Copy
Samen zorgen voor een betere toekomst met leefstijlkeuzes en gesprekken. Ontdek hoe in de workshops. 
Beste <<Achternaam>>,
Zweef je nog, of ben je al geland? Veel aandacht voor de verkiezingen in deze nieuwsbrief. Maar niet alleen dat: lees ook hoe KlimaatGesprekken praat met organisaties, en hoe je op avontuur kunt met je voetafdruk. Veel plezier!
Denk je mee met KlimaatGesprekken? Herinnering vragenlijst

We willen weten hoe wij in 2017 10 x zoveel mensen kunnen bereiken dan in 2016. En jij kan daarbij helpen. Met deze vragenlijst van 15 vragen, gaan we onze slogan aanpassen, onze advertentie/lezing strategie, enzovoort! 

Het kost 0,23 seconden om in te vullen. It’s true. Iedereen die anders zegt is FAKE NEWS! Alvast onze hartelijke dank voor je klimaatdaad van vandaag!

Hier is de korte vragenlijst
Hoe kies jij voor klimaat?

De dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn aangebroken en de verkiezingscampagnes zijn in volle gang. Tussen al het verkiezingsgeweld, worden wij heel blij van de vele initiatieven die zijn gestart om klimaat te agenderen als een thema dat iedereen raakt. Initiatieven die verschillende doelgroepen aanspreken en daarmee een breed bereik hebben. We geven een overzicht:
  • Op Facebook en Twitter kun je met #kiesklimaat wijzen op het belang van het onderwerp klimaat bij het bepalen van je stemkeuze. Er is ook een gele ribbon beschikbaar die je op je profielfoto kunt laden. Zo creëer je veel zichtbaarheid!  
  • Meer aandacht voor het klimaatgesprek tijdens het NOS-slotdebat. Dat is waar duizenden ondertekenaars van de petitie om vragen. Teken je ook?
  • De campagne Kiesvoorklimaat heeft via een postercampagne bekende Nederlanders gemobiliseerd zich uit te spreken waarom zij klimaat belangrijk vinden. Je kunt ook zelf een poster maken.  
  • De Nederlandse Klimaatbeweging is de actie Klimaatlintjes gestart. De actie geeft een stem aan al die mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering, door hen te vragen: "Wat is je dierbaar en hoop je nooit te verliezen door klimaatverandering?" De antwoorden zijn zichtbaar op de website en worden onder andere gebruikt om politieke partijen te laten zien wat er speelt onder Nederlanders. Je kunt nog meedoen tot het einde van de formatieperiode. Een paar prachtige voorbeelden:  
Ik wil niet dat de slakken verdwijnen door de klimaatverandering (Sina, 10)
Rust.. Hardlopen door de Kennemerduinen.. Toekomstperspectief.. Schiermonnikoog (Hilda, 33)
De mensen om mij heen, die mij lief zijn, dichtbij en ver weg… (Sven, 40)
 
  • Wil je weten welke partijen nu echt groen zijn? Kijk eens op het Klimaatlabel; gebaseerd op stemgedrag van zittende partijen.
  • Elke partij heeft een klimaatkandidaat, de kandidaat die zich binnen de partij extra inzet voor duurzaamheid en tegen klimaatverandering. Op www.klimaatkandidaat.nl kan je vinden wie de klimaatkandidaat binnen jouw partij is.
  • En tot slot is er natuurlijk een groene kieswijzer die kan helpen om je keuze te bepalen.

Gelukkig wordt de klimaatwet inmiddels al gesteund door 6 partijen: GroenLinks, ChristenUnie, D66, PvdA, SP en PvdD. Dat wordt na 15 maart hopelijk alleen maar beter!
Geen dak, wel zonnepanelen

Nederlandse ondernemers zijn creatief en innovatief als het gaat om het toegankelijk maken van duurzame energie. We zetten ze graag in het zonnetje om te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn als je je klimaatimpact wilt verkleinen. Zoals energieleverancier Vrijopnaam, zij bieden een oplossing voor de transitie van fossiele naar duurzame energie van de zon voor mensen zonder eigen of geschikt dak.  Met zonnepanelen die niet op het eigen dak liggen, maar ergens anders in Nederland. Alle voordelen van zelf opgewekte zonne-energie, zonder de rompslomp.
 

Vrijopnaam is de eerste 100% zonne-energieleverancier van Nederland. En maakt het voor iedereen mogelijk om je eigen stukje zon te claimen. Hierdoor wek je zelf je stroom op, zonder dat je panelen op je dak nodig hebt. Heel eenvoudig met een 'Paneelopnaam', een zonnepaneel op afstand in één van de zonneparken van Vrijopnaam.

 

Via de Vrijopnaam-app heb je altijd direct inzicht hoeveel stroom je panelen opwekken. En je investeert bovendien in een duurzaam Nederland, want voor elk afgenomen Paneelopnaam legt Vrijopnaam een nieuwe neer.

Wat doet KlimaatGesprekken voor organisaties?

 

KlimaatGesprekken is al veel meer dan de 6 workshops aan een keukentafel! De afgelopen maand hebben we de volgende organisaties geholpen klimaatvriendelijke stappen te zetten.
 
Gemeente Maassluis. In 2016 vroegen enkele mensen aan de gemeente: kan het niet allemaal duurzamer hier in Maassluis? Dat leidde tot twee bijeenkomsten om erachter te komen: bij wie leeft dit en op welke manier? Wij waren gevraagd om bij de laatste inspiratieavond te zijn om te vertellen hoe deze koplopers met hulp van klimaatpsychologie nog veel meer mensen enthousiast kunnen maken. Op deze avond kwamen 30 mensen af die wij de komende maanden, samen met de gemeente Maassluis, tot een bruisende groep gaan smeden vol met duurzame acties!
 
Over Morgen, adviesbureau voor duurzame ontwikkeling, nodigde ons uit voor haar klantcafé: duurzaam is makkelijk! Hier vind je een verslag.
 
Gemeente Vlaardingen: in 2050 wil Vlaardingen klimaatneutraal zijn. Daar gaan we hen bij helpen.
Hoe krijg je mensen mee in de transitie? Manu spreekt tijdens het Klantcafé van Over Morgen.
Ook leuk: Voetafdrukken Avontuur

Een leuke manier om het gesprek met je gezin aan te gaan, is het Voetafdruk Avontuur. In dit avontuur ga je met je gezin een maand op ontdekkingstocht in de wereld van de voetafdruk. Via filmpjes en opdrachten ontdekken jullie wat de voetafdruk is en hoe jullie die samen met kleine acties kunnen vergroenen. We gaan op pad in de wereld van eten, energie, afval en vervoer. De volgende editie start 18 maart! Meld je gratis aan op: www.voetafdrukavontuur.nl.
Meedoen aan de workshops?

Alkmaar
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Amsterdam
Meld je aan voor deelname aan groep 3.

Amersfoort
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 2.


Best (Eindhoven)
Meld je aan voor deelname aan groep 1 (start 17 mei).


De Bilt (bij Utrecht)
Meld je aan voor de wachtlijst voor groep 2.

Den Haag
Meld je aan voor deelname aan groep 1.


Haarlem
Meld je aan voor deelname aan groep 1.

Leiden/Voorschoten
Meld je aan voor deelname aan groep 3.

Utrecht
Meld je aan voor deelname aan groep 2.

Zwolle
Meld je aan voor deelname aan groep 1.Zit er (nog) niets bij, bij jou in de buurt?
Meld je toch alvast aan, want in april en mei leiden we nieuwe groepscoaches op voor andere plaatsen!
Wat doet Stichting KlimaatGesprekken?

 

Voor particulieren
Je kan meedoen aan zes workshops in een kleine groep van 4 tot 8 personen. Deze workshops worden begeleid door een getrainde groepscoach en je krijgt een lees- en werkboek, met daarin 175 acties. En soms hebben we leuke losse, grotere bijeenkomsten, dus houd onze agenda in de gaten!

Voor organisaties
Voor medewerkers bieden we ook de zes workshops. Daarnaast zijn maatwerkprogramma's mogelijk zoals inspiratiesessies over de inzet van klimaatpsychologie voor gedragsverandering

Aantoonbaar effect
Klimaatgesprekken is gebaseerd op het succesvolle Carbon Conversations, dat in het Verenigd Koninkrijk al 10 jaar bestaat, onderscheiden werd door The Guardian en duizenden mensen bereikte. Universitair onderzoek toonde aan dat het mensen helpt om hun eigen klimaatimpact te verminderen met gemiddeld 20%. Dit effect is duurzaam, en neemt zelfs toe in de jaren na de workshops.


Meedoen?
Meld je aan, dan zoeken we een groep in de buurt van je woonplaats.   
Deel
De nieuwsbrief
Via
Social media
Copyright © 2017 Klimaatgesprekken, All rights reserved.


Wil je veranderen hoe je deze emails ontvangt?
Je kan je voorkeuren wijzigen or afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp