Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief
Stichting Karel, Leuker Langer Leven
Projecten voor en door ouderen

18 januari 2017


U ontvangt deze nieuwsbrief omdat Stichting Karel graag u op de hoogte wilt brengen van haar activiteiten. De nieuwsbrief komt circa twee keer per jaar uit.
18 JANUARI: HERINNERING AAN FRANS
 
Vandaag is de geboortedag van Frans, mijn vader. Stichting Karel staat in het teken van hem. We blijven zijn verjaardag vieren, een mooi ritueel om onze dierbaren te blijven gedenken. Hij zou vandaag 79 zijn geworden. En dan stel ik mij voor hoe we samen zijn verjaardag vieren. Op zondag de ooms en tantes op bezoek, genietend van taart, de zelfgemaakte bowl (met een tikkeltje teveel alcohol) en voor het weggaan een heerlijke soep. Voor oom Piet een jenever, voor tante Anneke een sherry en tante Sientje een advocaatje. Iedereen had zo zijn eigen drankje. Op zijn verjaardag met de kinderen en kleinkinderen uit eten. Een tekening van Floris en Merel, oh nee, daar zijn ze nu toch wel te oud voor. Maar ik zie ze opa plagen en opa Frans weet daar altijd weer een onverwachte leuke reactie op te geven.
Wat zou hij nu van de wereld vinden? Zou hij alles volgen op zijn ipad? Met mij elke dag een woordje leggen met wordfeud? Wat zou hij van Trump vinden? Zou hij mopperen of er hard om lachen? Zou hij zijn rake opmerkingen ook tweeten? Ik weet het niet, maar het is troostend om er over te fantaseren en met een glimlach zijn verjaardag te vieren.

 
(zijn favoriete lettertype was comic sans, vandaar hier gebruikt ;-))
MOOI OUD FOTOGRAFIE

Stichting Karel heeft op de Village Market op het Zonneplein in Amsterdam Noord 65 plussers gefotografeerd voor MOOI OUD FOTOGRAFIE. Fotografen Ingrid de Groot en Caro Bonink hadden een topdag met prachtige 65 plussers! Lees en kijk HIER.Een fotoshoot in uw buurthuis of zorginstelling?

Stiching Karel komt graag een ochtend of middag langs om mooie portretten te maken van de bewoners. In de ontmoetingsruimte maken fotografen Caro Bonink en Ingrid de Groot een kleine studio opstelling. De bewoners kunnen langskomen voor een mooi portret.

Bent u geïnteresseerd in een fotoshoot voor uw bewoners? Wilt u weten wat de kosten zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Caro Bonink via stichtingkarel@gmail.com of bel haar op nummer 0643013410.

KIJK in de PIJP
 
is een fotoproject waarbij zelfstandige ouderen hun leven hebben gefoto- grafeerd. Een prachtige selectie aan foto's zijn verzameld in het fotoboek met interviews van Frenk der Nederlanden en een filmpje van Peter Elenbaas. Het boekje kost €15 en is hier te bestellen.

 HOE WONEN STADSDORPERS?

Nieuwsgierig hoe 50 plussers in de Pijp wonen? Rob Godfried bezoekt regelmatig stadsdorpers, interviewt ze hoe het is om in de stad te wonen en te blijven wonen en maakt daarbij foto’s: Bijzondere inkijkjes! lees en kijk!
NIEUWE FOTOCURSUSSEN VOOR 60 PLUSSERS
Wilt u informatie, u opgeven of ook een fotocursus bij u in de buurt. Neem dan contact op met Caro.

 

 

Rob: ‘Geef je je foto(‘s) in een veilige groep prijs aan anderen die met hetzelfde bezig zijn en die vertellen wat ze zien, dan leer je wat je hebt gemaakt.  Je blikt door andere ogen terug en ja, daar leer je van.  En ieder op zijn eigen niveau. Dat is wat er gebeurt als je bij Caro een cursus doet’.

Herbert: ‘Ik heb zeer genoten van de laatste les, hoeveel je ons leert door je altijd positieve commentaar op onze foto’s, hoe je van zo’n laatste les een feestje maakt, van je gulheid en warmte en hoe onze groep in zo’n korte tijd een groep werd en hoeveel plezier we hebben’.

 
 
GASTCOLUMN STICHTING KAREL
Alwina Kroese
 
'Hoe ouder hoe trotser' Zegt Alwina Kroese van 86. Zij woont met haar man Pierre op de Amstelkade in de Pijp. Een vriendin van Alwina zei nog: 'Als ik zo oud ben als jij Alwina, dan wil ik er ook zo uitzien'. Lees hier haar verhaal over ouder worden.


Soloman Jack van Ommen

'Mijn beste jaren zijn begonnen toen ik 68 werd' Op dit moment vervult Jack zijn grote droom: zeilen rond de wereld. Lees hier hoe hij schipbreuk leed en alles weer opgepakt heeft.
 
Ook gastcolumnist zijn en vertellen over ouder worden? Contact  Stichting Karel.

Dank voor het lezen van de nieuwsbrief. U ontvangt deze nieuwsbrief omdat Stichting Karel graag u op de hoogte wilt brengen van haar activiteiten. De nieuwsbrief komt circa twee keer per jaar uit. Wilt u liever geen nieuwsbrief ontvangen, schrijf u dan hierbij uit.

Copyright © *2017* *Stichting Karel*


 


This email was sent to contact@micheldegroot.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Karel · Buiksloterdijk 403 · Amsterdam, 1034 ZA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp