Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsflits voor actieve vrijwilligers | Online versie

Hoi zon, ga je mee stralen?

Beste <<Voornaam>>,
 
De zomer dient zich aan! Misschien heb je je koffer al gepakt, of moet je juist nog even door, maar voordat we ons in het zand vleien, staan we in deze nieuwsflits graag nog even met jullie stil bij het afgelopen succesvolle KlimaatGesprekken-halfjaar. Ook kijken we alvast kort vooruit, want in het najaar staan er weer mooie dingen op stapel.

Er staan nu al zo'n vijftien reeksen op de agenda, we hebben nieuwe trainingen gepland, we zitten in de Duurzame Dinsdag koffer en zijn wederom genomineerd voor de Duurzame 100 (duimen jullie voor je mooi plekje?). 
Tegelijkertijd zitten we nog in ons eigen, soms best uitdagende, transitieproces. Gelukkig komen we daarin dankzij jullie betrokkenheid steeds een stapje verder! Met jullie hulp en steun willen we na de zomer graag weer vol aan de slag om onze handafdruk te vergroten. Meer over de ontwikkelingen lees je hieronder. Verder in deze nieuwsbrief:

- Meer impact met meer opgeleide klimaatcoaches
- Kennismakingssessies
- Versimpeling aanmeldproces
- Even voorstellen: Tanja Vos
- Bewijs van deelname
- Klimaatburgemeesters gezocht!
Zoektocht naar meer impact
Alweer een tijdje geleden hebben jullie ons door middel van een enquête geholpen met het inzichtelijk maken van jullie handafdruk. De resultaten hiervan lieten een heel duidelijk beeld zien met betrekking tot het gemiddeld aantal mensen dat jullie bereiken in de werk- en privésfeer. Met de klimaatgesprekken die jullie voeren met familie, vrienden en collega's bereiken jullie gemiddeld zo'n 120 mensen. Een enorm aantal, vooral als je je bedenkt dat ook die mensen weer onderdeel worden van het waterrimpeleffect.

Jullie zijn de afgelopen tijd prachtige initiatieven gestart, waaronder duurzamekeuzes.nl, een duurzame markt in IJsselstein, maar ook zijn sommigen van jullie bijvoorbeeld actief als energiecoach, geven jullie zerowaste-tours of zijn aangesloten bij politieke partijen en milieuorganisaties. Zo creëren we samen een prachtig netwerk, dat elke dag weer een beetje groter wordt.

Nog een belangrijke uitkomst van de enquête: de overgrote meerderheid van de klimaatgesprekken voeren jullie op het werk. Ook uit verder onderzoek binnen de organisatie komt deze tendens naar voren. Dat is heel waardevolle informatie voor ons in de zoektocht naar de manier waarop we de meeste impact kunnen maken met onze organisatie. Kortgezegd: hoe meer klimaatcoaches we opleiden, hoe meer impact we kunnen maken. Impact die keihard nodig is om met zijn allen de kanteling te maken naar een samenleving binnen de grenzen van onze planeet. We zagen in de training al steeds vaker deelnemers die meedoen vanuit een organisatie. Met deze uitkomst in gedachten gaan we hen dit najaar nadrukkelijker uitnodigen.

We zijn natuurlijk al een stukje op weg met de professionaliseringsslag die we ons hebben voorgenomen, onder andere het kernteam (Femke, Steven en Jeanine) en onze tweede organisatieondersteuner Tanja Vos zijn hier eerste concrete voorbeelden van.

Na de vakantie (en waarschijnlijk stiekem ook in de vakantie) gaan we onverminderd door met het transitieproces van onze organisatie, zodat we een 'kwartiermakersteam' (werktitel) kunnen gaan aanstellen dat in het najaar met jullie in gesprek zal gaan over de veranderingen die we voor KlimaatGesprekken voor ogen hebben. Keep you posted natuurlijk. Maar nu eerst even met de beentjes de welverdiende hoogte in allemaal; fijne zomer!

(Maar: gaan jouw handen nu al jeuken, heb je ideeën of tijd over om in KlimaatGesprekken te steken? Stuur ons dan een mail op info@, dan weten we je te vinden zodra dat nodig is!)
Kennismakingssessies
In het najaar staan alweer drie nieuwe klimaatcoachtrainingen gepland. Voor wie als vrijwillige klimaatcoach aan de slag wil, maar nu dus expliciet ook voor wie meer impact wil kunnen maken als professional. Ook gaan we - in navolging van onze Vlaamse zusterorganisatie KlimaatContact - in september drie kennismakingssessies organiseren om mensen te laten ‘snuffelen’ aan KlimaatGesprekken.

Door deelname aan een kennismakingssessie kunnen geïnteresseerden bekijken of de workshopreeks of klimaatcoachtraining iets voor hen is. Doel van de sessies is inspireren, informeren en het beantwoorden van alle vragen die de deelnemers over KlimaatGesprekken hebben. Meer informatie komt nog deze maand op de website. We vragen jullie hierbij om ons te helpen ruchtbaarheid te geven aan de sessies en de trainingen, bijvoorbeeld door onze berichten te delen op jullie socialmediakanalen.
Versimpeling aanmeldproces
In het kader van verdere professionalisering hebben we de afgelopen tijd achter de schermen hard gewerkt om een CRM-systeem te ontwikkelen en volgende week gaat het live! Dit systeem zorgt ervoor dat het aanmeldproces en de deelnemersadministratie worden versimpeld doordat ze voortaan grotendeels automatisch gaan. Fijn!
 
Vanaf dinsdag 19 juli gaan we de nu geplande najaarsgroepen en dus ook de inschrijvingen daarvoor overzetten. De betreffende coaches en regioverbinders hebben daarover een mail gekregen. Heb jij momenteel geen reeks gepland staan, maar ben je wel benieuwd hoe de administratieve workflow in het vervolg loopt? Lees dan onder de knop verder.
CRM-workflow
Even voorstellen: Tanja Vos - organisatieondersteuner
Met het vertrek van meerdere regioverbinders is de vraag naar organisatieondersteuning groter geworden. Ook zochten we iemand die naast Lia kon staan om zo de organisatie minder kwetsbaar te maken. Gelukkig is ons team sinds kort aangevuld door Tanja Vos: onze organisatieondersteuner op pilot-basis voor een periode van vier maanden.

Tanja is een geweldige aanpakker, en kan als de beste het overzicht bewaren, waarvan ze met haar eigen bedrijf haar specialisatie heeft gemaakt: "Ik ben super praktisch ingesteld. Werkt iets niet? Dan kijk ik waarom dat zo is en probeer ik wat anders. Dat is ook hoe ik in mijn trajecten te werk ga. Ik duik in het bedrijf en leven van mijn klanten zodat we samen een manier van werken vinden die hier perfect bij aansluit."

Waar Lia de workshopreeksen, algemene ondersteuning en communicatie blijft doen, richt Tanja zich op instroom en ondersteuning van de klimaatcoaches. 

Tanja heeft een hart voor duurzaamheid en zet zich ontzettend graag in voor een schone, groene en sociale wereld. Een welkome aanwinst voor KlimaatGesprekken dus!
Bewijs van deelname
Twee weken geleden rondde weer een nieuwe groep van acht HvA-docenten de klimaatcoachtraining af. Zij waren de eersten die het gloednieuwe bewijs van deelname in ontvangst namen. We hebben een exemplaar beschikbaar voor elke opgeleide klimaatcoach die daar behoefte aan heeft. Laat het ons via info@ weten als we je met dit mooie document kunnen verblijden!
Klimaatburgemeesters gezocht!
Ook dit jaar zoekt het ministerie van EZ&K weer klimaatburgemeesters. Je hoeft (nog) helemaal geen lokale dorpsheld te zijn om klimaatburgemeester te worden. Het gaat er vooral om dat je graag anderen inspireert met je eigen groene gedrag: helemaal in ons aller straatje dus!

Het afgelopen jaar droeg er al een aantal KG-betrokkenen deze eretitel, en ook dit jaar hebben we van een paar KG'ers al gehoord dat ze zich kandidaat stellen. Maar... meer klimaatburgemeesters is meer beter natuurlijk! En hoe mooi (en geweldig voor het vergroten van onze handafdruk en naamsbekendheid) zou het zijn als er door heel Nederland KlimaatGesprekken-klimaatburgemeesters zouden worden benoemd?

In het najaar willen we voormalig klimaatburgemeesters en kandidaten met elkaar in contact brengen voor tips en adviezen. Inspiratie genoeg!
 
Dus... waar wacht je nog op?
 
Ik wil me (misschien) ook aanmelden als klimaatburgemeester!
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken

Gedempte Schalkburgergracht 68
2021AM Haarlem
Nederland
 
Copyright © 2022 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze Nieuwsflits omdat je als (senior) klimaatcoach, bestuurslid of werkgroeplid betrokken bent bij Klimaatgesprekken. Mocht je ook de reguliere nieuwsbrief willen ontvangen, dan kun je je inschrijven door hieronder je profielvoorkeuren te wijzigen.

Verander je profielvoorkeuren.


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Klimaatgesprekken · Doornenburg 8 · Landsmeer, 1121 GP · Netherlands