Copy
In dit nummer onder meer: van het bestuur, Schiedam, bericht van de penningmeester, Carrouseltour, Den Helder en een triest bericht van een van onze deelnemers: Huib Winkel van de Dwaalgast.
                   Bekijk in je browser
                   Facebook
                   Twitter
                   Website
Share
Tweet
Forward
Van het bestuur
De winter was lang, zacht en grijs. Gelukkig is  het inmiddels voorjaar en krijgen we weer zin om te varen. Net als vorig jaar verwachten we ook dit jaar weer nieuwe havens aan te kunnen sluiten. De mogelijkheden voor onze schippers om ergens (voor een paar maanden) te liggen nemen toe. Er zijn wat wisselingen in het bestuur: Harro nam afscheid en een nieuwe kandidaat dient zich aan. Daarover volgende keer meer. Annelinde neemt voorlopig het penningmeesterschap waar.
Ook zijn we naar de notaris geweest: de officiële statutaire naam is nu Schepencarrousel. We laten de Stichting Er-varen achter ons.
We hebben besloten om naast de wimpels voor de deelnemende schepen (nu 105) ook grote vlaggen te verstrekken aan de havens die meedoen met onze Schepencarrousel.

Schiedam

Schiedam is op een haar na gevild: de laatste puntjes worden op de i gezet en dan hebben we er weer twee prachtige plekken bij voor de Schepencarrousel. Midden in Schiedam, bij de Koemarktbrug. Het liggeld zal € 25 per week bedragen, er is elektriciteit, water en rioolaansluiting. Zodra de gegevens op de website staan kan je reserveren. Maximaal 3 maanden, zomer en winter.

We zijn ook wezen praten in Dordrecht. Daar wil men een aantal plaatsen in de Wolwevershaven beschikbaar stellen voor de Schepencarrousel. De betrokken ambtenaren zijn heel enthousiast. Wordt vervolgd.

We zijn blij met de ambassadeurs die we al hebben maar we zijn op zoek naar nog meer mensen die ons tippen of zelf actief nieuwe ligplaatsen willen aanbrengen. Dus als je nog kansrijke locaties weet of hebt: geef het even door via de mail of het aanmeldformulier op onze website. Hoe meer locaties we hebben hoe beter ons varend erfgoed in beweging blijft. 

Van de penningmeester a.i.

Vorige keer hadden we al gemeld dat we hebben besloten dat we m.i.v. 1 januari 2019 niet meer het liggeld van €1,00 per dag in rekening brengen. Deze was je tot nu toe verschuldigd als je meer dan 90 dagen gebruik maakte van carrouselplaatsen. Deze systematiek bleek onduidelijk, moeilijk controleerbaar en werd vaak niet nageleefd. De minimale donatie blijft voorlopig € 50,00 per jaar. Voor nieuwe inschrijvingen rekenen we voortaan €10,00 inschrijfgeld. En voor onze vaste donateurs: het vlaggetje sturen wij na ontvangst van de donatie gewoon weer op. Heb je wel betaald maar geen vlaggetje: geef een seintje!
 

Harro bedankt!

Graag willen we als bestuur Harro bedanken voor zijn inspanningen als penningmeester de afgelopen drie jaar.  Streng maar rechtvaardig heeft hij de Schepencarroussel naar een heldere en gezonde financiele sitiatie geleid. Zijn andere plannen gaan we nog uitvoeren: een slim sponsorplan waarbij de havens een voortrekkersrol gaan spelen. En aan ons de eer om de havens als dank daarvoor flink in het zonnetje te zetten. Maar nu eerst dank aan Harro!!
En er is dus een vacature. Iede heeft Harro tijdelijk waargenomen en momenteel is Annelinde interim penningmeester.
Voel je wat voor het penningmeesterschap van onze Schepencarrousel?
We zijn nog op zoek naar een kandidaat, als je iemand weet stuur even een bericht!
Of meld je bij Henk Muis voor meer informatie. 

Een Carrouseltour

Oktober 2018 zijn wij met de Onrust vertrokken vanuit de Schepencarrouselhaven te IJlst in Friesland naar het midden van het land. Via de randmeren, voor ons de eerste keer, en bij de zeesluis Muiden weer naar binnen. We hebben de plaatsen Elburg, Spakenburg en Weesp aangedaan voor de nachten, alle drie geen carrouselhavens maar zou leuk zijn als deze zich aansluiten. Allemaal leuke plaatsen om te liggen. Vandaar naar Wijk bij Duurstede, wel een Schepencarrouselhaven. Een kleine gezellige haven in een historische stadskern met de havenmeester Kees Oorschot en havenkantoor en eetgelegenheid. Een prachtig wandelgebied! We hebben daar wat kort gelegen, volgend jaar maar weer wat langer. Vervolgens door naar Wageningen voor drie maanden. In de zwaaikom, met volop bedrijvigheid van laden en lossen van zand grind en veevoer, havenmeester Ton Kok die je daar welkom heet al dan niet met een kopje koffie in zijn kantoor. Hij voorziet je op aanvraag van water. Stroom, vuilnis, wifi allemaal prima in orde. Als laatste plaats, deze winter, naar Arnhem, lekker dicht bij het werk. Aan de kade, stuk van 100 meter voor historische- en carrouselschepen. Deze winter zeer gewild blijkbaar want we lagen hier met 10 schepen. Vol dus, maar gezellig, ook hier sinds kort de walstroom goed voor elkaar en water en vuilnis goed geregeld. Auto parkeren is wat lastiger, verder weg voor niets, dichtbij tegen betaling.                                                                                                                                     Half april 2019 varen wij weer naar het noorden voor het zomerseizoen, wie weet welke Schepencarrousel plaatsen we dan weer aan zullen doen, wordt vervolgd.

Groeten van Iede en Jeannette Nieuwhof vanaf ms de “Onrust”

Donateurs:

In het voorjaar van 2018 heeft de penningmeester de donateurs actiever benaderd voor de jaarlijkse bijdrage. Dit gaf als resultaat dat een aantal niet betalende donateurs ons niet langer blijven steunen, maar gelukkig ook een aantal met terugwerkende kracht hun bijdrage hebben betaald en ons blijven steunen. Dus begin 2018 even een daling van ruim 100 naar 69, maar daarna weer opklimmend naar 96, einde 2018. Inmiddels zijn er alweer 11 nieuwe gebruikers bij, waardoor de eindstand komt op 107 gebruikers. Van deze 107 gebruikers moeten nog 17 de bijdrage van 2019 voldoen. Iede

Boekingen en banners

Er zijn in 2018 28 paspoorten gemaakt en als banner verstuurd naar donateurs. Er zijn in 2018 via de website 76 boekingen gedaan voor het aanvragen van een ligplaats. Sinds 15 februari 2018 wordt de aanvraag gecontroleerd met verificatie van het gebruikersnummer. In 2018 zijn er 26 nieuwe aanmeldingen geweest voor scheepseigenaren die gebruik willen maken van de Schepencarrousel, niet alle aanmeldingen zijn gehonoreerd of volledig afgerond. En soms gaat de aanmelding nog buiten de website om. Iede

Schippersbijeenkomst

Op zaterdag 28 september gaan we weer een Schippersbijeenkomst organiseren in Wijk bij Duurstede. Net als vorig jaar valt dat samen met de Lekkodagen, altijd weer een geweldig evenement. De bijeenkomst is bedoeld voor alle schippers van de Schepencarrousel maar ook voor aangesloten havenbeheerders.
We hebben nog ge
en programma bedacht maar het zal weer b
egin van de middag zijn, in de nabijheid van de Stadshaven. Mocht je suggesties hebben voor deze bijeenkomst geef dan even bericht. En verder is het natuurlijk altijd leuk om even bij te praten en tips en suggesties uit te wisselen.

Traditionele Schepenbeurs Den Helder

Op 9, 10 en 11 november stonden we weer op de Traditionele Schepenbeurs in Den Helder.  We hebben aan allerlei mensen kunnen vertellen waar de Schepencarrousel voor staat en nieuwe schippers enthousiast gemaakt. Veel deelnemers konden gelijk hun nieuwe wimpel mee naar huis nemen.
We hebben besloten dat we voorlopig niet meedoen met Boot Holland in Leeuwarden.

 

Nooit meer varen als God in Frankrijk....

Vrijdagavond 15 maart werd ik opgeschrikt door ambulances en zwaailichten en rennende brandweerlieden, vlak naast mij, in de Stadshaven van Wijk bij Duurstede. Geen idee. 
Die avond werd onze secretaris, Iede, gebeld door Louise de vrouw van Kees Oorschot, havenmeester, met de vraag of hij Huib Winkel kende, van de Dwaalgast. Iede en Jeannette hebben hem ontmoet tijdens hun Frankrijkreis en onlangs in Wageningen aan boord van de Onrust nog wat met hem gedronken.
Het tragische bericht: te water geraakt, waarschijnlijk uitgegleden....
Een markante bourgondische man, maar één die het hart op de goede plaats had. Huib was dit jaar voor het eerst lid van de Schepencarrousel. Hij was net van de werf en al weer volgeboekt voor zijn mooie reizen.
We zullen zijn vele posts op Facebook missen, maar vooral hemzelf. http://vareninfrankrijk.com
Copyright © 2019 Schepencarrousel, All rights reserved.


Wil je iets veranderen?
Je kunt hier je gegevens aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp