Copy
Nieuwsbrief -  5 november 2020
05/11/20

Bekijk deze e-mail in je browser

Nieuwsbrief

Inhoud van deze nieuwsbrief
 • Corona update
 • Corona: organisatie in en om de school
 • Terugkoppeling studiedag 5 november 2020
 • Reminder studiedag juli 2021
 • Schoolfruit
 • Reservekleding gevraagd
 • Thema groep 1-2-3
 • Agenda
 • Extern nieuws

Corona update


Afgelopen week kregen we het bericht dat een ambulant begeleidster, die af en toe in onze school werkzaam is, positief getest is op het Coronavirus. Aangezien deze begeleidster niet in klassen is geweest en op voldoende afstand van onze teamleden is gebleven, hebben we alleen de ouders geïnformeerd van de kinderen waar deze medewerker mee heeft samen gewerkt. Dit alles is gebeurd in overleg met de GGD, waarmee we in nauw contact staan. De medewerker is in quarantaine gegaan. Voor de volledigheid willen we dit wel met jullie delen.

Corona: organisatie in en om de school


Verschillende overheden dringen er bij de scholen op aan om kritisch te blijven kijken naar keuzes in en om de school. De situatie rondom Covid-19 in het land vraagt hierom. Bij de studiedag van vandaag hebben we onze huidige organisatie rondom corona nog een keer geëvalueerd. We gaan als team de wijze waarop we samenwerken in de school nog wat verder aanscherpen. Daarnaast hebben we de volgende keuzes gemaakt:
 • We kunnen nog geen ouders toelaten in de school. De oudergesprekken moeten we daarom digitaal met Teams voeren.
 • We willen jullie als ouders dringend vragen ook niet zomaar even de school in te lopen. Daar houdt zich bijna iedereen al aan, maar het komt toch voor dat sommige ouders toch even naar binnen gaan.
 • Voor ouders die helpen bij het snijden van het schoolfruit maken we een uitzondering. Hen vragen we pas de school in te komen om 8.40 uur, als alle kinderen en leerkrachten al in de eigen klas zijn en een korte route te lopen waarbij ze niet langs klassen komen. Zij dragen mondkapjes en plastic handschoenen en verlaten na het klaarmaken direct weer het gebouw.  
 • Stagiaires en ambulant begeleiders rekenen we tot onze eigen bubbel omdat zij ons helpen het onderwijs en de zorg voor kinderen goed te regelen. Wel stellen we aan hen strikte eisen.
 • We willen ouders, die op het schoolplein wachten bij het ophalen van hun kind, nogmaals vragen om niet direct bij de ingang van het plein en in de looproutes te gaan staan. We willen voorkomen dat kinderen slalommend met hun fiets het plein moeten verlaten. 
We waarderen het dat iedereen probeert zo goed mogelijk met deze complexe situatie om te gaan en proberen op deze manier verantwoorde voorzorgsmaatregelen te treffen.   

Terugkoppeling studiedag 5 november 2020


Vandaag zijn jullie kinderen vrij geweest vanwege een studiedag van het team. Graag delen we met jullie aan welke ontwikkelingen we vandaag hebben gewerkt.
 • Executieve functies : we willen kinderen helpen bij het verkrijgen van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid voor hun werk. Wat vraagt dat van de leerkracht en hoe kunnen we elkaar hier beter in maken?
 • Ontwikkelingsgericht onderwijs: In de onderbouw wordt er thematisch gewerkt met ontwikkelingsgericht onderwijs (OGO). Voor de bovenbouw zijn we op zoek naar een werkwijze om vakken wereldoriëntatie thematisch en geïntegreerd aan te bieden en onderzoeken we of de werkwijze bij de onderbouw ook bij de bovenbouw passend is. Als je meer wil lezen over wat we op de studiedag rondom het OGO-onderwijs hebben gedaan, klik dan op onderstaande link.
Informatie studiedag OGO-onderwijs

Reminder studiedag juli 2021Voor de zomervakantie hebben we de studiedagen van dit schooljaar aan jullie doorgegeven. In één nieuwsbrief stond een verkeerde datum van één van de studiedagen. Er stond vrijdag 6 juli 2021, dit moet zijn vrijdag 9 juli 2021. Dit hebben we al eerder gerectificeerd, maar voor de zekerheid melden we dit nog een keer.

Schoolfruit


Inmiddels hebben we al veel aanmeldingen gehad van ouders, die willen helpen bij het schillen en snijden van het schoolfruit. Daarvoor onze dank!
Daarom kunnen we u vertellen dat we op woensdag 11 november starten met Schoolfruit. De hulpouders zijn hiervoor ondertussen benaderd. Op woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen schoolfruit aangeboden. Op deze dagen hoeven de kinderen géén fruit mee te brengen. U bent vrij in de keuze om uw kind(eren) toch ander fruit mee te geven, maar het is niet noodzakelijk. Voorgaande jaren hebben we steeds in de nieuwsbrief vermeld, welk fruit er die week op het menu staat. Dit jaar kunnen we dit helaas niet in de nieuwsbrief zetten. Op het moment van verschijnen van de nieuwsbrief is het fruitmenu namelijk nog niet bij ons bekend. We zullen u via een bericht op facebook laten weten, welk fruit er geleverd wordt.  
Graag doen we nog een oproep voor extra hulpouders voor de vrijdagen. Als u ons daarbij zou kunnen helpen, dan mag u contact opnemen met carlakemps@skobos.nl. Alvast bedankt!

Reservekleding gevraagd


Voor onze kleutergroepen zijn wij op zoek naar reservekleding in de maten 98 t/m 128. Voornamelijk lange broeken, shirts met lange mouwen, truien, ondergoed en sokken.
U mag dit afgeven bij de leerkrachten van groep 1 en 2.
Mocht u thuis nog een voorraad plastic tassen hebben dan zijn deze ook van harte welkom!

Thema groep 1-2-3


Voor het nieuwe thema van groep 1,2 en 3 zijn wij op zoek naar tijdschriften rondom woninginrichting/wonen.
Mocht u er hebben voor ons mag u ze af laten geven bij de leerkrachten van groep 1 en 2.
Alvast bedankt!


Week van 9 t/m 13 november: Voortgangsgesprekken
Woensdag 11 november: start Schoolfruit
Maandag 7 december: Studiedag

 

Extern nieuws
Onderstaande verenigingen/stichtingen hebben ons verzocht om informatie met u te delen. Als u op de rode button klikt, krijgt u het bericht te zien. 
Kindcentrum de Linde
Spoordonkseweg 1
5688 KB Oirschot
telefoon: 0499-55 03 55
e-mail: delinde@skobos.nl
website: www.delinde-skobos.nl
facebook.com/basisschooldelinde
www.delinde-skobos.nl
© 2020 Kindcentrum de Linde, Alle rechten voorbehouden.


VOORKEUREN AANPASSEN | afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp