Copy
View this email in your browser

“Though the soul is not a thing, it is our being-ness, that which gives us being.
So its presence and absence are visible. Its presence manifests in being awake, attentive, energetic, alive. It is the spark of life.
It is absent or dampened when we lack vitality, elan, energy.
It is the true self we are seeking in all our explorations, and yet it is not somewhere out there but right here now, underneath the false roles we're always casting ourselves in."

~ Gabrielle Roth ~


'Thuiskomen', dat is waar ik eigenlijk over wilde schrijven deze week.
Thuis zijn in je hart en in je lichaam. Want wanneer je thuis kunt zijn, dichtbij jezelf, kun je vanuit dat 'Zijn', zichtbaar worden, zichtbaar zijn.
In gesprekken afgelopen dagen merkte ik dat ik het steeds vaker over 'zichtbaar zijn' had.
Ik herinner me hoe ik me als meisje stil observerend hield. Hoe ik volgens mijn moeder zelfs letterlijk van achter het gordijn stond mee te kijken naar het partijtje van mijn zus.
Ik herinner me hoe ik vroeger, en nu nog steeds in mindere mate, een 'kat uit de boom kijker' ben. Hoe ik me graag, bij grotere groepen onbekende mensen, in de keuken begeef in plaats van in de zaal of ruimte waar het event, feestje plaatsvind. In de keuken heb ik wat te doen en kan ik 'onzichtbaar zijn', al roerend in potten en pannen, afwassend etc.
Hoe ik vroeger graag ruime slobberkleding droeg, wijde lange zwarte trui met spijkerbroek, om mijn meisjes lichaam in ontwikkeling naar vrouw niet zo te laten zien.
Het grappige daarnaast was dat ik juist wél opviel.. Door de zwarte kleding gecombineerd met een petje, en groene of paarse gympen. Ik stond in de spotlights met balletuitvoeringen, musicals en muziekavonden. Daar had ik een rol in kleinere en grotere groepen en was redelijk tot hartstikke zichtbaar. De jas van verlegenheid legde ik af, naarmate de groepen waar ik mee optrad kleiner werden en ik zichtbaarder werd.
Show over en ik trok mijn onzichtbaarheidsmantel weer aan. Stil, terug getrokken, af en toe uit de hoek komend.

Vorige week dansten we met openen en sluiten, borst- en rugbeen. Een danser schreef me dat het rugbeen verbonden is met de ingang van de ziel. Wow!
Ik begreep ineens waarom mijn rug mijn ingang is. En ook waarom ik soms zo krom loop, met gebogen rug. 
Hartbeschermend, onzichtbaar willen zijn, onzeker, en ook zoekend naar mijn thuis in mijn lichaam. Thuis in mijn zijn, thuis in wie ik ben, waar ik voor sta. Uitspreken wat ik belangrijk vindt.
Iets anders zien dan anderen maakt je zichtbaar.
Opkomen voor jouw normen en waarden maakt je zichtbaar.
Een andere manier of vorm van leven, van relateren maakt je zichtbaar.
Het is zo makkelijk om stilletjes anders te zijn. En er zit zo'n kracht in écht zichtbaar zijn in wie je werkelijk bent. Verbonden met je hart en ziel. Verbonden met jouw lichaam, jouw huis, jouw thuis.


In de dans zie ik veel dansers met gebogen rug, naar voren gebogen schouders dansen.
Zo danste ik ook. Zo liep ik ook, en loop ik soms nog steeds.
Als ik terug kijk naar foto's die tijdens de teacher training genomen zijn, dan denk ik "oe!! en oef!! Jeetje wat loop ik gebogen naar de grond starend". Als ik dan een laagje dieper voel en observeer  wat ik zie, dan zie ik daar onzekerheid & 'alone in the crowd'.
Ons lichaam vertelt zoveel hè?
Over hoe we ons voelen, hoe we ons verbinden met ons lichaam, met ons hart.
Over hoe thuis we ons voelen, bij onszelf, met anderen.
Over hoe zichtbaar we in verschillende momenten willen en kunnen zijn.
Wat mij helpt is om af en toe al winkelend in etalageruiten te kijken. Niet naar de spullen die uitgestald staan, maar naar mijn spiegelbeeld. Even een moment opvangen van mijzelf. Als ik mijzelf zie lopen, wat voel ik dan? Merk ik dan, zie ik dan? Wat laat mijn spiegelbeeld mij zien? Loop ik rechtop, ben ik zichtbaar of loop ik in elkaar gedoken?

In de dans zie ik zichtbare en meer onzichtbare dansers.
Gevoelens die grond vinden, beweging, een uitlaatklep. Gevoelens die blijven hangen, die stagneren, die zich omvormen in luchtig weglachen.
Ik zie de dansen vol passie, verlangen, dromen, harten die zich uitspreken.
Ik zie de dansen van de weg kwijt zijn, van zoeken, van volledig ergens anders zijn dan in je dans.
In elke dans van jou, herken ik stukjes van mijn dans.
Dapper om jezelf te laten zien.
Dapper en moedig om zichtbaar te zijn.
Trusting the Process, 6 APRIL in Utrecht.
Vertrouwen op de weg die je bewandelt
hier en nu
dat alles wat er is, precies het goede is
dat alles wat gebeurt met een reden zo gaat
dat het ons vraagt om te vertrouwen,
om te volgen
om mee te bewegen
om te ademen, te gronden
te buigen
misschien even te aarzelen, te shaken,
onwennig en nieuwsgierig
met een openheid om te volgen
Trusting the Process

Zaterdag 6 april, weer een super fijne verdiepende dansdag, helemaal voor jou.
Om jezelf ten volle te volgen, jouw lichaam, jouw hart, jouw voeten, jouw adem.
EARLY BIRD  € 59,00 p.p. bij betaling van het gehele bedrag vóór 22 maart
"En nu IK!" 22 & 23 juni
Een weekend om onze eigen IK uit te nodigen.
In de dans onderzoeken we wat we meekregen vanuit onze jeugd, opvoeding, ouders. Wat namen we aan, wat is van ons, wat is van een ander.
Welke rollen en patronen hebben we ons eigen gemaakt?
En als we helemaal onszelf zouden volgen? Zouden we dan net zo leven als we nu leven?
'En nu IK' nodigt je uit om twee dagen te dansen met jezelf. Tijd voor jezelf. Jouw lichaam, jouw hart, jouw zijn, jouw verlangens, jouw dromen. Jij. Ik.
Je bent van harte welkom ✿


MUZIEK

Amir van Henri Texler. Een mooi zacht ritmisch nummer, eenvoudig en prachtig. Toen ik hem hoorde kon ik me voorstellen hoe je uitgenodigd wordt om te zakken in je lichaam. Om je rug te rollen, te bollen en werveltje voor werveltje rechter op te gaan staan. Om je borstkast te openen en te voelen hoe ver je wilt gaan. Wat nog comfortabel voelt en waar het ongemakkelijk voelt. Om er een dans van te maken, van openen en sluiten van jezelf kleiner maken en jezelf weer zichtbaar laten zijn.

OEFENING
 
En dan ook dit nummer erbij, I am what I am" om je uit te nodigen. Om je dans te dansen, om te onderzoeken waar jouw eigen bewegingen beginnen. Voor mij hoef je niet te veranderen. Ik nodig je uit om jezelf steeds opnieuw uit te nodigen in jouw eigen dans. Om te oefenen met zichtbaar zijn in de groep, als je dat wilt. Niet op een harde geforceerde iedereen omver dansende manier, maar zachtjes, stapje voor stapje, precies zo, zoals het voor jou goed voelt.

AGENDA

13 MAART:   A W A K E N
Je dag starten met een dansje. Wat is er nou heerlijker dan je bed uitrollen? Met blote voeten de vloer op en je lichaam volgen? In elke beat? Elke zucht? Elke ademteug? Tot je opgaat in je mooie zijn. He he.. Thuiskomen. Je bent van Harte welkom 
Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166 Utrecht | 09:30 - 11:30 uur
MEER INFORMATIE

20 MAART:   A W A K E N
Jezelf ontmoeten in je dans. Met alle moois, alles waardeloos, al je tranen, je gulle lach, je beerput, je hooiberg, je stampen, je opveren.
Je bent welkom

Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166 Utrecht | 09:30 - 11:30 uur
MEER INFORMATIE

27 MAART:   A W A K E N
Midden in de week, je dans dansen, als start van je dag. Als oplaad moment, als break van je week. Je bent van Harte welkom 
Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166 Utrecht | 09:30 - 11:30 uur
MEER INFORMATIE

31 MAART: Landelijke Sweat Your Prayers  |  Utrecht
Maandelijks de laatste zondag van de maand. Jouw eigen dans dansen in Utrecht. Er komen steeds zo'n 60-80 dansers per keer, uit alle windstreken. Dit is dé ultieme kans om verschillende 5Ritmes docenten te leren kennen en om te voelen hoe het is om met de energie van een grotere groep te dansen. Je hoeft je nergens aan te melden, Je bent van Harte welkom.
Ina BoudierBakkerlaan 7, Utrecht (gymzaal van het Stedelijk Gymnasium)
Entree is € 10,- p.p. 
MEER INFORMATIE

3 APRIL:   A W A K E N
Elke woensdagmorgen weer een uitnodiging voor een nieuwe dans. Omdat elke dag nieuw is, en jij elke dag anders bent, is ook je dans steeds anders. Kom, dans en laat je verrassen 
Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166 Utrecht | 09:30 - 11:30 uur
MEER INFORMATIE

6 APRIL: Trusting the Process
Een dag om jouw eigen dans te verkennen. Dansen met een thema wat jou op dat moment bezig houdt. Geen oefeningen maar uitnodigingen. Uitnodigingen die je helpen om je dieper met jouw dans van binnen-uit te verbinden.
We dansen van 10:00 tot 18:00 uur, aansluitend PotLuck

Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166 Utrecht
MEER INFORMATIE

10 APRIL:   A W A K E N
Elke week weer zo'n mooi cadeau aan jezelf, jouw lichaam, jouw hart.
Dansen en de dans gebruiken om vrijer te worden, te voelen,
geluk te laten stromen, en sprankelend thuis te komen. 

MEER INFORMATIE

22-23 JUNI: En nu IK!
Natuurlijk geef ik les in mijn eigen thema's : )
In een trauma opstelling weekend kon ik het zo voelen.  De wereld kan in chaos zijn, we kunnen daar volledig door meegenomen worden. Maar alles begint (en eindigt) bij onszelf.
En nu IK! Nodigt je uit om een heel weekend voor jezelf te dansen. Op zaterdag dansen we twee keer ca 3 uur. Op zondag dansen we achter elkaar door.
De zaterdag om 'wakker te worden'. Om te dansen met de imprints van dingen, gebeurtenissen die we meemaakten. Om daar vast wat ruimte in te maken. Op zondag dansen we achter elkaar door, om helemaal onszelf te zien en te ervaren. Om alle ruimte te nemen voor ons zelf.
En nu IK! nodigt je uit om zonder gene helemaal voor jezelf te gaan in je dans.

Theaterhuis de Berenkuil, Biltstraat 166 Utrecht
MEER info volgt nog
Copyright © 2019 Bewegen vanuit je Hart, All rights reserved.


Wil je iets veranderen aan je mail adres of je naam?
Je kunt je voorkeuren aanpassen of je uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp
UITSCHRIJVEN? Natuurlijk kan en mag dat. Ik begrijp het helemaal dat wekelijkse nieuwsbrieven wel heel veel zijn. Zorg goed voor jezelf en als uitschrijven daarin helpt, voel je vrij. Over je privacy: Ik gebruik je mailadres alleen voor deze wekelijkse nieuwsbrief.