Copy
KlimaatGesprekken Nieuwsbrief | Online versie
Ga jij voor oud of nieuw?
Beste <<Voornaam>>,

Was jij ook zo opgelucht toen Joe Biden vorige week na een paar bloedstollende dagen werd uitgeroepen tot winnaar van de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten? Hadden we met het KlimaatGesprekken-team op kantoor gezeten, dan hadden we waarschijnlijk taart gehaald en de vlag uitgehangen: Amerika schaart zich straks weer achter het Klimaatakkoord! 

Dat kantoor is toekomstmuziek, dus we deden ieder een bescheiden dansje in onze eigen huiskamer. En al kent deze tijd nog heel wat meer uitdagingen dan de klimaatcrisis alleen: het idee dat klimaatvriendelijke keuzes op een dag vanzelfsprekend zullen zijn, daar gaan we voor! In deze nieuwsbrief daarom een nieuwe dosis hoop, humor en handelingsperspectief.   
Deel deze nieuwsbrief via:
Facebook
E-mail
LinkedIn
KlimaatGesprekken: ook in tijden van corona

Eerlijk is eerlijk: het was behoorlijk slikken toen we afgelopen voorjaar ineens vrijwel al onze activiteiten moesten opschorten. De coronacrisis was (en is) urgent en sloeg ook ons in eerste instantie lam. Maar de klimaatcrisis is weliswaar minder zichtbaar, maar daarom nog niet minder urgent. Goed nieuws: onze methode blijkt ook online of in anderhalvemetersetting te werken!

Workshopreeksen
Het liefst ontvangen onze coaches je in de huiskamer of aan de keukentafel. Maar zoals gezegd: online werkt het ook supergoed! En we merken dat er behoefte aan is: de online groepen stromen razendsnel vol. Sommige coaches en groepen spreken toch liever in levenden lijve af. Zij komen, mits de besmettingsgraad en de maatregelen dat toelaten, bij elkaar op een locatie waar een onderlinge afstand van 1,5 meter gegarandeerd kan worden. Schrijf je je in voor een groep, dan nemen de klimaatcoaches contact met je op.

Klimaatcoachtrainingen
Tijdens de semi-lockdown van afgelopen voorjaar moesten we een aantal trainingen afblazen, maar hebben sinds juni in aangepaste vorm alweer vijf keer een nieuwe groep klimaatcoaches mogen opleiden. En de ervaring leert dat dat ook op anderhalvemeter heel goed lukt. Dus wil je klimaatcoach worden, schrijf je dan vooral in!

Ligt een coachende rol je wellicht minder, maar wil je op een andere manier bijdragen en heb je financieel inzicht? We zoeken een nieuwe penningmeester! Iets voor jou?

Inspiratie: Moet iets nieuws altijd nieuw zijn?
Heb je 'm ook gezien, die Tegenlicht-uitzending van laatst over ál die retouren van online aankopen? Schokkend, hoeveel er terugkomt en hoeveel daarvan vernietigd wordt, soms domweg omdat dat de goedkoopste optie is! 
In onze impact op het klimaat spelen spullen een grote rol, volgens Babette Porcelijn staan ze gemiddeld genomen zelfs met stip op 1. Ja, inderdaad, voor vliegreizen en voor vlees eten. Minder kopen is dus een regelrechte klimaatklapper. Klimaatcoaches Roos en Saskia gingen de uitdaging aan om helemaal NIETS nieuws te kopen. Ook iets voor jou? We schreven er een blog over met tips om je op weg te helpen.
Zo lukt het jou ook om minder nieuwe spullen te kopen
Blog: Sinterklaas met (jonge) kinderen
Vermoedelijk geen lokale intochten dit jaar en waarschijnlijk ook geen pakjesavonden met alle neefjes en nichtjes. Maar hé, klein en fijn is ook heel gezellig! Klimaatcoach Mascha knutselde vorig jaar met haar kinderen het prachtige pietenhuis op de foto hierboven en deelt haar puur plantaardige pepernotenrecept met je. Dus rol de mouwen op en ga zaterdagmiddag, als Sint in Zwalk of waar dan ook is aangekomen, lekker aan het bakken!
Mascha's blog met pepernotenrecept
Groene (online) agendapunten
Verschillende data en plaatsen
RecycleSint

Waarom elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen? Recycle Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven op de speelgoedruilmarkt. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren.

13 november
World Kindness Day


16 november
Internationale dag van de verdraagzaamheid


18 november
Climate Comedy Night

Ben jij wel weer eens toe aan een avondje lachen? Reserveer deze avond in je agenda voor de vierde, online (en gratis) editie van de Climate Comedy Night met Martijn Koning, Kiki Schippers & Rayen Panday! 

27 november
Niet-winkeldag

Geïnspireerd door Roos en Saskia?
Ga de uitdaging aan en begin met één dag NIETS kopen.

1 december
Giving Tuesday


Doorlopend
#YOUtopia

Benieuwd naar de toekomstdromen van een ander? Doe mee aan het leukste citizen onderzoek van Nederland en interview iemand over zijn/haar #youtopia. Meer info en aanmelden kan hier.
De workshops volgen of coach worden?
Workshops
In onderstaande groepen zijn op dit moment nog plekjes vrij. Inschrijven kan via onze site. Wil je graag meedoen maar woon je elders? Laat dan je gegevens achter op de wachtlijst!

Den Dolder, start 27 november, vrijdag 20.00 uur
Den Haag, start 29  november, zondag 11.00 uur
Groningen, start 16 november, maandag 20.00 uur
Schiedam, start 3 januari, zondag 10.00 uur
regio Uden/Oss (online), start 13 januari, woensdag 19.30 uur
Zaanstad, start 26 januari, woensdag 19.30 uur

E-course Klimaatgesprekken voeren
Zou je graag betere, prettiger en doeltreffender klimaatgesprekken voeren? Schrijf je in voor onze (gratis) e-course 'Klimaatgesprekken voeren' en ontvang zes wekelijkse 'lessen' met allerlei tips en adviezen.

Training voor klimaatcoaches
Smaakte de workshopreeks naar meer en wil je als klimaatcoach voor KlimaatGesprekken aan de slag? Supertof! Hier vind je meer info en kun je je aanmelden.
Volg ons via:
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
Contactgegevens:
Stichting Klimaatgesprekken
Gedempte Schalkburgergracht 68
2021 AM Haarlem
Copyright © 2020 Klimaatgesprekken
Alle rechten voorbehouden.

Email Marketing Powered by Mailchimp
 
 
Je krijgt deze e-mail omdat je jouw interesse hebt laten weten in Klimaatgesprekken of omdat je jezelf hebt ingeschreven via de website.

Wil je de nieuwsbrief niet langer ontvangen?