Copy
Excuus voor de mogelijke overlast: gebleken is dat de verzending heeft gehaperd, vandaar nog een keer verzonden.
In deze Nieuwsbrief nr. 26 onder meer: van het bestuur, schippersenquête, maak het mee: het feestje in Den Haag en de nieuwe vlag: wat vind je er van?
                   Bekijk in je browser
                   Facebook
                   Twitter
                   Website
Share
Tweet
Forward
Van het bestuur
En nog steeds zit Nederland 'op slot'. Hopelijk kunnen we dit jaar wel weer lekker varen. Want dat is toch de bedoeling van ons soort schepen? Om dat varen te stimuleren starten we een nieuwe activiteit: 'Lekker liggen in....' De mooiste inzendingen krijgen het boek over 'een vrouw van staal'! De oplevering van de Calandkade in Den Haag gaat door op vrijdag 2 april tussen 16 en 17 uur: wie wil daar als eerste liggen en het openingsfeestje mee maken?
De uitkomsten van de enquête zijn bekend: veel nieuwe deelnemers de laatste 5 jaar en veel mensen die varen, dat is een goede zaak. En dan de nieuwe vlag: de meningen in het bestuur zijn verdeeld: wat vinden jullie?

Uitkomsten enquête

De resultaten van de enquête onder onze deelnemers zijn bekend.
Klik hier voor een overzicht.
In totaal is de enquête door 23 mensen ingevuld. Zo'n 80% doet korter dan 5 jaar mee met de Schepencarrousel.
De meeste schepen zijn 20 tot 25 meter lang en 4 tot 5 meter breed, een enkeling heeft een groter schip; bijna de helft heeft een luxe motor.
De meeste mensen hebben in 2020 gevaren met hun schip (95%), meer dan de helft hiervan heeft 5 of meer havens aangedaan, eentje heeft zelfs op 50 verschillende plekken gelegen. Ongeveer 60% heeft langer dan 6 weken gevaren, 20% heeft geen eigen ligplaats en vaart daarom het hele jaar door.
Ongeveer de helft van de mensen met een vaste ligplaats willen deze best ter beschikking stellen aan anderen als ze zelf weg zijn (maar ze willen geen 'plakkers').
Op de vraag wat er nodig is om meer te varen antwoordt 14% dat ze zekerheid over de beschikbaarheid van een ligplaats belangrijk vinden, een kwart wil meer vrije tijd; een einde aan Corona, gezondheid en plekken in de buurt worden ook genoemd.
Ongeveer ⅔ heeft een eigen waladres, ⅓ staat bij iemand anders ingeschreven of heeft een postbus.
Er is veel animo voor een ontmoeting met onze schepen na de zomer, bijvoorbeeld in september bij Harderwijk: ⅔ vindt dat een goed idee en zegt mee te doen. Maar het moet wel uitkomen in de planning en Corona moet geen roet in het eten gooien.
En wat doen we voor de kost? Ruim 20% is met pensioen ('maar werkt harder dan ooit'), ruim 30% ZZP-er en 15% heeft een reguliere baan.
Tenslotte: een aantal zou het mooi vinden als er een soort vraag-en-aanbod rubriek op de website zou zijn om tips en informatie uit te wisselen, iemand suggereert om de eerste paar dagen gratis of goedkoop te maken en dan (fors) meer en meerdere mensen vinden het initiatief van de Schepencarrousel super: 'ga zo door!'

Feestelijke oplevering Calandkade Den Haag

Den Haag is er klaar voor: de feestelijke oplevering van onze carrouselplaatsen aan de Calandkade! Dat gaat gebeuren op vrijdag 2 april tussen 16:00 uur en 17:00 uur in aanwezigheid van wethouder Bredemeijer.
De Schepencarrousel krijgt 3 ligplaatsen tot haar beschikking aan de Calandkade, tegenover een voormalig bedrijfspand ('Maakhaven') dat gehandhaafd is en waar kleine ambachtelijke en creatieve bedrijven in zitten. 

De gemeente is van plan om er een mooi feestje van te maken en je kan je nog aanmelden. De gemeente ziet het liefst dat de schepen een paar maanden blijven liggen. Dus meld je snel aan dan kan je er bij zijn!

De vlag.....

Wat vonden jullie van de nieuwe vlag? Sommigen vonden het niks, anderen meldden ons dat ie zo mooi wappert. Hij is in ieder geval groter dan de vorige vlaggen. Maar er zijn mensen die dat mooie zoompje missen....
Stuur jouw reactie naar ons op dan bekijken we eind van het jaar of we weer naar de oude vlag gaan (maar dan wel in het grotere formaat) of dat we bij deze blijven.

Schepen moeten varen!

Er komen steeds meer havens bij die meedoen met onze Schepencarrousel. Maar het aantal schepen dat er echt gebruik van maakt blijft een beetje achter. We willen graag stimuleren dat jullie meer gaan varen. Daarvoor gaan we de website aanpassen zodat er meer interactie mogelijk wordt.
Een van de ideeën die we momenteel uitwerken is een rubriek "Lekker liggen in....".
De bedoeling is dat je een mooie foto maakt van een carrouselplek met een beknopte toelichting waarom je dit een fijne plek vindt. De bijdragen worden geplaatst op de website. Stuur je bijdrage naar info@schepencarrousel.nl
De 4 mooiste of leukste inzendingen worden beloond met een exemplaar van, jawel, 'Een vrouw van staal' van Corine Nijenhuis.
Copyright © 2021 Schepencarrousel, All rights reserved.


Wil je iets veranderen?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp