ons!
Copyright © 2017 Schepencarrousel, All rights reserved.


Wil je iets veranderen?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp