Copy
In dit nummer onder meer: van het bestuur, Schiedam, Hinco bedankt!, naar London?, Schippersbijeenkomst 28 september, bestuurswissel en Reint stelt zich voor....
                   Bekijk in je browser
                   Facebook
                   Twitter
                   Website
Share
Tweet
Forward
Van het bestuur
De zomer is nu echt losgebarsten. Binnen is het meer dan 30 graden: zweten...
Nog een week en dan gaat ook de Jeanette weer op pad: de Nederrijn op, IJssel af, IJsselmeer over, op naar de ouwe boten reünie in Alkmaar.
Er zijn wat wisselingen in het bestuur: Hinco nam afscheid en Reint is toegetreden.
Schiedam doet officieel mee. In september organiseren we weer een Schippersbijeenkomst, weer in Wijk bij Duurstede, weer tijdens de Lekkodagen.
Het bestuur wenst jullie allen een mooie zomer met veel vaarplezier!

Schiedam

Schiedam is nu ook officieel deelnemer aan de Schepencarrousel: weer twee prachtige plekken erbij, midden in Schiedam, bij de Koemarktbrug. Het liggeld zal € 26,75 per week bedragen, er is elektriciteit, water en rioolaansluiting. Je kan hier reserveren. Maximaal 3 maanden, zomer en winter.

We zijn blij met de ambassadeurs die we al hebben maar we zijn op zoek naar nog meer mensen die ons tippen of zelf actief nieuwe ligplaatsen willen aanbrengen. Dus als je nog kansrijke locaties weet of hebt: geef het even door via de mail of het aanmeldformulier op onze website. Hoe meer locaties we hebben hoe beter ons varend erfgoed in beweging blijft. 

Hinco bedankt!

Graag willen we als bestuur Hinco bedanken voor zijn inspanningen als bestuurslid. Hinco was vanaf het allereerste begin betrokken bij de Schepencarrousel en is lange tijd voorzitter geweest. Aangezien hij twee nieuwe bedrijven heeft opgericht, Register Holland Classebureau Zeevaart BV en Limdal Maritime Services, is hij te druk voor de Schepencarrousel waarvoor alle begrip.
Hartelijk bedankt voor je inzet Hinco!

Schepencarrousel naar London?

Via Hinco kregen we het volgende bericht van Hendrik Boland:

"Onlangs was ik aan boord bij David Kew van de Stormvogel, gelegen aan de Hermitage Moorings in Londen,
 http://www.hermitagemoorings.com
Zij hebben ook voor passanten ligplaats en soms ook voor langere tijd een ligplaats beschikbaar. Daarom heb ik hem verteld over Schepencarroussel en mogelijk kunnen jullie wat voor elkaar betekenen".

Dus  bij deze: heeft iemand van jullie belangstelling om een poosje in London te liggen, neem even contact op dan kunnen we er misschien werk van maken.

Schippersbijeenkomst

Op zaterdag 28 september gaan we weer een Schippersbijeenkomst organiseren in Wijk bij Duurstede. Net als vorig jaar valt dat samen met de Lekkodagen, altijd weer een geweldig evenement. De bijeenkomst is bedoeld voor alle schippers van de Schepencarrousel maar ook voor aangesloten havenbeheerders. In verband met de voorbereidingen en de keuze van locatie: geef je hier op! 
Een week voor de bijeenkomst zullen we het exacte adres doorgeven aan de deelnemers. We hebben nog geen programma bedacht maar het zal weer begin van de middag zijn (14:00 uur), in de nabijheid van de Stadshaven. Mocht je suggesties hebben voor deze bijeenkomst geef dan even bericht. En verder is het natuurlijk altijd leuk om even bij te praten en tips en suggesties uit te wisselen.

Bestuurswissel

Op 3 juni 2019 hielden we onze voorjaarsvergadering in de Hijskraan op de Rijnkade van Arnhem. Daar hebben we Reint Dragt verwelkomd als nieuw bestuurslid van de Schepencarrousel. Tevens kondigde Hinco Veenstra aan dat hij zijn bestuursfunctie wil neerleggen. We zullen nog een passend afscheid organiseren.
Het bestuur heeft kennis genomen van de jaarrekening die een positief beeld laat zien. Sinds het nieuwe donateursbeleid hebben we een florissante financiële positie. Dat geeft ons de mogelijkheid om meer taken buiten de deur te laten uitvoeren want met name Iede heeft het wel erg druk met al die nieuwe aanmeldingen en bijbehorende scheepspaspoorten en banieren.

De verschillende havens die belangstelling tonen voor deelname aan de Schepencarrousel zijn de revue gepasseerd. Marianne gaat aan de slag met het produceren van havenvlaggen (100 x 150 cm, 50 stuks).
We hebben besloten weer op de beurs in Den Helder te gaan staan, van 8 t/m 10 november.
 

Reint stelt zich voor…..

Als nieuw aangetreden bestuurslid van de Schepencarrousel is mij gevraagd om iets over mijzelf te vertellen. Ik ben met de Schepencarrousel in contact gekomen sinds ik een varend woonschip heb gekocht (in Frankrijk) en er achter kwam dat het best lastig is om met een scheepje van 25 meter ergens korte of langere tijd te kunnen liggen.
Ik ben sinds 2018 met een soort van ‘pensioen’. Ik vaar vanaf 1980 beroepsmatig met zeilende en motorpassagiersschepen. Overigens allemaal schepen met een eigen verhaal. Drie historische zeilschepen –de Vriendschap (Hagenaar), Res Nova (Groninger tjalk), Onverwacht (klipperaak) en de laatste een ingekorte 47 m. Spits, in Osingahuizen omgebouwd naar een 39 m. passagiersschip speciaal voor de Franse kanalen. Met deze Fleur heb ik fiets-vaarreizen in Frankrijk gedaan.
Vanuit de beroepsvaart naar de ‘pleziervaart’ liep ik aan tegen allerlei zaken die anders waren dan ik gewend was. Keuringen, ‘ beoordelingen van originaliteit’, lid worden van diverse belangenverenigingen die allemaal een verschillend lidmaatschapsnummer hebben i.p.v. gewoon het teboekstellingsnummer te gebruiken.
Je hoort een kritische toon ja! Gelukkig is er ook een club die wil beijveren dat er met schepen gevaren wordt en misschien wel belangrijker: dat er ‘een verhaal’ verteld wordt: ”de Schepencarrousel”!
Ik wil graag wat tijd geven om deze club meer bekend te maken, contacten met havens te leggen en misschien ook wel mensen weg wijs te maken en te laten delen in mijn ervaring. Dat geldt qua schepen, het varen misschien maar vooral meer plaatsen waar ‘onze schepen’ korte of langere tijd hun verhaal kunnen vertellen.
Ik woon op de “Maria”, een luxe motor uit 1927 met een vrolijk uiterlijk. Voor museumhavens misschien niet origineel genoeg maar om op te wonen en te varen een fijn scheepje. Als je het ‘hele verhaal’ wilt horen ben je welkom in Wageningen, Nijmegen of deze winter Zwartsluis.
Was getekend,  Reint Dragt (ms maria@vaart.net)
 
Copyright © 2019 Schepencarrousel, All rights reserved.


Wil je iets veranderen?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp