Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie
Veelbelovende doorstart
Beste <<Voornaam>>,
 
Positief denken: het valt niet altijd mee wanneer de ene wereldomvattende gebeurtenis na de andere in de weg lijkt te staan van onze stip op de horizon: een vreedzame, duurzame wereld. Toch valt er feitelijk weinig anders te doen dan hoop en focus houden en doorgaan met onze missie. In deze nieuwsflits kunnen we daarover gelukkig positieve ontwikkelingen schetsen.

- Mooie start van het jaar
- We mogen weer live: let's go!
- Op zoek naar (betaalde!) marketingcommunicatiekracht

Bestuursberichten
- Hier gaan we voor: onze aangescherpte leidende principes
- Over de enquête
 
***BREAKING***
Ons Team Fondsenwerving onder leiding van Alex en Femke is lekker bezig: de afgelopen maand hebben we € 5000 van de Fred Foundation en € 2500 van MAEX voor de regio Den Haag toegekend gekregen!
Vliegende start (en oproep) 
Wat hebben we dit jaar een mooie start gemaakt! In de afgelopen twee maanden zijn er al 12 groepen gestart, met bij elkaar 85 deelnemers! Voor het einde van de maand zullen er naar verwachting nog eens 6 groepen beginnen, met in totaal zo’n 40-45 deelnemers. En dan zijn er bovendien een paar groepen die na een lockdownpauze de draad weer hebben kunnen oppakken. Zo veel activiteit: da’s toch iets om heel blij van te worden. :)
 
Met nóg meer klimaatcoaches kunnen we een nóg grotere groep mensen ‘aan’ zetten en komen we dichter bij het hoognodige social tippingpoint. Want het wordt steeds meer onderkend dat gedragsverandering een cruciale schakel is, en dat technische ontwikkelingen alleen niet voldoende zijn.
 
Daarom vragen we je om enthousiaste, betrokken (oud-)deelnemers en andere duurzame doeners te tippen voor de komende twee trainingen. Deel het in je netwerk en/of op je socials.

De data:
Vrijdag 1, zaterdag 2 en zaterdag 9 april - Utrecht
Vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 juni - Utrecht
 
En o ja, om jullie te helpen bij het bereiken van toekomstige deelnemers, zouden we graag leuke workshopfoto’s krijgen. En heel graag ook mooie quotes, zowel van je deelnemers als van jou! Die kunnen we gebruiken voor onze social media en in de nieuwsbrief, bijvoorbeeld om jouw volgende reeks onder de aandacht te brengen en nieuwe deelnemers uit te nodigen.

Dankjewel alvast!
Hèhè, we mogen weer
Yess! We mogen weer live met onze workshopreeksen. Onze Lia heeft coaches die in onze enquête hadden dat ze van plan zijn om zo snel mogelijk weer een reeks te starten daar kort geleden al een uitgebreide mail over gestuurd. Maar ook wanneer je het nog niet van plan was: hoe meer reeksen, hoe beter! Tips om je op weg te helpen. 
 
Heb je al een maatje? Spreek dan binnenkort eens gezellig af, om bij te praten én om data te prikken en te overleggen waar jullie je reeks zouden kunnen/willen houden. Thuis, in een buurthuis, bij de bieb, bij een plaatselijke bio-boer…
Heb je nog geen maatje? Neem dan contact op met Lia (aanmeldingen@klimaatgesprekken.nl), dan kijken we mee.
 
Heb je data gepland? Geef ze door aan Lia (aanmeldingen@klimaatgesprekken.nl), zodat zij de data in het aanmeldformulier op de website kan toevoegen.
Nodig mogelijk geïnteresseerden uit om mee te doen. Er zijn A4-posters en flyers beschikbaar voor zichtbaarheid in winkels, bij de bieb, het gemeentehuis, de kerk, moskee enz. Kijk of je de reeks lokaal zichtbaar kunt maken via een sufferdje, fb-groepen enz. Kijk vooral ook in onze uitgebreide toolkit voor fondsenwerving. Je vindt 'm hier in Drive.
Gezocht: betaalde kracht 
Ja, je leest het goed: we zijn op zoek naar een betaalde kracht. We gaan een pilot doen met betaalde ondersteuning bij het werven van deelnemers voor de workshopreeksen.

Uit de recente klimaatcoachenquête kwam naar voren dat  jullie, actieve klimaatcoaches, graag ondersteuning zouden willen bij het werven van deelnemers. Logisch, want dat kan best een kluif zijn en jullie willen je focussen op waar jullie de coachtraining voor gevolgd hebben: het leiden van workshopreeksen.

Wie zoeken we? 
We zoeken een marketingcommunicatiespecialist die stevig in de groene schoenen staat, ervaring heeft met social media marketing en affiniteit met de regio Gelderland. In Gelderland staan namelijk 24 kersvers opgeleide coaches te popelen om workshopreeksen te geven, maar dan moeten er natuurlijk wel voldoende deelnemers zijn.

Dankzij de donateursactie en het harde werk van Team Fondsenwerving is er budget beschikbaar om een enthousiaste doorzetter te betalen die hier even flink de tanden in wil zetten. De precieze invulling en tijdsinvestering is in overleg. Dus: wie wil met ons het experiment aangaan om te kijken wat regionale inzet van marketingexpertise kan betekenen? Ben of ken je iemand die in dit profiel past, het groene hart op de juiste plaats heeft en zich thuis voelt bij onze doelstelling en aanpak? Meld je dan bij Emmely, Bestuurslid Communicatie, via emmely@klimaatgesprekken.nl.
Bestuursberichten  
Zoals het een kersvers bestuur betaamt, hebben de nieuwe bestuursleden met een frisse blik gekeken naar waar wij als organisatie (voor) willen staan en wie wij (willen) zijn. Om de gedachten te scherpen en mee te bewegen met de tijd, is alles weer eens kernachtig op (digitaal) papier gezet. Lees dit mooie visiedocument, dan krijg je acuut weer zin om de groene mouwen op te stropen!
Bekijk het visiedocument
Waar staan jullie anno 2022?  
Eind 2021 hebben we onder de klimaatcoaches (met uitzondering van de regio Noord) een enquête verspreid. Die is door zo'n 80 coaches ingevuld, en dat geeft ons een heel fijn inzicht in jullie activiteiten, wensen, en de manier waarop we jullie als regioverbinders, bestuur en communicatieteam het beste kunnen ondersteunen.
 
Uit de resultaten kwam onder andere naar voren dat de actieve klimaatcoaches samen bijna 100 reeksen willen geven in 2022. Ervan uitgaande dat elke reeks door 2 coaches gezamenlijk wordt gegeven, zou dat dus al een aantal van 50 reeksen zijn. Met al 14 lopende reeksen in de afgelopen twee maanden, komen we misschien wel boven dat aantal uit!
 
Het gemiddelde gelukscijfer waarmee jullie je gevoel over KlimaatGesprekken uitdrukken is een mooie 7,5. We hopen dat dit jaar de gelegenheid en kansen biedt (en dat we die ook kunnen grijpen) om dat cijfer met z’n allen minstens naar een 8 te tillen.
 
Het onderwerp waarop jullie je verder willen ontwikkelen is vooral het verweven van de handafdruk in de workshopreeks. We hopen daarin komende maanden stappen te kunnen zetten, en houden jullie natuurlijk op de hoogte.
1000 euro STAP budget 
Met ingang van deze maand stelt de overheid € 1000 per werkende of werkzoekende Nederlander per jaar beschikbaar als ontwikkelbudget. Natuurlijk kun je die bijdrage ook inzetten voor een training, opleiding of cursus over klimaat of duurzaamheid! Dat kunnen wij als KlimaatGesprekken natuurlijk alleen maar aanbevelen. Denk bijvoorbeeld eens aan een training CO2-Prestatieladder, een korte opleiding Expert Duurzaamheid, of een Masterclass Duurzaamheid. Iedere twee maanden start een nieuw aanvraagtijdvak voor de STAP-regeling. Wees er op tijd bij, want op = op.
 
Hier lees je er alles over
 
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken

Gedempte Schalkburgergracht 68
2021AM Haarlem
Nederland
 
Copyright © 2022 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze Nieuwsflits omdat je als (senior) klimaatcoach, bestuurslid of werkgroeplid betrokken bent bij Klimaatgesprekken. Mocht je ook de reguliere nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je je inschrijven door hieronder je profielvoorkeuren te wijzigen.

Verander je profielvoorkeuren.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klimaatgesprekken · Doornenburg 8 · Landsmeer, 1121 GP · Netherlands