Copy
Nieuwsbrief -  8 oktober 2020
08/10/20

Bekijk deze e-mail in je browser

Nieuwsbrief

Inhoud van deze nieuwsbrief
  • Corona en afstand op het plein
  • Gastels Bureau Halt
  • Gezocht: een nieuw thuis voor 2 lieve schildpadden
  • Materialen thema groep 1-2
  • Agenda
  • Extern nieuws

Corona en afstand op het plein


Deze week benadrukte het kabinet nogmaals dat de zorg in Nederland rondom Corona onverminderd groot is en gaf nogmaals het belang aan van het aanhouden van 1,5 meter afstand. Wij zien op het plein dat heel veel ouders zich hier goed aan houden. Wel zien we dat het bij de ingangen van het plein erg druk is en willen ouders vragen om bij het betreden van het plein verder op de speelplaats een plekje te zoeken. Ook merken we bij het ophalen dat kinderen, na het pakken van de fiets, tussen ouders door moeten slalommen om bij de poort te komen. Laten we proberen om kinderen voldoende ruimte te geven om het plein met de fiets te verlaten. Wij danken jullie opnieuw voor de medewerking. 

Gastles Bureau Halt


Afgelopen maandag hebben de groepen 7 en 8 een gastles van bureau Halt gekregen over het onderwerp groepsdruk. Kinderen krijgen hier in hun jonge leventje mee te maken en daarom is het belangrijk dat zij momenten van groepsdruk leren herkennen en zich bewust zijn van de keuzes die zij hierin maken. Dit kunnen zij tegenkomen in de contacten die zij met vrienden en vriendinnen onderhouden, maar ook online zoals bijvoorbeeld bij het gebruik van social media.
Een onderdeel van de gastles van spreker Emmy van Beek, was een oefening waarbij ze kinderen vroeg om even het klaslokaal te verlaten. Zij instrueerde de klas om de leerling over te halen om een groen drankje te drinken waar een beetje alcohol in zat (dit was natuurlijk niet echt zo). Verschillende kinderen moesten deze afweging maken, waarna een interessant gesprek over groepsdruk ontstond. Al met al een hele leerzame les.

Gezocht: een nieuw thuis voor 2 lieve schildpadden


Al een aantal jaren heb er 2 lieve, trouwe schildpadden bij juf Lieke in de klas gestaan. Maar we merken dat ze een beetje uit hun huis/bak aan het groeien zijn en ook dat ze na al die jaren behoefte hebben aan een ander thuis. Ze hebben het fijn gehad hier op school, maar nu zijn we toch op zoek naar een nieuw lief, zorgzaam baasje voor deze 2 schildpadden die luisteren naar de naam: Cees&Co, Curry&ketchup, Ketchup& Mayo…. Namen genoeg waar ze naar luisteren😉. Iets nieuws creatiefs bedenken kan ook altijd, hebben ze geen problemen mee!
Ze zijn heel lief en hebben niet veel verzorging nodig.
Ze zijn gratis af te halen in groep 1/2B. Maar wel fijn als je eerst even mailt naar liekevandelaar@skobos.nl, mochten er meer gegadigden zijn, dan zal er een loting plaatsvinden. Wie weet ben jij wel degene die we zoeken! We horen het graag!

Materialen thema groep 1-2


De afgelopen weken hebben de kleuters niet stil gezeten. Ondertussen staat er een kasteel met ophaalbrug en poort in ons themalokaal, waar de kinderen naar hartenlust het spel van een ridder en jonkvrouw kunnen naspelen. Ze zijn druk bezig met paardrijden, ringsteken, dansen en samen eten in de eetzaal. Tijdens het kringgesprek hebben we gekeken hoe de keuken in een kasteel er vroeger uit zag. De kleuters leerden dat er geen fornuis was en dat het vroeger heel koud was in het kasteel. Zodoende hebben we een open haard gemaakt en zijn we op zoek naar materialen om de kasteelkeuken uit te breiden. Daarvoor zijn we op zoek naar een driepoot of 3 grote takken, een grote ketel en wat houtblokken. Tevens zijn we op zoek naar gouden munten en een buideltje. Mocht u ons daarbij kunnen helpen, kunt u de materialen meegeven aan uw kind.
Alvast bedankt!

Vrijdag 9 oktober: Studiedag, alle kinderen vrij
Maandag 12 oktober: Kindermeedenkraad
Maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober: Herfstvakantie
Woensdag 28 oktober: Informatieavond nieuwe ouders

 

Extern nieuws
Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de rode button klikt, krijgt u het bericht te zien. 

Ontdek je eigen woonplek!Wat is er leuker om in de vakantie eens goed om je heen te kijken in je eigen woonplaats? Ontdek de bijzondere gebouwen en straten. 
Klik op onderstaande link voor extra informatie!
Speurtocht: ontdek je eigen woonplek
Kindcentrum de Linde
Spoordonkseweg 1
5688 KB Oirschot
telefoon: 0499-55 03 55
e-mail: delinde@skobos.nl
website: www.delinde-skobos.nl
facebook.com/basisschooldelinde
www.delinde-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Linde, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp