Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Ons eerste lustrum is (bijna) een feit!
Beste <<Voornaam>>,

Bijna vijf jaar geleden, op 19 januari 2016, kreeg Manu Busschots groen licht voor de oprichting van KlimaatGesprekken. Daar staan we in deze nieuwsbrief natuurlijk graag even bij stil met een interview en een plantaardig chocoladetaartje!

En we hebben een blog voor je, waarin Sara schrijft hoe ze gaandeweg in een nieuwe rol groeide door 'm gewoon op te pakken. Ze legt de link met een goede, uitnodigende challenge, die je nieuw gedrag laat uitproberen en je in beweging zet. Nieuw gedrag op de proef - en wat lekker zit, hoef je nooit meer uit te trekken!

Een groen en gezond 2021 allemaal!
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
Lustum-interview met Manu Busschots, oprichter van KlimaatGesprekken
Op 19 januari 2021 bestaat KlimaatGesprekken officieel precies vijf jaar. Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op! Om dat te vieren, publiceren we tijdens ons lustrumjaar een reeks vraaggesprekken. Met mensen die zich voor ons hebben ingezet en/of zich door KG hebben laten inspireren. Te beginnen bij het begin: oprichter Manu Busschots.
Door het boek van Per Espen Stoknes: What We Think About When We Try Not To Think About Global Warming kwam hij op het spoor van Carbon Conversations. 'Binnen een uur zat ik op internet en merkte ik: dit is helemaal in mijn straatje. Ik mailde meteen: “Bestaat dit al in Nederland en zo niet, hoe haal ik het hierheen?”'
Lees hier hoe het begon...
Een taartje om het te vieren!

Bij een verjaardag hoort een taartje. Misschien wel juist tijdens een lockdown. We hopen dit feestje later dit jaar samen te mogen en kunnen vieren, maar tot die tijd moeten we er thuis maar het beste van maken. Dus. Tijd voor een smeuïge chocoladetaartje, browniestyle. Superlekker én stiekem ook nog eens puur plantaardig (maar niemand die het merkt). Bak je met ons mee? 

Lekker!
Blog: Wat komt eerst - gevoel of gedrag? of: hoe een goede challenge je in beweging zet
Klimaatpsychologe Sara Helmink wist wel dat een gedragsverandering niet altijd met een gedachte en een bepaald gevoel hoeft te beginnen, maar toen ze het platform Klimaatpsychologie.com oprichtte, werd dat haar pas echt goed duidelijk.
Door die stap gewoon te zetten, ging ze zich steeds meer verbinden met haar duurzame identiteit en haar waarden. Een goede, uitnodigende challenge kan datzelfde effect teweegbrengen, schrijft ze in haar blog. 
Lees hier Sara's blog
P.S. In de agenda hieronder tippen we een paar challenges! En heb je onze workshopreeks al gevolgd? Die helpt je ook op een positieve manier goed op weg naar duurzamer gedrag.
Save the date: 28 februari
Online inspiratiesessie - verkiezingseditie
Misschien heb je vorige keer meegedaan of al goede verhalen gehoord. Misschien ook niet, maar heb je zin in een middagje onder gelijkgestemden. Hoe het ook zij: na twee fantastische eerdere sessie, organiseren we op 28 februari een speciale verkiezingseditie.
Dus: maak jij je zorgen over klimaatverandering, wil je met frisse energie bijdragen aan de klimaattransitie en weten wat jij in deze verkiezingstijd voor het klimaat kunt doen? Doe mee! Je krijgt tips of hulp bij je eigen stemdilemma's én leert hoe je een groener stemgedrag bij anderen kunt bevorderen. 
Hou onze site in de gaten voor meer details en/of schrijf je nu alvast in voor deze gratis inspiratiesessie.
Leuk, ik doe graag mee!
Je klimaatnetwerk vergroten en tijd voor vrijwilligerswerk?
We zoeken een bestuurslid voor onze BV
Zet jij jouw expertise en drive op het vlak van marketing, acquisitie, sales of business development graag in om de klimaattransitie te versnellen? Wil jij met een bevlogen team bijdragen aan de missie om klimaatvriendelijke keuzes vanzelfsprekend te maken? Laat je agenda ruimte voor vrijwilligerswerk?
Bij drie keer 'ja' komen we graag met je in contact. Wie weet ben jij de bezielde businessbouwer die we zoeken als bestuurslid voor onze BV! Meer weten over deze vacature? Je vindt 'm hier

Wel zin om je voor KlimaatGesprekken in te zetten, maar liever in een andere rol? Hier vind je onze overige vacatures. We zijn altijd blij met versterking en expertise, dus mail ons vooral, ook als je op een ander gebied wilt bijdragen! 
Groene (online) agendapunten
t/m 17 januari 
Toneelstuk: De zaak Shell
online, via De Correspondent
'De grootste kwaliteit van De zaak Shell' schrijft De Correspondent, 'is dat het je verleidt om door de ogen van een ander naar het klimaatdebat te kijken. Iedereen heeft zijn eigen perspectief op het klimaat, we spelen allemaal een rol – in de supermarkt, in het stemhokje, op ons werk. In deze voorstelling worden we uit onze hokjes getild en ontstaat een groter plaatje dat even verhelderend als vernietigend is.'

29-31 januari
Nationale Tuinvogeltelling
Je eigen tuin of balkon
Tel een halfuur lang de vogels in je eigen tuin of balkon. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

t/m 30 juni
Challenge: The No Buy Challenge

Klaar met je koophonger? Wil je jezelf wat meer trainen in tevredenheid? En hou je van een uitdaging? Doe mee met The No Buy Challenge: koop van 1 januari tot 1 juli 2021 geen kleding. Te volgen via instagram
 
t/m eind van het jaar
Challenge: 52wekenduurzaam

52wekenduurzaam nodigt je uit om je eigen leven stap voor stap duurzamer te maken. Een jaar lang iedere week een kleine verrassende en duurzame stap. Om te zien of het bij je past. Word je er gelukkig van, dan hou je het vol. Zo niet, dan skip je het. Wij onderzoeken wat er wel kan. Uitdagend, leuk, leerzaam en gratis. 

Doorlopende inschrijving
Challenge: Veggie Challenge
Eet 30 dagen minder vlees. Je kiest zelf je doel: helemaal vegetarisch, veganistisch of gewoon eens starten met een paar vleesvrije dagen per week. Vervolgens ontvang je elke dag een nieuwsbrief vol handige tips en recepten. 
De workshops volgen of coach worden?
Workshops
In onderstaande groepen zijn op dit moment nog plekjes vrij. Inschrijven kan via onze site. Wil je graag meedoen maar woon je elders? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst!

Abcoude (online), start 21 januari, donderdag 18.30 uur
Enschede, start 9 februari, dinsdag 19.30 uur
Schiedam, start 24 januari, zondag 10.00 uur
Zaanstad, start begin januari (ntb), dinsdag 19.30 uur

E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Training voor klimaatcoaches
Smaakte de workshopreeks naar meer en wil je als klimaatcoach voor KlimaatGesprekken aan de slag? Supertof! We hopen in februari en maart twee coronaproof trainingen te kunnen geven. Hier vind je meer info en kun je je aanmelden.
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Gedempte Schalkburgergracht 68
2021 AM Haarlem
Copyright © 2021 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?