Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Wat wil jij laten groeien?
Beste <<Voornaam>>,

Wat doet het met jou als je alles mis ziet gaan, als je je zorgen maakt over de toekomst, als de problemen zo overweldigend zijn dat je het even niet meer weet?
Met deze nieuwsbrief nodigen we je uit om te onderzoeken wat jij wilt laten groeien. Om je te inspireren hebben we een interview met een tandarts die haar sector wil vergroenen, een uitnodiging om deel te nemen aan interactieve museuminstallatie en een nieuwe online inspiratiesessie. En we vieren de Duurzame 100 van Trouw, die lijst vol inspirerende burgerinitiatieven. 
Waar ga jij je de komende tijd op richten?
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
Uit de kraamkamer van KG:
'Wat ik voor KG deed, wilde ik doen voor de tandartssector'

Wegwerphandschoenen, plastic spoelbekertjes, mondkapjes-voor-éénmalig-gebruik: de afvalberg in de gezondheidssector is hoog. Dat moet toch groener en klimaatvriendelijker kunnen, vond tandarts Angelica Setiaman. Als secretaris bij Klimaatgesprekken zag ze wat er allemaal mogelijk was en nu zet ze zich met hart en ziel in voor verduurzaming van de tandartssector. ‘Het is nog een beetje pionieren, maar het bewustzijn groeit snel.’

Lees hier het interview (en tip daarna je tandarts!)
Tip: Laat je inspireren door de Duurzame 100 van Trouw! 
Voor het tweede jaar op rij staat KlimaatGesprekken in de Duurzame 100 van dagblad Trouw! We hebben de 22ste plek van vorig jaar verruild voor de 65ste, maar het is en blijft een feestje om tussen zoveel prachtige, inspirerende burgerinitiatieven te mogen staan!  
De lijst is een combi van veel lokale of kleinschalige burgerinzet en, in de top, regelrechte actiegroepen. En dat is geweldig, want beide dragen bij aan de systeemverandering die nodig is voor de toekomst. Daar schreven we deze blogs over:
Systeemverandering, hoe dan?
Persoonlijke klimaatactie is noodzakelijk
Ga jij het gesprek aan met museumbezoekers? 
Voor de installatie Open Blad op de tentoonstelling If Things Grow Wrong in Museum De Lakenhal zoeken we mensen die in de weekenden één-op-één gesprekken willen houden met bezoekers. Niet om te discussiëren, te informeren of naar oplossingen te zoeken. Maar om verbindende gesprekken te voeren, want juist die kunnen de bewustzijnsverandering creëren die nodig is om de klimaatcrisis aan te pakken.
Dat is wel wat voor mij!
14 november: (gratis) online inspiratiesessie
Tijd voor om verse inspiratie op te doen! Op 14 november kun je weer een middagje opladen, nieuwe contacten leggen en tips en verhalen uitwisselen. We staan deze middag vooral stil bij mogelijkheden om binnen je provincie bij te dragen aan de klimaattransitie en halen voorbeelden aan uit de provincie Gelderland.
Yes, daar wil ik bij zijn!
Groene (online) agendapunten
Klimaatwake
Catshuis (overdag) of online ('s nachts)

Waak ook voor de klimaat- en ecologische crisis, omdat het komende kabinet het laatste is dat ertoe kan bijdragen dat de opwarming van de aarde onder de 1,5ºC blijft. Aanmelden bij de Klimaatwakers.

25 september - 27 maart
Long Live Fashion! - Textielmuseum Tilburg

Een interactieve tentoonstelling waarin je ontdekt hoe pre-loved textiel tot nieuwe mode wordt getransformeerd én daar zelf mee aan de slag kunt gaan

6 - 29 oktober
The Climate Miles

Een wandeltocht van Groningen naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 plaatsvindt. Je kunt je inschrijven op een etappe mee te lopen.

15 oktober - 9 februari
If things grow wrong - Museum de Lakenhal

We willen sneller, groter, méér. Is dat altijd beter, of groeien zo ongemerkt ook de problemen? Een tentoonstelling naar aanleiding van onze groeiverslaving. Wat zijn de oplossingen?

28 oktober - 5 november
Nederlandse Klimaatweek

Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseert de overheid een week vol activiteiten. Meld je aan als Klimaatburgemeester als je die week lokaal wilt uitdragen wat er allemaal mogelijk is om het klimaat te helpen.

30 oktober & 6 november
Nationale Duurzame Huizen Route

Huiseigenaren in heel Nederland delen hun ervaring en houden open huis. Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet. 

6 november
Klimaatmars

Wil je ook dat het kabinet nú in actie komt met ambitieuze, eerlijke klimaatplannen voor een weerbaar heden en een leefbare toekomst? Loop dan mee in deze klimaatmars in Amsterdam.

14 november
Online inspiratiesessie KlimaatGesprekken

Een middagje opladen, nieuwe ideeën opdoen, contacten leggen.
De workshops volgen?
Klimaatcoach worden?
Workshops
Er starten dit najaar nog nieuwe groepen online en in Maarssen en Leidsche Rijn. Inschrijven kan via onze site. Wil je graag meedoen, maar zit er nu geen passende groep tussen? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst!

E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Training voor klimaatcoaches
Smaakte de workshopreeks naar meer en wil je als klimaatcoach voor KlimaatGesprekken aan de slag? Supertof! Hier vind je meer info en kun je je aanmelden.
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Gedempte Schalkburgergracht 68
2021 AM Haarlem
Copyright © 2021 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?