Copy
Nieuwsbrief - 19 juni 2020
19/06/20

Bekijk deze e-mail in je browser

Nieuwsbrief

Inhoud van deze nieuwsbrief
 
  • Aangename verrassing
  • Groepsverdeling
  • Blijf alert op het houden van afstand
  • Bericht van de OR
  • Typecursus op De Linde
  • Bezuiniging op rugzakjes voor muziekonderwijs
  • Agenda
  • Extern nieuws

Aangename verrassing


Gisteren werden we op school op een aangename manier verrast. Er worden op De Linde twee appelboompjes afgeleverd. Dit bleek een attentie van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oirschot. Zij wilden hun waardering uitspreken over de wijze waarop we tijdens de Corona-periode samen met onze partner Korein het onderwijs en de (nood-)opvang hebben georganiseerd. We gaan bedenken waar we deze prachtige boompjes een mooie plek kunnen geven. Er was gekozen voor appelboompjes omdat deze staan voor gezondheid, zorg, vertrouwen, dankbaarheid en samen genieten. Wij stellen dit gebaar erg op prijs.

Groepsverdeling


Vorige week woensdag hebben we de ouders van de huidige groepen 4 en 5 in de school uitgenodigd om hen te kunnen informeren over de groepsverdeling van de groepen 5 en 6 in het nieuwe schooljaar. Komend jaar heeft de school een groep 5, een groep 5-6 en een groep 6. Nadat ouders en kinderen hun voorkeuren hadden doorgegeven, hebben de leerkrachten deze week de leerlingen verdeeld over deze groepen. Aanstaande maandag willen we alle ouders per mail informeren hoe de groepen er komend schooljaar uit zullen zien.

Blijf alert op het houden van afstand


Dit was alweer de zesde week dat we de school weer open mochten stellen voor de kinderen. We waren de afgelopen weken trots hoe teamleden, ouders en kinderen de gedragsregels uit het protocol hebben uitgevoerd. We merken dat we langzaam wennen aan de situatie en dat gemakzucht er in kan sluipen. Sinds twee weken mogen alle kinderen weer naar school wat maakte dat het veel drukker is op het schoolplein. We willen iedereen vragen om oog te blijven houden voor de 1,5 meter afstand. Dit is belangrijk voor onszelf, maar ook voor de ander. Alvast bedankt voor de medewerking.

Bericht van de OR


De ouderraad van kindcentrum de Linde bestaat uit een groep ouders die zich gezamenlijk met enthousiasme inzetten om de school te ondersteunen bij het organiseren van verschillende activiteiten gedurende het schooljaar, zoals sport- en speldagen, activiteiten rond de verschillende feestdagen en de schoolreisjes.
 
Binnen de OR komt regelmatig een plek vrij voor nieuwe, enthousiaste ouders. Zo ook voor het komende schooljaar. Ben jij graag op een actieve manier betrokken bij de schooltijd van je kind(eren)? Dan zijn wij op zoek naar jou! Zeker ook als je kind(eren) in de onderbouwgroepen (1 t/m 4) hebt zitten!

Kijk in onderstaande link voor de poster met alle informatie over deze vacature!.
Vacature OR

Typecursus op De Linde


Ook komend schooljaar verzorgt de Typetuin na schooltijd weer een typecursus op De Linde voor kinderen uit de groepen 6 tot en met 8. De cursus telt 8 lessen gedurende 13 schoolweken en start op donderdag 1 oktober. Mocht u meer willen weten over deze cursus, dan kunt u informatie vinden via onderstaande link.
Bericht Typetuin 2020-2021

Bezuiniging op rugzakjes voor muziekonderwijs


De gemeente Oirschot is voornemens om de rugzakjes voor muziekonderwijs in de gemeente Oirschot af te schaffen. Daardoor zal de laagdrempelige toegang tot muzieklessen voor kinderen in de gemeente verdwijnen. Gelukkig is de subsidie voor  muziekonderwijs (AMV) in de groepen 5 wel in stand gebleven. Maar we maken ons wel zorgen dat het individuele muziekonderwijs door het wegvallen van de rugzakjes voor veel gezinnen onbetaalbaar wordt. Dit maakt dat het voor minder kinderen mogelijk wordt om een muziek instrument te leren spelen, wat ook weer gevolgen kan hebben voor het pretorkest en schoolorkest van de school.


Donderdag 2 juli: Wisselmiddag
Woensdag 8 juli: Rapport 2
Woensdag 8 juli: Musical voor de ouders van groep 8
Donderdag 9 juli, 19.30 uur: MR-vergadering
Vrijdag 10 juli: Laatste schooldag
Vrijdag 10 juli: High tea voor ouders en leerlingen van groep 8
11 juli t/m 23 augustus: Zomervakantie

 

Extern nieuws
Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de rode button klikt, krijgt u het bericht te zien. 
Programma Jeugd-IVN 2020-2021
Kindcentrum de Linde
Spoordonkseweg 1
5688 KB Oirschot
telefoon: 0499-55 03 55
e-mail: delinde@skobos.nl
website: www.delinde-skobos.nl
facebook.com/basisschooldelinde
www.delinde-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Linde, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp