Copy
Nieuwsbrief - 12 juni 2020
12/06/20

Bekijk deze e-mail in je browser

Nieuwsbrief

Inhoud van deze nieuwsbrief
 
  • De eerste week volledig onderwijs zit er op
  • Afnemen van de cito-toetsen
  • Info over musical en afscheid kinderen groep 8
  • Agenda
  • Extern nieuws

De eerste week volledig onderwijs zit er op


We hebben de eerste week, dat alle kinderen op school zijn, achter de rug. We vinden het enorm fijn ze allemaal weer te zien. Samen kunnen we nu in alle groepen het schooljaar goed met elkaar afsluiten. We kijken daarom terug op een hele fijne en succesvolle week.

Afnemen van de cito-toetsen


In eerdere berichtgeving hebben we jullie laten weten dat we vanaf 22 juni de cito-toetsen bij de kinderen gaan afnemen. Deze toetsen geven ons een beeld wat het niveau van de kinderen is, maar wat belangrijker is: wat beheersen de kinderen al wel en wat nog niet voldoende. Deze informatie is belangrijk om over te dragen naar het volgende leerjaar, zodat de volgende leerkracht hier weer op kan aansluiten. We hebben er echter voor gekozen om al in de week van 15 juni te beginnen met de toetsen. Hierdoor zijn de toetsen wat meer verspreid en zijn we beter in staat om met deze toetsen een beeld van de ontwikkeling te krijgen.

Info over musical en afscheid kinderen groep 8


Na de laatste persconferentie van de regering op 19 mei en het verschijnen van het protocol “Volledig openen basisonderwijs”, hebben wij gekeken naar de mogelijkheden voor de musical en het afscheid van groep 8. Daarbij zijn steeds de richtlijnen van het RIVM en het protocol leidend geweest. Verder hebben we gezocht naar goede, verantwoorde en haalbare oplossingen. We doen er alles aan om de basisschoolperiode voor de kinderen van groep 8 goed af te sluiten.
Welke keuzes hebben wij gemaakt?
1. De musical wordt dit jaar alleen opgevoerd voor de ouders van groep 8, op woensdag 8 juli. De voorstellingen voor broers/zussen, opa/oma en kinderen van groep 1 t/m 7 komen te vervallen. We gebruiken alle drie de voorstellingen voor de ouders. We bekijken wel of we via een livestream de musical kunnen laten zien. In dat geval kijken de kinderen in hun eigen lokaal, samen met de leerkracht.
2. De afscheidsavond voor kinderen en ouders van groep 8 en team van de school op woensdag 8 juli, komt te vervallen. Als alternatief organiseren we een “digitale proost”.
3. Er is een afscheidsactiviteit voor de kinderen van groep 8, samen met de leerkrachten van groep 8. Deze activiteit is op donderdagavond 9 juli.
4. De High-Tea op vrijdag 10 juli gaat wel door, maar in aangepaste vorm. Ook het afscheid nemen van de kinderen van groep 8 gaat in aangepaste vorm door. Dit jaar geen glijbaan of stormbaan en ook de kinderen van de groepen 1 t/m 7 kunnen hierbij niet aanwezig zijn.
Bovenstaande keuzes zijn gemaakt door de leerkrachten van groep 8, in overleg met de groepsouders en de directeur van onze school. Ook onze medezeggenschapsraad is geïnformeerd over de gemaakte keuzes.


Woensdag 17 juni: Studiedag, alle kinderen vrij
Donderdag 2 juli: Wisselmiddag
Woensdag 8 juli: Rapport 2
Woensdag 8 juli: Musical voor de ouders van groep 8
Vrijdag 10 juli: Laatste schooldag
Vrijdag 10 juli: High tea voor ouders en leerlingen van groep 8
11 juli t/m 23 augustus: Zomervakantie

 

Extern nieuws
Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de rode button klikt, krijgt u het bericht te zien. 
Kindcentrum de Linde
Spoordonkseweg 1
5688 KB Oirschot
telefoon: 0499-55 03 55
e-mail: delinde@skobos.nl
website: www.delinde-skobos.nl
facebook.com/basisschooldelinde
www.delinde-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Linde, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp