Copy
FERTINNOWA NIEUWS
15 Mei 2018
Beste  lezer,

In deze nieuwsbrief hebben we een selectie gemaakt van onze meest recente projectresultaten. We hopen dat ze uw interesse wekken. 

Het ganse FERTINNOWA team wenst u alvast veel leesplezier! 

Lancering van FERTINNOWA’s “fertigation bible”

     
op 28 april lanceerde het FERTINNOWA-project zijn "Fertigation Bible", een encyclopedie die dieper ingaat op de belangrijkste aspecten van fertigatie. De Fertigatie Bijbel richt zich voornamelijk op de Europese tuinbouwsector. De opgenomen informatie is nuttig voor telers, technische adviseurs, consultants en beleidsmakers. De Fertigatie Bijbel is sinds de lancering meer dan 500 keer gedownload.

Workshop - Overzicht van beste praktijken voor fertigatie en irrigatie in de tuinbouwsector

Op woensdag 3 en donderdag 4 oktober 2018, organiseert het FERTINNOWAconsortium haar laatste conferentie rond innovatieve systemen en technologieën voor fertigatie en irrigatie in de tuinbouwsector. Dit evenement vindt plaats in Aguadulce, Almeria (Spanje) en biedt een unieke combinatie van praktische, wetenschappelijke en politieke benaderingen. Aansluitend wordt op vrijdag 5 oktober een dag van bedrijfsbezoeken georganiseerd. Enkele gerenommeerde tuinbouwbedrijven met zowel teelten in open lucht als onder bescherming worden bezocht. Net als een irrigatiebedrijf dat instaat voor de ontzouting van het gietwater van Almeria.  Bezoek de website van deze workshop.
  

Oproep voor abstracts

Onderzoekers en deskundigen op vlak van irrigatie en fertigatie die hun resultaten wensen te presenteren tijdens deze conferentie worden verzocht een abstract in te dienen vóór 30 juni 2018. 

Ga naar de website voor meer verdere details.

Oproep voor exposanten

Bedrijven, adviseurs, onderzoekers, ... die hun innovatieve technologieën, producten of projecten wensen te demonstreren kunnen een stand aanvragen voor de technologie- en demonstratiemarkt. Bezoek de website voor verdere details. Registreren kan eveneens online vóór 30 juni 2018.
 

Eerste stappen richting de implementatie van irrigatiemodellen in Slovenië

                       
De technologie en het onderzoek staan niet stil op het vlak van irrigatie. Modellen bieden dan ook heel wat potentieel om irrigatiemanagement te ondersteunen.  In Slovenië worden deze modellen echter nog niet toegepast. CAFS, lid van het FERTINNOWA-consortium, en de universiteit van Ljubljana hebben daarom een reeks technologieën en expertise uitgewisseld om de eerste irrigatiemodellen te introduceren in enkele appel- en perenboomgaarden.  Sinds de herfst van 2017 werd deze uitwisseling uitgevoerd in een Sloveense appelboomgaard. Lees er meer over in ons online artikel.


KNS-systeem effectief in het verminderen van N-uitspoeling in grondteelt van aardbeien

         
Op woensdag 18 april waren telers, meststoffabrikanten en irrigatiespecialisten uitgenodigd in het Proefcentrum Hoogstraten voor een workshop rond de reductie van nitraatuitspoeling bij grondgebonden teelten van aardbei. Binnen FERTINNOWA worden demonstraties opgezet om telers te tonen hoe ze kunnen bemesten met KNS-tabellen. Het 'Kulturbegleitenden Nmin Solwerte'-systeem is oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland en heeft tot doel de bemesting te verminderen op basis van de beschikbaarheid van stikstof in de bodem. Tijdens de workshop leerden de deelnemers hoe ze de bemestingspercentages in de KNS-tabel konden berekenen op basis van bodembemonstering en om rekening te houden met de mineralisatiesnelheid van de bodem. In het demonstratieve onderzoek konden de twintig deelnemers geen verschillen vinden tussen het standaard gefertigeerde gewas en het gewas dat volgens de KNS-tabellen werd gefertigeerd. Lees meer

Evenementen

11-15 Juni 2018
12 Juni 2018
16h00
12-16 Augustus 2018
5-7 September 2018
3 & 4 Oktober 2018
FERTINNOWA Workshop series: Sharing fertigation best practices across Europe
Locatie: Almeria,  Spanje
5 Oktober 2018
Bedrijfsbezoeken
Locatie: Almeria, Spanje
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2018 Fertinnowa, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp