Copy
Nieuwsbrief -  1 oktober 2020
01/10/20

Bekijk deze e-mail in je browser

Nieuwsbrief

Inhoud van deze nieuwsbrief
  • Even voorstellen...
  • Controle hoofdluis
  • Opening Kinderboekenweek
  • Nieuwe ouders
  • Sfeerimpressie thema groep 1-2
  • Agenda
  • Extern nieuws

Even voorstellen....


In de afgelopen weken hebben zich al verschillende nieuwe collega's en stagiaires aan jullie voorgesteld. Ook in groep 4 zijn dit jaar nieuwe stagiaires gestart. Via onderstaande link stellen zij zich aan jullie voor.
Voorstellen stagiaires Eva en Kristy

Controle hoofdluis


Afgelopen maandag heeft het LOT-team alle kinderen van de school gecontroleerd op hoofdluis. Mocht er geconstateerd zijn, dat uw kind hier last van heeft, dan heeft de leerkracht van uw kind u hierover een mailtje gestuurd. Als u hierover geen mail hebt ontvangen, kunt u er van uit gaan dat dit niet is geconstateerd. Het LOT-team zal binnenkort nog een nacontrole uitvoeren. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat de school zo snel mogelijk hoofdluisvrij is. Fijn dat we op de Linde zo’n groep vrijwilligers hebben, die steeds deze controles uitvoeren.

Opening Kinderboekenweek


Gisteren werd de Kinderboekenweek 2020 geopend door Kaatje van Vruuger en Juud Langgeleden van de Zapp Your History Show. Door de dans op het lied "En toen..." werd de zaal lekker opgezweept. Hierna was het tijd voor een geschiedenisquiz waarbij juf Jeska en meneer Jeroen werden getest op hun kennis over het verleden. Tot slot bekeken we oude spullen en bespraken we bij welk tijdperk deze horen. Juud en Kaat vonden het mooi om deze spullen te bekijken en verhalen uit de geschiedenis te lezen. Maar ook gaven ze alle groepen de opdracht om het verleden tot leven te laten komen middels een optreden. En zo gebeurde het... alle groepen gingen aan de slag om zo op het einde van de dag te schitteren in de grote Zapp Your History Show! 
Alle groepen hebben een uiterste best gedaan, om iets moois neer te zetten. Hieronder een overzichtje van de optredens:
Groep 1-2a: de riddertijd (dans)
Groep 1-2b: de riddertijd (lied)
Groep 3: de tijd van de schilders (toneelstuk)
Groep 4: de tijd van de uitvinders/robots (dans)
Groep 5: de tijd van de jagers en verzamelaars (lied)
Groep 5/6: de tijdmachine (lied/dans)
Groep 6: de watersnoodramp (lied)
Groep 7: de oude Egyptenaren (toneelstuk/dans)
Onderstaande foto's geven een beeld van deze creatieve dag!

Nieuwe ouders


In het voorjaar vindt er op De Linde jaarlijks een informatieavond voor nieuwe ouders. Ook kunnen zij een open ochtend bezoeken om sfeer te proeven en een kijkje te komen nemen op onze school. Het is echter het hele jaar mogelijk om een persoonlijke rondleiding en gesprek te krijgen om kennis te maken met ons onderwijsconcept en met onze kinderopvang. Uiteraard houden we dan rekening met de coronamaatregelen. Mocht u ouders kennen die op zoek zijn naar een basisschool, dan kunt u hen hier op wijzen. Zij kunnen dan een afspraak maken door te bellen naar 0499-550355 of een e-mail te sturen naar delinde@skobos.nl

Sfeerimpressie thema groep 1-2


Zoals eerder al aangegeven zijn we bij de kleuters bezig met het thema ridders, jonkvrouwen en kastelen. Hieronder ziet u enkele beelden, zodat u een indruk krijgt waar we zoal mee bezig zijn in de groepen 1-2.

Dinsdag 29 september t/m vrijdag 2 oktober: Kamp groep 8
Vrijdag 9 oktober: Studiedag, alle kinderen vrij
Maandag 12 oktober: Kindermeedenkraad
Maandag 19 t/m vrijdag 23 oktober: Herfstvakantie

 

Extern nieuws
Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de rode button klikt, krijgt u het bericht te zien. 
Kindcentrum de Linde
Spoordonkseweg 1
5688 KB Oirschot
telefoon: 0499-55 03 55
e-mail: delinde@skobos.nl
website: www.delinde-skobos.nl
facebook.com/basisschooldelinde
www.delinde-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Linde, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp